Last news in Fakti

20 Януари, 2014 18:37 944 0

Вигенин: Политическо решение за Шенген до края на годината

  • шенген-
  • вигенин

Но нека да видим в сряда какъв е текстът на доклада, какви ще бъдат препоръките

Външният министър Кристиан Вигенин очаква решението за Шенген да бъде взето до края на тази година. Това заяви самият той след заседанието на Съвета по външни работи на ЕС.

Министърът отбеляза, че през 2018 г. България ще бъде председател на Съвета на ЕС. Логично е в това качество страната да не бъде обхваната от подобни механизми, или да бъде извън Шенген, коментира той.

"По обективни причини" Вигенин не очаква особено положителен доклад на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка. Министърът направи този коментар в отговор на въпрос на български журналисти в Брюксел, цитиран от бТВ.

"Но нека да видим в сряда какъв е текстът на доклада, какви ще бъдат препоръките. Сигурен съм, че непосредствено след заседанието на Министерски съвет, ако е публикуван официално, премиерът или двамата вицепремиери Златанова и Йовчев ще говорят по-конкретно за нашата оценка какъв е докладът и какво предстои след това", добави външният министър. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: