Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 04:51 736 3

Тръмп не се предава, обжалва глобата от 454 милиона долара по делото за измама в Ню Йорк

  • доналд тръмп-
  • дело-
  • измама-
  • глоба-
  • обжалване-
  • сащ

Юридическият екип на бившия президент уведоми апелативен съд в щата Ню Йорк за плановете си да оспори решението от 16 февруари на съдия Артър Енгорън от щатския съд в Манхатън

Тръмп не се предава, обжалва глобата от 454 милиона долара по делото за измама в Ню Йорк  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Адвокати на бившия американски президент Доналд Тръмп и висши изпълнителни директори на компанията му "Тръмп Организейшън" (Trump Organization) внесоха днес обжалване, оспорващо съдебно решение по граждански иск за измама срещу него, внесен от главния прокурор на щата Ню Йорк, съобщи БТА.

Юридическият екип на бившия президент уведоми апелативен съд в щата Ню Йорк за плановете си да оспори решението от 16 февруари на съдия Артър Енгорън от щатския съд в Манхатън.

Енгорън призна Тръмп и неговите изпълнителни директори за виновни по редица обвинения за измама и им наложи глоби в размер на над 454 млн. долара, които основно засягат Тръмп, на когото освен това бе забранено да прави бизнес в Ню Йорк за срок от три години.

От Тръмп не се изисква да плати глобата си или да внесе залог за да обжалва, но обжалването не спира автоматично изпълнението на съдебното решение, посочва Асошиейтед прес.

Той обаче има срок до 25 март да си осигури отсрочка, юридически механизъм, с който се отлага принудителното събиране на глобата, докато трае обжалването. За целта Тръмп трябва да внесе залог, покриващ стойността на глобата. Адвокатите му обаче могат да поискат от апелативния съд да даде отсрочка, без да бъде внасян залог или срещу залог, но в по-малък размер.

Искът срещу Тръмп беше внесен в съда през септември 2022 г. от главния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс. Според обвинението компанията "Тръмп Организейшън" е предоставила неверни данни за стойността на активите си, за да си осигури по-благоприятни условия по сключени заеми и застраховки. Наложената от съда огромна глоба заплашва да лиши милиардера републиканец от финансови активи в самия разгар на предизборната му кампания, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Манчев

    2 3 Отговор
    Ще загуби! И понеже няма да плаща докато не не се произнесат по обжалването, сам ще си го забие три ката! Нека изясня. Понеже той вече е осъден, като загуби обжалването ще се смята за неплатен периода от момента в който е влезла в сила първоначалната присъда, и тогава за целия неплатен период лихвите са по 87 000 000 на ден!!! Честито чичко Тръмп
  • 2 Красимир Петров

    2 1 Отговор
    Каквито и хватки да измислят срещу Тръмп,той ще спечели изборите през ноември.В Ню Йорк цари хаос,протести заливат града на демократите.
  • 3 редник

    2 0 Отговор
    / ... и тогава за целия неплатен период лихвите са по 87 000 000 на ден!!!/

    Хм, някак много ми се виждат...