Last news in Fakti

27 Март, 2024 04:26 1 554 8

Убиха израелски заложник, отвлечен на 7 октомври

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • заложник-
  • доха

Израел отзова своя екип преговарящи от Доха заради исканията на "Хамас"

Асоциация на семействата на пленените от "Хамас" израелски заложници обяви, че израелец, отвлечен от палестинското ислямистко движение на 7 октомври, е бил убит, предаде АФП, цитирана от БТА.

Израелската армия е информирала семейството на Оуриел Барух, че тялото му е в Газа, се посочва в изявлението, в което не се уточняват датата или обстоятелствата на смъртта. "Форумът на семействата на заложници "Тиква" е в траур след новината за убийството на Оуриел Барух", пише асоциацията.
Тридесет и пет годишният Оуриел Барух, баща на две деца, е един от отвлечените по време на музикалния фестивал "Нова" - мястото, където на 7 октомври бойци на "Хамас" избиха 364 души.

Палестинското ислямистко движение плени повече от 250 души при безпрецедентна атака на израелска земя. Около стотина от тях бяха освободени в замяна на палестински затворници по време на спирането на бойните действия в края на ноември. По данни на израелските власти 130 души все още са в неизвестност, като за 34 е потвърдено, че са загинали.

Междувременно Израел отзова своя екип преговарящи от Доха, след като сметна, че посредническите разговори за примирието в ивицата Газа са "в задънена улица" поради исканията на "Хамас", съобщи високопоставен израелски представител, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителят, който е близък до шефа на шпионската служба Мосад, който ръководи преговорите, обвини лидера на "Хамас" в Газа Яхия Синуар в саботиране на дипломацията "като част от по-широкообхватни усилия за разпалване на тази война по време на рамазана".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БРАВО

    6 6 Отговор
    А уж за 2 седмици щяха да се справят с Хамас! Ционизма трябва да се лекува, или по рецептата на мустакатия австрийски лечител, или с ракети и изолация докато сами не се изчистят от ционисти.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така е

    3 2 Отговор
    когато бомбардираш наред всичко е нормално да убиеш всичко.

    Докато исраел не се върне с своите земи които представляват само 1% от цалата територия на Палестина въпросът намя да се реши.
    Да верно те реално имат само 1% от цялата територия ...останалото е ограбено с кръв изнасилвания и прочии

    Коментиран от #8

  • 6 Пускайте помпите

    4 1 Отговор
    с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 7 Израел е в правото

    5 1 Отговор
    си да се защити. Беше изненадващо нападнат от ХАМАС на 7 октомври 2023г. Отвори се война, при нея едната страна губи. ХАМАС ще бъде унищожен.
  • 8 Биби

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    А на тебе май ти трее не австрийски а турски мустакат лечител! От първият ден хората си казаха че тази война ще е различна и много дълга....но последна!