Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 04:37 785 2

В Конгреса на САЩ се договориха да бъде избегнато спиране на работата на правителството

  • сащ-
  • конгрес-
  • бюджет-
  • правителство

Ключови републиканци и демократи се разбраха за удължаване на срока на действие на досегашния бюджет

В Конгреса на САЩ се договориха да бъде избегнато спиране на работата на правителството - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ключови демократи и републиканци в американския Конгрес са се договорили вчера за удължаване с няколко дни на срока на действие на досегашния бюджет на федералното правителство, за да не се стига до спиране на работата му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В САЩ от няколко месеца не може да бъде приет закон за финансите за сегашната 2024 г., отбелязва АФП.

Конгресът е потънал в партийни спорове и засега е приел само серия от минизакони за удължаване на срока на действие на досегашния бюджета на федералното правителство с няколко месеца или с няколко дни.

При изтичането на срока на всеки от тези минизакони, както ще се случи с един от тях в петък, възниква отново опасността от частично спиране на работата на федералното правителство.

Списъкът с потенциалните последици от спирането на работата на правителството е дълъг - авиодиспечерите ще останат без заплати, някои учреждения ще спрат да работят, някои хранителни помощи ще бъдат замразени.

С постигнатото вчера споразумение се предвижда срокът на финансирането на едни правителствени структури да бъде удължен до 8 март, а на други - до 22 март.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоест

    4 0 Отговор
    ще напечатат нови зелени хартийки да спасят кожите от банкрут.

    Коментиран от #2

  • 2 Да и така всеки път

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоест":

    И така до безкрай