Last news in Fakti

5 Април, 2024 10:53 764 3

Граничният пункт "Ерец" с Газа и пристанището Ашдод ще бъдат отворени за хуманитарна помощ

  • граничен пункт-
  • ерец-
  • газа-
  • ашдод-
  • хуманитарна помощ-
  • израел

Израел одобри тяхното отваряне

Граничният пункт "Ерец" с Газа и пристанището Ашдод ще бъдат отворени за хуманитарна помощ - 1
Снимка: БГНЕС

Одобрено е отварянето на пропускателния пункт "Ерец" със Северна Газа, както и временното ползване на пристанището Ашдод в Южен Израел, заявиха от Израел, след като САЩ настояха да се увеличат доставките на хуманитарна помощ за Газа, предаде Ройтерс и БТА.

По време на телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, проведен снощи, американският президент Джо Байдън поиска "конкретни" стъпки за преодоляване на хуманитарната криза в Газа и каза, че ако Израел не предприеме действия, могат да бъдат поставени условия за отпускане на помощ от страна на САЩ.

Натискът върху Израел се засили, след като в понеделник седем хуманитарни работници бяха убити при израелски удари, които предизвикаха гнева на световни лидери на фона на продължаващата криза по въпроса за доставките на помощи в анклава.

По време на среща на кабинета по сигурността, проведена снощи, бяха одобрени незабавни действия за увеличаване на хуманитарната помощ за цивилното население в ивицата Газа, се казва в изявление. Освен отварянето на пропускателния пункт "Ерец", който бе разрушен и затворен след нападението срещу Израел на 7 октомври, кабинетът по сигурността одобри и увеличаването на доставките на помощи от Йордания през граничния пункт "Керем шалом", пише още в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз да кажа

    1 1 Отговор
    Юдеите обичат да унищожават хуманитарни мисионери и цивилни. Щом цял свят си прави, че не вижда значи еврейското злато затваря очите им
  • 2 Апел

    1 0 Отговор
    Господин Нетаняху стига вече, време е! Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с терористичнта групировка ХАМАС. С терористи не се преговаря!
  • 3 Апел до Президента на САЩ

    1 0 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Освен това, палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. На всичкото отгоре, палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да ми