Last news in Fakti

22 Март, 2024 05:55 1 224 1

Лондон обвини Тел Авив за забавена британска помощ за Газа

  • девид камерън-
  • газа-
  • израел-
  • великобритания

Някои доставки са били блокирани на границата почти три седмици, отбеляза външният министър Дейвид Камерън

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън обвини Израел в забавяне на изпратената помощ от Обединеното кралство за Газа, като каза, че някои доставки са били блокирани на границата почти три седмици, предаде БНР.

В писмо до председателя на парламентарната комисия по външни работи в Камарата на общините Алиша Кърнс, лорд Камерън нарича случващото се „огромно разочарование“ и посочва израелското правителство като една от основните причини за блокиране на помощта. Камерън освен това опровергава твърденията на бившия израелски говорител Ейлон Леви, че граничния контролно пропускателен пункт Керем Шалом в южната част на Газа е бил затворен в събота по искане на ООН.

Камерън отбелязва, че Керем Шалом е биз затворен от израелците заради еврейския Сабат. В отговор на писмото на Камерън, израелският орган, който координира хуманитарната помощ за Газа, покани Кърнс да се срещне с негови представители, за да я запознаят с пълния мащаб на хуманитарните усилия, които полага Израел в ивицата Газа.

Всичко това става в момент, когато Съединените щати са готови да призоват днес по-късно за незабавно прекратяване на огъня в Газа като част от сделка за заложниците в резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Въпреки критиките на Камерън, от Даунинг стрийт заявиха, че продължават да смятат, че Израел действа в рамките на международното хуманитарно право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Метаняху

    0 0 Отговор
    Рентгенът на митницата е хванал пила скрита в колетите, вероятно предназначена за заложниците свързани с ми 6
Новини по държави: