Last news in Fakti

24 Януари, 2014 19:06 1 135 0

Оланд и приятелката му Валери нямало да се обясняват публично

  • франсоа оланд-
  • валери трирвильор-
  • любовна връзка

Бомба посрещна френския президент в Рим

Оланд и приятелката му Валери нямало да се обясняват публично - 1
Снимки: Global Look Press

Френският президент Франсоа Оланд и приятелката му Валери Трирвильор обмислят възможността публично да обяснят ситуацията, настъпила след разкритията за любовна връзка на държавния глава с друга жена, съобщи в интервю за сп. „Фигаро“ адвокатката на първата дама - Фредерика Жифар.

Жифар представлява интересите на Валери и в делото срещу авторите на биографичната книга „Бунтарката“. Тя заявява, че Трирвильор наистина би искала ситуацията да се разреши и тя да излезе с достойнство от нея.

Няколко часа по-късно обаче самата първа дама опроверга пред радио „Юропел“ адвоката си, заявявайки, че изявлението на Жифар е направено без нейно знание и тя не й е давала подобни пълномощия. Трирвильор каза, че се чувства по-добре и намира утеха в множеството писма на подкрепа, които в този труден момент получава.

Според „Фигаро“, въпреки всичко засега Валери нямала намерение да се отказва от функциите си като първа дама. В неделя тя щяла да замине за Индия, където ще се включи в хуманитарни акции в борбата с глада.
Оланд пък днес замина за Ватикана, а няколко часа преди посещението му в историческия център на Рим избухна взривно устройство. Повредени са три автомобила, но никой не е пострадал. Някои медии свързват инцидента с визитата на Оланд, други обаче смятат, че няма нищо общо с нея, а е акт на сплашване – дело на местна престъпна групировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: