Last news in Fakti

13 Април, 2024 04:42 2 265 12

Джо Байдън към Иран: Не го правете!

  • сащ-
  • израел-
  • иран-
  • джо байдън

Ние сме посветени на защитата на Израел, заяви американският президент

Джо Байдън към Иран: Не го правете! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви днес, че очаква Иран да нападне Израел "скоро, а не след време" и предупреди Техеран да не го прави, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Запитан от журналисти какво е посланието му към Иран, Байдън отговори само: „Не го правете“ и подчерта ангажимента на Вашингтон да защитава Израел.

"Ние сме посветени на защитата на Израел. Ще подкрепяме Израел. Ще помагаме за защитата на Израел и Иран няма да успее", заяви американският президент.

С оглед на евентуален ответен удар на Иран срещу Израел САЩ по-рано обявиха, че ще увеличат военното си присъствие в Близкия изток. Представител на министерството на отбраната заяви пред ДПА, че САЩ изпращат допълнителни сили в региона, за да засилят „регионалните усилия за възпиране и да увеличат защитата на американските сили“.

Остава неясно за какви точно активи става въпрос и откъде докъде се извършва прехвърлянето, посочва ДПА.

Заплахите на Иран към Израел се увеличиха след въздушния удар по иранското консулство в Сирия на 1 април, при който загинаха няколко военни генерали.

Американският президент каза, че не иска да уточнява с какви секретни сведения разполага Вашингтон за плановете на Техеран, информира още Ройтерс.

САЩ вече значително увеличиха военното си присъствие в региона след терористичната атака на ислямисткото движение „Хамас“ на 7 октомври 2023 г. и изпратиха няколко военни кораба в Близкия изток, напомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивелин Михайлов

    47 9 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна призовава Иран да не слуша памперса
  • 2 Уса

    25 6 Отговор
    Странно...американският народ казва...ДА, you can do it
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха ха ха

    42 5 Отговор
    А израел има право да напада

    Коментиран от #10, #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Персиецът забавя, но не забравя

    32 3 Отговор
    Абе Джо, няма да е скоро, не се надявай толкова много. След доста време ще бъде, трябва им време да се подготвят. Иранците искат всичко да бъде сигурно и руснаците най-накрая да им пратях нещо от огромния им радиоактивен резерв
  • 8 Смешник

    44 4 Отговор
    Вашингтон може навсякъде по светът ама другите да се защитят НЕ. Кой си ти че да решаваш съдбата на другите бе...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ало, ало...

    31 2 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха ха ха":

    Това е утвърдения правов ред....Демек ние правим каквото си искаме, а вие каквото ви кажем.
  • 11 дядото

    19 3 Отговор
    някой,някога все трябва да довърши работата на хитлер
  • 12 Израел

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха ха ха":

    От къде на къде чужда държава, нанася ракетни удари по суверна държава. Удря посолство на трета държа избивайки хората вътре. Хипотетично да ще дам пример с Русия защото нали тя сега е най-голямото зло. Ако Русия удари да кажем немското посолство в Полша и всички вътре измрат. Каква ще е реакцията на “цивилизования свят” ? Май няма да е такава каквото е сега. А не е ли едно и също? Или за едните няма закони и правила а за всички други има? Защо никоя медия не задава подобни неудобни въпроси? Нали сме обективни цивилизовани демократични