Last news in Fakti

29 Март, 2024 12:10 1 532 15

Сергей Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

  • сергей лавров-
  • украйна-
  • мирен план-
  • русия

Лавров отбелязва, че предложената конференция за мир не би имала успех

Сергей Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен - 1
Снимка: БГНЕС

В интервю, публикувано в днешния брой на московския в. "Известия", министърът на външните работи на Русия, Сергей Лавров, характеризира предложеният от Украйна мирен план като "безсмислен" и заяви, че той се базира на "неприемливи понятия" като изтеглянето на руските сили от завзетите от тях територии, пишат Ройтерс и БТА.

В интервюто Лавров отбелязва, че предложената конференция за мир не би имала успех, ако някои основни положения в нея не се променят, в това число и не се допусне участие на Русия.

"Ние сме в положение на готовност за разговори, но не на базата на "формулата на мира" на (президента на Украйна Володимир) Зеленски", казва Лавров. "Как е възможно който и да е сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин да казва, че няма друг вариант освен формулата на Зеленски", допълва руският външен министър.

Той отхвърля като неприемливи условията, заложени в проекта за мир в Украйна, според които Русия трябва да се изтегли от завзетите от нея територии, включително от Кримския полуостров, който бе анексиран през 2014 г., и да бъдат възстановени границите на Украйна от 1991 г., след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс, като уточнява, че Зеленски отказва каквито и да е преговори с Москва по точки, различни от неговия мирен план.

Лавров казва, че се е срещнал с представители на Швейцария и с дипломати на тази страна, която се съгласи да бъде домакин в град Берн на среща на върха за мира в Украйна, и че те са го уверили в участието на Русия в мирни преговори с реалистични условия.

По думите на руския външен министър представителите на Швейцария са му казали: "Наясно сме, че нищо не може да бъде решено без вас, така не е честно".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    20 7 Отговор
    А познайте /прогнозирайте/ колко от украинските туристи ще се преместят от зимните НИ курорти в летните.
    Ще ви подскажа.
    Всичките.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    18 13 Отговор
    Краварчето през злеленски да подписва Капитулация, щото друго нема да има за окраинчето! Z

    Коментиран от #12

  • 5 Гост

    17 3 Отговор
    Колко пъти трябва да настъпиш мотиката за да разбереш, че е болезнено като те тресне дръжката в китарата?
  • 6 Да, бе

    19 6 Отговор
    Каквато Украйна, такъв и планът им абсолютно безсмислени...
  • 7 Майна

    23 8 Отговор
    Хм..
    Къде се е чуло губещите да искат от победителите да искат да подпишат ,,мирен договор за капитулация,,
    Всички сте я, напушени, я ферментирали, я мразещи човеците..
    Лавров говори на нормални,ама отсреща такива ..липсват..
    Ще го разберете тогава с..действия
  • 8 Констатираща

    15 6 Отговор
    Защо Русия ще иска мирни преговори, след като Украйна трябва да иска? Нали Русия започна СВО и трябва да спре, когато условията я задоволят.
  • 9 Човекът Каза

    15 4 Отговор
    Руският президент Владимир Путин подчерта необходимостта от преговори между Русия и Украйна и че те трябва да се провеждат в конструктивна и реалистична атмосфера, а не да се основават на „желания“ след употребата на психотропни лекарства. Той също така отбеляза, че преговорите не могат да се разглеждат като пауза за укрепване на собствения военен потенциал.
  • 10 Безсмислена е

    7 9 Отговор
    Бившата ЕС бензиностанция
  • 11 Щукар

    2 6 Отговор
    А кога ще има хайл?
  • 12 сесере

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Раша не трябва да съществува повече във вида в който е в момента. Диктаторският модел на управление е отживелица. Те и за товавлязоха в Украйна , за да се бетонират на власт.

    Коментиран от #14

  • 13 Хохо Бохо

    14 5 Отговор
    Краварчето с ужас гледа видео в Телеграм как руснак разглобявабя добре запазена ракета Сторм Шадоу и изучава системите и за насочване и управление. Едни загуби в зелено се очакват за производителя. Навремето един свален невидим самолет прекрати цялата им програма. Една непокътната баражираща, противорадиолокационна ракета, паднала в Сърбия също извади от арсенала цял проект. Ракетата все още е в музея в Белград, до летище Николо Тесла. Рашките им я върнаха след щателно проучване.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тити

    0 1 Отговор
    Лавров кой те пита?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания