Last news in Fakti

23 Март, 2024 04:53 787 6

Антониу Гутериш заклейми категорично нападението в концертната зала в Подмосковието

  • антониу гутериш-
  • оон-
  • съболезнования-
  • русия

Генералният секретар на ООН изказва своите дълбоки съболезнования на опечалените семейства

Антониу Гутериш заклейми категорично нападението в концертната зала в Подмосковието - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заклейми "по възможно най-категоричния начин" снощното нападение в концертната зала "Крокус сити хол" в руския град в Подмосковието Красногорск, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията се позова на изявление на говорител на Гутериш. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

"Генералният секретар изказва своите дълбоки съболезнования на опечалените семейства (на загиналите), и на народа (на Русия), и на правителството на Руската федерация. Той пожелава на ранените бързо възстановяване", каза в изявление заместник-говорителят на Гутериш - Фархан Хак, цитиран от Ройтерс.

В първо изявление от говорителя на Гутериш се казваше, че ООН е опечалена от стрелбата. После говорителката на руското външно министерство Мария Захарова възрази на тази неуместна реакция.

Сега след второто изявление на говорителя на Гутериш Захарова отбеляза, че позицията на генералния секретар е била коригирана, посочва ТАСС.

Съветът за сигурност на ООН също осъди "отвратителното и малодушно терористично нападение" в концертна зала в Москва, предаде Ройтерс.

Москва ще поиска да бъде свикано заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с терористичната атака в "Крокус сити хол" и ще настоява това да стане скоро, заяви в ефира на телевизия канал "Россия-24" посланикът за специални поръчения на руското външно министерство Родион Мирошник, цитиран от ТАСС и БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    1 11 Отговор
    Има си хас Гутериш русофила иначе една дума не обелва за Украйна и Израел 🖕

    Коментиран от #6

  • 2 Талибан

    6 0 Отговор
    Ха ха ама Белгород не е военна цел. Само терористи стрелят по пазари и площади.За което ще си платят и то със лихвите.А вчера им беше авансовото плащане.Скоро и главницата
  • 3 Идиотският запад

    12 0 Отговор
    Създаде такъв свят, дето да трепериш от страх, когато детето ти отива на училище, на дискотека или с приятелката си на кафе... За какво подпалиха цял свят и създадоха ИД и други подобни? Отделно от Афганистан разнасят по цял свят хероин...И чрез медиите си само унищожение, войни и "край на света"! Плашат цял свят, че утре планетата щяла да се унищожи и подобни идиотщини. Побъркаха хората.
  • 4 ИДИЛ са

    7 0 Отговор
    В Украйна по покана на Зеленски , да се бият на фронта.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Смешен си