Last news in Fakti

24 Март, 2024 04:46 869 5

Израел удари от въздуха крепост на "Хизбула" в Ливан

  • израел-
  • хизбула-
  • ливан

Групировката отговори с ракети по израелска база

Израел удари от въздуха крепост на "Хизбула" в Ливан  - 1
Снимка: YouTube

Израел извърши въздушно нападение срещу Баалбек, крепост на "Хизбула" в Източен Ливан, съобщиха двама източници от службите за сигурност в Ливан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ударът е нанесен часове след като "Хизбула" съобщи, че е използвала два дрона с експлозиви, за да атакува израелската система за противоракетна отбрана "Железен купол" в северния израелски град Кфар Блум.

Изявление на "Хизбула" от днес гласи, че в отговор на "бомбардировката на място в град Баалбек", тя е взела на прицел израелска ракетна и артилерийска база в Йоав и казармите в Кайла, като е изстреляла по тези две цели повече от 60 ракети "Катюша".

ТАСС, позовавайки се на телевизия "Ал Маядин", съобщи, че израелските самолети са изстреляли пет ракети по една сграда в предградието "Ел Асира" на Баалбек, а местните власти съобщават за трима ранени.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    1 5 Отговор
    Добро утро . Какво мислите за идеята на президента на Русия , докато руснаците са в Украйна , пришълците от Казахстан , бурятия , Чечня , Еритрея и сръбете , да " оправят" раждаемостта в россии ?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Има ли наивници, които да вярват

    2 3 Отговор
    на подобни "новини"? Те и САЩ унищожиха Ирак , че уж имала хим. оръжие, та и тези евреи, уж ударили крепост на Хамас!?По време на война, първа умира истината!
  • 3 Объркал си

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Форума. Виж Форума Украйна-Русия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.