Last news in Fakti

3 Април, 2024 13:36 1 781 18

Гърция е одобрила закупуването на 35 хеликоптера от американска компания

  • гърция-
  • одобрила-
  • закупуване-
  • хеликоптера-
  • американска компания-
  • сащ

Гърция има за цел да обнови своята отбранителна промишленост

Гърция е одобрила закупуването на 35 хеликоптера от американска компания - 1
Снимка: БГНЕС

Гърция е одобрила закупуването на 35 хеликоптера UH-60M Blackhawk от американската компания Lockheed Martin с цел модернизация на своите въоръжени сили, съобщи Ройтерс.

"Съгласно сделката, приета от парламентарната комисия, ще бъдат закупени 35 хеликоптера за 1,15 милиарда евро", поясни правителствен служител.

Втори източник потвърди одобрението, постигнато късно снощи.

Гърция има за цел да обнови своята отбранителна промишленост и да даде тласък на корабостроителната си индустрия, докато се възстановява от продължилата десетилетие дългова криза, която я принуди да свие разходите.

Правителството е изготвило мултимилиарден 10-годишен план, който включва придобиването на до 40 нови изтребителя F-35 от САЩ и три фрегати от Франция.

Освен това Атина води преговори със Съединените щати за съвместно проектиране и изграждане на фрегати от клас Constellation за гръцкия флот.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васо Високоволтовия

    14 5 Отговор
    И там е същата корупция като при нас. Отказаха по-евтина оферта на Еърбъс. Само на думи сме съюз и "голямото европейско семейство". Основните ни търговски партньори са САЩ и държави в Азия.
  • 2 Коиловци брадърс

    16 8 Отговор
    Трябва да се спасява хамериканската икономика, робите да му мислят.

    Коментиран от #6

  • 3 ТаУмВзе

    6 8 Отговор
    Съответно, няма да има И Гърция де! Z

    Коментиран от #5, #18

  • 4 Хххх

    3 1 Отговор
    Тия дето сянката ги хулеше че са по зле от нас.Той ни блъскаше пропаганда,да излезне сега и да каже къде са те къде сме ние.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 странно

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Коиловци брадърс":

    що всички искат да се американски роби, а не руски приятели.
    казвам ти дъще - сещай се снахо
    с "приятели" като Русия - врагове не ти трябват. Десетки пъти доказано.
  • 7 някойситам

    6 3 Отговор
    Не са ли остаряли малко тези хеликоптерчета, че колкото и да са "модернизирани", това си е стара техника на 50 години ?!

    Коментиран от #9

  • 8 Горките!

    5 5 Отговор
    Сащиянците не различават гъска от петел, та можели да правят някакви вертолети?? Единственото, което могат е да печатят "пари", с които мамят маймуните по цялата планета. Когато се обединиха двете Германии, децата от източната, ЗАГУБИХА цели две години в училище. Нивото на Западналите училища беше цели две години ПО-НИСКО, назад от това, на Социалистическата Германия. Учениците от 8-ми клас, получиха "новите" си учебници, НО ИЗНЕНАДА: Вътре материалът беше от 6-ти клас!
    НО, немците още тогава пък се смееха, че в САЩ нивото е даже още по-зле и от това, от Западналата Германия. Еми смятайте, какво учат там?
    Имало случаи, американците слагали жива котка в микровълновите си печки, да я "изсушат по бързо", че била мокра, но се учудили, че се опекла въте? И после съдили производителите на микровълновите печки, защо не са им казали, че принципът на затопляне е съвсем друг и убивал живи животни!!! В Европа на ученията на Натото немците се смееха на сащиянските "Рамбовци", че даже да отидат и до хлебарницата в града, ползвали винаги Джи-Пи-Ес... Ако им го вземеш, ще се загубят в града!

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Герги

    2 0 Отговор
    А Ние кога....
  • 11 Дългият

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Горките!":

    За теб няма спасение....умствено си умрел...

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Всичко това,

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Дългият":

    са факти! Защо ти пречат истински факти от живота? Сигурно искаш да се прехласвам от ФАЩ??? Е, не мога, понеже ги знам, какви воклуци са...
    Тези неща, писани в предишният коментар, можеш да провериш и сам! Но, понеже страдаш от истината за "съюзниците", даже не искаш и да го знаеш!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дългият

    1 0 Отговор
    Мо...нещо проблем ли имаш...
  • 16 Дългият

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Всичко това,":

    Написах ти го кротко и с факти...без обиди.. но на Админа нещо не му хареса...и го изтри...пак ти казвам..прегледай се..

    Коментиран от #17

  • 17 Какво да се преглеждам?

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Дългият":

    Ходи ти на преглед! Тези взеха ли ти милиарди за някаква техника? Взеха ги предварително, НО не са ти доставили нищо!
    Какво са ти дали ТЕ до сега? Май ние им дадохме "доброзорлем" безплатни за тях военни бази? И това вече е ТЯХНА територия в рамките на нашата страна. "Лошите" руснаци са ти направили АЕЦ, та още имаш някаква ел-енергия на нормална цена. От фашистанците НЕ СМЕ получили нищо. ФАЩ имат късмет, че все още много чужденци отиват там да следват и остават там да им работят високо-квалифицирана работа. Но, ако ги нямаше, дори само азиатците да изчезнат от там, тези яко ще го закъсат! И кога си живял там, та ще ме учи, какво е? Разбирам, да си живял поне 10 години, за да имаш реално мнение за тях. А само да се правиш на "знаещ", не минава!
  • 18 Алооооо админааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Използването на русонацистки символи още ли е разрешено тук! Ще показваме тук там скрийншоти от постове.
Новини по държави: