Last news in Fakti

4 Март, 2024 06:09 1 287 11

Палестина поиска от САЩ мир и "план Маршал" за Газа

  • палестина-
  • сащ-
  • израел

Премиерът Мохамед Щайе призова Вашингтон да не налага повече вето в Съвета за сигурност на ООН върху резолюциите в подкрепа на прекратяване на огъня

Премиерът на палестинското временно правителство Мохамед Щайе се срещна в Рамала на Западния бряг с делегация от членове на Конгреса на САЩ, включваща сенаторите демократи Кори Букър и Майкъл Бенет, предаде палестинската информационна агенция WAFA.

„Ивицата Газа е изправена пред безпрецедентна хуманитарна катастрофа поради израелската агресия и се нуждае от план Маршал за помощ, реконструкция и икономическо възстановяване, след като израелската агресия престане“, каза Щайе по време на разговора със сенаторите.

Той отново призова Съединените щати да „подкрепят незабавно прекратяване на огъня, да улеснят отварянето на пропускателни пунктове за хуманитарна помощ в ивицата Газа и предоставянето на основни услуги за хуманитарната криза.

Според правителствения ръководител „използването на правото на вето от САЩ няколко пъти в Съвета за сигурност на ООН, за да се предотврати приемането на резолюция в подкрепа на прекратяването на огъня в ивицата Газа, насърчава Израел да пролее повече кръв под международно прикритие”. Той призова Съединените щати да не използват правото си на вето в отговор на искането на Палестина за пълноправно членство в ООН и да я признаят като държава на двустранна основа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 10 Отговор
    САЩ носи само война .

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Земетресение с магнитуд 5,5 е станало край бреговете на Индонезия . Това съобщиха от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

    Според наличната информация огнището на земетресението е на дълбочина 10 км. Трусовете са наблюдавани на разстояние 224 км от град Бенгкулу, разположен на остров Суматра.

    Няма данни за жертви и щети от природното бедствие. Не е обявена и опасност от цунами.
  • 3 Акула

    3 0 Отговор
    Войните са Кървав Бизнес
  • 4 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 7 Отговор
    КАТО ВЛЕЗНАХА В ............. ИЗРАЕЛ , КЛАХА И УБИВАХА НЕВИННИ ХОТА ........... КАТО ДОЙДЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО ............ ОЛЕ ЛЕ МАЛЕ СПРЕТЕ , ИСКМЕ ПЛАНА "МАРШАЛ" ........... ФАКТ ! ........... МАЛКО ИМ Е БОЯ НА ТИЯ ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ .......... ФАКТ !
  • 5 оня с коня

    9 6 Отговор
    Чудно защо Палестинците искат "План Маршал" което значи "ПАРИ КЕШ" от САЩ - Държавата затънала с Трилиони долара външен Дълг,а не от богатите си приятели в Иран?!
  • 6 Софийски

    5 2 Отговор
    Рашките имат подобен план ;) едно време и нашата цоциалистическа икономиса стъпи на него, а Гошо тарабата Димитров мастичкин отказа плана маршал ;) няма такива родоотстъпници като комунетата.
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 2 Отговор
    АРАБИТЕ СА КАТО ........... НАШТЕ "ИНДОБЪЛГАРИ" .............. ФАКТ ! ...........КЪДЕ ИЗЧЕЗНА РОМСКИЯ ПОЛИТИК И ..........БОРЕЦ ЗА ПРАВАТА НА ........... ЦИГАНИТЕ ......... ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ И НЕГОВАТА "ЕВРОПЕЙСКА ЦИГАНИЯ" ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? .......... ............
  • 8 вятъра на промяната

    4 0 Отговор
    А когато нападнахте като зверове мирни хора какво искахте? Тогава не помислихте ли какво ще последва? Сега се обърнете към този който ви нареди да нападате, но на него не му пука за загубите на собствения народ, камо ли за вас.
  • 9 пътник

    3 0 Отговор
    Да не искат пак да си прокопаят тунели .Нали тандемът Русия-Иран е техният "миротворец".Да се обърнат към тях.Пуста политика-ама и някои американци в устрем към властта......
  • 10 Генерал Колев

    3 0 Отговор
    ГАЗА е на Израел. Тия джихадисти да забравят ГАЗА.
  • 11 палесвина

    1 1 Отговор
    получава плана мърша