Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2024 07:22 2 982 14

Мелони: Трудно ще използваме замразените руски средства за Украйна, само лихвите е добра идея

  • джорджа мелони-
  • италия-
  • украйна-
  • русия

ЕС, Канада, САЩ и Япония са замразили активи на Русия в размер на около $300 млрд.

Италианският премиер Джорджа Мелони призна обективните правни трудности в случая с използването на замразените средства на Русия в полза на Украйна и отбеляза разликата в подходите към този въпрос със Съединените щати.

„Използването на средствата на Руската федерация за гарантиране на възстановяването на Украйна е справедливо от философска гледна точка, но от правна и икономическа гледна точка представлява определени трудности. Струва ми се, че предложението на ЕС да използва лихвите от тези замразени средства беше доста добро решение и това решение може да бъде повдигнато за обсъждане от Г-7“, каза тя на пресконференция в Торонто, където е на посещение, предаде ТАСС.

Още новини от Украйна

Според нея могат да се използват и руски средства „под гаранции по кредити“. „Но има обективни трудности от правно и икономическо естество“, добави Мелони.

Тя също така посочи, че подходите на САЩ към използването на руски средства са малко по-различни, тъй като е необходимо да се вземе предвид „къде се намират физически“. В същото време италианският премиер смята, че не може да има намеса във вътрешните работи, към което тя включва въпроса за блокирането от републиканците на средствата за Украйна.

ЕС, Канада, САЩ и Япония са замразили активи на Русия в размер на около $300 млрд. От тях около $5-6 млрд. са в САЩ.

На 1 февруари участниците в срещата на върха на ЕС одобриха предложението на ЕК, което включва използването на приходите от замразени активи на Русия за частично финансиране на програмата за бюджетна помощ за Украйна в размер на €50 милиарда за периода до 2027 г. .


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    51 3 Отговор
    Крадците винаги си остават крадци.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    49 2 Отговор
    Мецана винаги идва за своето.

    А тогаз Мелатония де ша са крие ?!?!
  • 3 Балкони

    58 2 Отговор
    "Замразените"(откраднати) руски средства, ще ги плащате с лихвите и неустойките, това не е Либия или Венесуела, които бяха ограбени, без да могат да се защитят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мишел

    51 2 Отговор
    Ползването на лихвата пак си е кражба и ще трябва да я връщате.
  • 6 Истината му е майката

    45 2 Отговор
    Евроатлантическа демократична кражба на световните пирати.
  • 7 променя се само наглостта им

    43 2 Отговор
    Крадците са си крадци . Започват с кокошки , минават на коне и магарета след това банки а сега вече и държавни средства .
  • 8 Баба Гошка

    46 2 Отговор
    Лелеее тез сами си стрелят в крака. Кой ще ви даде да му пазите парите веее. Ще ви дадат ама друг пъъът. И китайците и арабите си водят записки как грабите чуждото и без доверие няма бамкова система
  • 9 Лихвар

    24 3 Отговор
    Добра идея. Зеленски да живее от лихви му се полага.Дедите му са ги имислили
  • 10 Честит празник

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Браво приятелю , аз съм много далеко в столицата на една интересна държава (2152 км ) но мислено съм с вас !
  • 11 РЕАЛИСТ

    29 2 Отговор
    После и лихвите с лихви ще връщате.
  • 12 ОТ КРАЖБИ РОДЕНИ ,БЕЗ КРАЖБИ НЕ МОГАТ

    26 1 Отговор
    С КРАДЕНЕ СЕ ДОРАЗВИХТЕ И НЕ СПИРАТЕ ДА КРАДЕТЕ. ТОВА ВИ Е В КРЪВЧИЦАТА. КОЛОНИИ ИМАХТЕ, ПЕЧАТНИЦИ НА ФАЛШИВИ ХАРТИЙКИ СИ ВЪВЕДОХТЕ, НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПАРИТЕ ИМ ЗАМИНАХА В ЧЕРНАТА ДУПКА , СЕГА И МИЛЯРДИТЕ НА РУСИЯ. ТАЛИБАНОПИРАТСКИ СЪЮЗ. ВСЯКО НЕЗАКОННО ДЕЙСТВИЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ . ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СА И САНКЦИИТЕ НЕ САМО КЪМ Р . НЯМА В СВЕТОВНИЯ МИР ТАКЪВ ЗАКОН ЗА САНКЦИИ. ТОВА Е АБСОЛЮТНО РАЗБОЙНИЧЕСТВО И ЩЕ СИ НОСИТЕ ТАЗИ САМОУБИЙСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ.
    ВИЕ СТЕ УНИЩОЖИТЕЛИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО С ПРЕСТЪПНАТА СИ ГРАБИТЕЛСКА ПОЛИТИКА .
  • 13 Червената шапчица

    19 1 Отговор
    Чий го дири Месалина в оралния кабинет?
  • 14 плюс минус

    16 1 Отговор
    Ако ще използвате замразени чужди средства, значи сте крадци.
Новини по държави: