Last news in Fakti

23 Март, 2024 10:10 1 484 6

Университетите в Сибир остават затворени

  • сибир-
  • университети-
  • занятия-
  • отменени

Отменят се присъствените занятия заради терористичната атака в района на Москва

Университетите в Сибир остават затворени - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Няколко висши учебни заведения в Сибирския федерален окръг (SFO) отмениха присъствените занятия и прехвърлиха студентите на дистанционно обучение поради терористичната атака в Crocus City Hall в покрайнините на Москва, съобщиха от пресслужбите на университетите.

"Поради необходимостта от разработване на допълнителни мерки за сигурност с оглед на настоящата ситуация (терористична атака в Crocus City Hall на 22 март), студентите от Новосибирския държавен технически университет NETI в събота, 23 март, бяха незабавно прехвърлени към дистанционно обучение.", - съобщиха от Новосибирския държавен технически университет.

От университета допълват, че към момента занятията в понеделник, 25 март, са планирани присъствени. Пресслужбата на Омския държавен университет съобщи, че университетите са отменили присъствените занятия в събота, както и развлекателните събития, а спортният комплекс на университета е затворен.

На свой ред от Новосибирския държавен университет (NSU) съобщиха, че са отложили деня на отворените врати, който беше планиран за уикенда. Денят на отворените врати беше отменен и в Сибирския държавен институт по управление в Кузбас. „СибГИУ изразява искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите по време на терористичната атака в Москва. Пожелаваме на засегнатите от ужасната трагедия бързо оздравяване и възстановяване“, допълват от институцията. От пресслужбата на университета уточниха за ТАСС, че в събота студентите се обучават дистанционно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търновец

    3 5 Отговор
    Трагедията в Москва е тероризъм но тук да дам пример с етническа група от Източен Сибир и Япония - Ainu са сред коренното население на Камчатка Хабаровск Сахалин Курилите Хокайдо и Северен Хоншу - при последното преброяване в Русия само 94 хора са се определили ка Аину, в Хокайдо обаче над 19000 са се определили като Аину а в цяла Япония около 25000 човека са Аину. Разликата в броя на хората е огромна въпреки че Аину преди пристигането на Русите там са населявали големи територии много по големи от Хокайдо. Къде са хората?

    Коментиран от #3

  • 2 Ксаниба

    8 4 Отговор
    Фащисаното посолство е в почивка за уикенда, така че демократичното ни правителство до понеделник 10 заранта е неинформирано да се радва ли, или да изрази съболезнования и подкрепата срещу тероризма
  • 3 Ксаниба

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Търновец":

    Обратното е, япошките са дошли от азиатският, материк, а Айну са били цивилизацията населявала островите, нарисани днес Япония. Бавно и методично навлеците са преобладали и са изтощили Айну като плевел , накрая ги асимилирали окрнчателно. Това е станало много преди Русия да стигне Далечният Изток

    Коментиран от #5

  • 4 Путлерист

    3 6 Отговор
    Ислямска Държава поеха отговорност за Атентатът
    А дребният Доказан Педофил Путин не признава нито един свой атентат
    Виждаме че и Талибаните имат Повече достойнство от Руснаците

    Коментиран от #6

  • 5 Търновец

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ксаниба":

    Моля прочетете пак какво статистиката - 84 Аину на огромни области в източна Русия и около 25000 в Северна Япония, а в Източна Русия е имало и други етнически групи сега са останали няколко стотин човека, колкото до Аину бай разпространената работна хипотеза е че те са дошли на сегашните Хокайдо и Хоншу от Северен Сибир, в Московския университет имаше българин който пътува в тези области и ми каза че работниците от Руските нефтени фирми в края на седмицата се напиват и правят хайки за жени в селищата на коренното население в Източен Сибир. В Япония има университетски програми и всяка година културни празници на Аину
  • 6 Да не те лъжа

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Путлерист":

    Ама си пълен кре.тен!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания