Last news in Fakti

7 Март, 2024 05:31 2 293 17

Китай: С Русия създадохме нов модел на отношения между големи нации ВИДЕО

  • китай-
  • русия-
  • ван и

Той няма нищо общо с времето на Студената война, заяви външният министър Ван И

Русия и Китай създадоха нов модел на отношения между големите нации, който е напълно различен от Студената война, каза китайският външен министър Ван И на пресконференция в четвъртък, цитиран от РИА Новости.

„Китай и Русия, като големи световни сили и постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, създадоха нов модел на отношения между големите държави, който е напълно различен от старите дни на Студената война“, каза Ван И.

Втората сесия на 14-ото Общокитайско събрание на народните представители (НПК), най-висшият законодателен орган на страната, се откри в Пекин във вторник и ще продължи до 11 март.

Преди това президентът Владимир Путин заяви, че отношенията между Русия и Китай са на "безпрецедентно високо ниво". Реализират се мащабни съвместни проекти в икономическата, транспортната, енергийната, хуманитарната и други области, отбеляза руският лидер.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485

    17 4 Отговор
    Не знам за отношенията..... Но сега е момента да си вземат острова......

    Коментиран от #3

  • 2 Ами да, големи

    18 0 Отговор
    И малки, трябва да се разбираме мирно на тази планета. Живеем всички на това "дърво"! Ако някои от нас му отрежат дънера, живота свършва за ВСИЧКИ нас.

    Коментиран от #4

  • 3 Точно така

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кнаус 485":

    Ако сега се вземе Тайван с "избори" или с кютек, то сащ и съюзниците ще разберат без война, че са загубили световната си доминация! Нямат ресурси за едновременно война на 3 фронта.
  • 4 Кнаус 485

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да, големи":

    Прав си.... И малки големи сме гости на тоя свят..... Ама краварите нещо не искат да го разберат..... Според мен са генетично обременени като наследници на утайката на обществото от тогавашните колонизатори...
  • 5 Гост

    6 11 Отговор
    модела е стар...Китай смуче...... Русия дава и мълчи...
  • 6 Харон

    4 8 Отговор
    В елиминирането на малцинствата си сигурно...Диктатурите, диктаторчетата си симпатизират....Обичкат се.
  • 7 Свободен

    5 5 Отговор
    Хайде тогава да работят само с рубли и юани?!
    Защо са им евро и долари, след като са толкова безпрецедентни тези отношения?

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    3 4 Отговор
    Само дето Раша отдавна не е "голяма нация" ,не знам кой лъжат , хахахах !! Дори в момента е на 9 място в света и поне още 9 нации и дишат във врата да я изпреварят !! А след простотиите на джуджето с токчетата само до 10-15 години Раша ще е извън първите 20 по население !
  • 10 РЕД И ХАОС

    0 0 Отговор
    Военно кейнсиянство, копаеш дупки и заравяш дупки, войната създава потребление, работни места и заплати, държавен локомотив за икономиката. Но без Китай, руснаците щяха да имат криза и революция. В ъпреки глупавият Путин, неолиберал, потреблението е локомотив - нещо което отричат неолибералите. Неолибералът отрича вътрешното потребление и държавни инвестиции, казва - че работникът хаби заплатата - парите само за да сереее - яде, а бизнесът ще прави работни места - инвестира. Инвестира в робски тру..? ................ Много се гневя на лъжата, че Русия и Китай, имат природни изкопаеми. МЕГА НЕОЛИБЕРАЛНА ЛЪЖА! Колкото, че Тайван и Ю. Корея са гении в електрониката. Французите развиват дизеловите двигатели с милиарди от държавата. Държавата дава пари в развитие на автомобили и електроника в Ю. Кория. Русия и Китай са инвестирали държавни средства, 80 години в природни изкопаеми, и енергетика. С евтина енергия, евтини и много специалисти, и инфраструктура, руснаците правят евтини изкопаеми, жито, торове, слънчоглед, транспорт.. Всички имат природни ресурси, но не могат и не искат да отделят държавни средства. САЩ го направиха със шистовият газ. Всичко може да е конкурентно с държавна подкрепа и водене. Ако Китай и Русия станат напълно пазарни - неолиберални - само с частен интерес, без държавно, всичко ще поскъпне и няма да има пазар в светът. Така, че не е вярно, че Русия има ресурси. Има, всеки има, но Русия ги продава евтино. Щом сме признали ролята на дър
  • 11 РЕД И ХАОС

    1 1 Отговор
    Много се гневя на лъжата, че Русия и Китай, имат природни изкопаеми. МЕГА НЕОЛИБЕРАЛНА ЛЪЖА! Колкото, че Тайван и Ю. Корея са гении в електрониката. Французите развиват дизеловите двигатели с милиарди от държавата. Държавата дава пари в развитие на автомобили и електроника в Ю. Кория. Русия и Китай са инвестирали държавни средства, 80 години в природни изкопаеми, и енергетика. С евтина енергия, евтини и много специалисти, и инфраструктура, руснаците правят евтини изкопаеми, жито, торове, слънчоглед, транспорт.. Всички имат природни ресурси, но не могат и не искат да отделят държавни средства. САЩ го направиха със шистовият газ. Всичко може да е конкурентно с държавна подкрепа и водене. Ако Китай и Русия станат напълно пазарни - неолиберални - само с частен интерес, без държавно, всичко ще поскъпне и няма да има пазар в светът. Така, че не е вярно, че Русия има ресурси. Има, всеки има, но Русия ги продава евтино. Щом сме признали ролята на държавата в изграждането на пътища и магистрали, образование, трябва да признаем - че планирането и държавното е добро и незаменимо. Направете енергията на Русия и Китай на пазарни световни цени, и Китай криво ляво ще се справи, но Русия ще загуби износът си.

    Коментиран от #14

  • 12 Даа!

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Свободен":

    До.десет години,ще търсиш и рубли,и юани,да къташ в буркан банк.Но ще бъде различно.Запомни - приятелски съвет от мен.Рублата е целенасочено обезценена отвън.Но за разлика от другите,зад нея стои неизчерпаем поток от всякакъв вид ресурси.Зад всички останали - стои циклостил.Ако имаш свободни финаси,инвестирай в рубли.Но на нашият пазар са кът- липсват.До 2030 г,рублата ще се обменя 15- макс 20 р : 1$. При един добър портфейл, ще реализираш печалба над 75-80% на всеки инестиран лев.В момента,големи акули,тихо изкупуват огромни суми в рубли- кеш! За юана е още по трудно да закупуваш,в по голям обем.

    Коментиран от #13

  • 13 Свободен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Даа!":

    Ще..ще..
    Навремето с това "ще" комунягите изклатиха цяло поколение и видно от коментарите тук не са приключили!
    А през това време трансферираха доларите във Виена.
    Чудя се, колко лесно е било?
  • 14 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕД И ХАОС":

    що говориш простотии че русия изнася само горива
    2022 г Русия е 4 тата страна в света по износ на селскостопанска продукция И ПЪРВА СТРАНА В СВЕТА
    по износ на хлебна пшеница
    Проверявайте си малко центарската бълвоч преди да я ръсите
    Руската икономика лети нагоре следствие на ембаргото защото бидейки самодостатъчна по отношение на ресурси се учи да ги експлоатира САМА след като чуждите предприятия се застреляха в крака да излязат САМИ ОСТАВЯЙКИ ПРОИЗВОДСТВЕННИТЕ МОЩНОСТИ
    които руската държава естественно отне като ответна мярка на замразените и авоари навън
    От тази година и на ладите се възобновява поставянето на АБС системи само със собственни детайли и чипове
    Руските вътрешни авиолинии са превозили 110 милиона пътника през 2023
    Рублата е стабилизирана и плава нагоре

    Коментиран от #15

  • 15 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бат Мишо":

    Всеки един артикул го има на руския пазар и Сони и Панасоник и КАКВОТО ВИ ДУША САКА
    просто защото се произвежда и доставя откъдето и вашите и СИЧКИТЕ ОТ КИТАЙ
    просто не се предлага от официални дилъри но се спазват същите гаранции и технически наблюдения над производството в китайските фабрики които се спазват и за износа на запад
    Произвеждайки го те дори не наят коя партида ще е за сащ И КОЯ ЗА рУСИЯ - КАЧЕСТВОТО Е СЪЩОТО
    РАЗБИРА СЕ запада може да сложи ембарго и на Китай , който нехае за санкциите им
    и така да се застреля и В ДРУГИЯ КРАК предвид че 98 % от световното производство на чипове е в Китай
    и ще остане ОСВЕН без руските ресурси и горива и без чипове и ще се върне в каменната ера и без ядренна война

    Коментиран от #16

  • 16 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бат Мишо":

    Чисто технически ембарго на над Русия и Китай е невъзможно
    просто представляват половината планетарни ресурси територия и население
    и технологичните им военни способности надхвърлят тези на обединения НО НЕКООРДИНИРАН запад
    АРЕТЕН населенията на Китай и Русия ще рухнат психологически ВЕКОВЕ след като населенията на НПА - държавите са си махнали правителствата от недоволство в една затяжна война и конфронтации
    ЛЕГЕНДА НПА - нани папо и ако

    Коментиран от #17

  • 17 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бат Мишо":

    ОФИЦИАЛНАТА СПРАВКА показва колко е смешно ембаргото над Русия
    през 2023 Русия е внесла 600 пъти повече ВОЕННИ ИЗДЕЛИЯ отколкото през 2022
    главно от контрагенти в Индия Китай и СК които ползват руски калибри боеприпаси и артилерии
    и авионики
    Концерн Калашников показва ръст на производството 250 %
    Концерн Алмаз Антей ръст 400 % спрямо 2022
    Построени са 4 нови завода бълващи ултра модерни танкове Т 90 Прорив
    95 % от стратегическия арсенал е качен на нови носители и стелт подводници
    изцяло е реновирана стратегическата авияция и се чака влизането на новия проект ПАКДА
    стелт бомбардировач в серийно производство до 2025
    АКО ИМАШЕ СПАД 2022 той беше обусловен от поеманията на пенсиите и соц плащания в новите области и строеж на мостове и водоснабдяване в тях и ремонт и строителство на бомбардираното от вермахта
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания