Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2024 10:21 2 704 39

ВСУ: Губим територията на страната до Днепър, ако Западът не помогне

  • украйна-
  • русия-
  • война

Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно настъпление, заяви

Без доставки на оръжие от Запада Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) няма да могат да отблъснат настъплението на руската армия и ще загубят територия до река Днепър. Това мнение изрази подполковник и командир на батальон от украинската армия Павел Куриленко.

„Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно настъпление от руските войски. Предната линия ще се разшири и дълбочината на предната линия ще се увеличи. Тази линия ще замръзне по река Днепър и ние ще загубим територията на Украйна чак до Днепър. Тази така наречена повратна точка, която се развива в момента, е изкуствено създадена от нашите западни партньори“, цитира думите му Daily Telegraph.

Куриленко описа ситуацията със снабдяването на въоръжените сили на Украйна със снаряди и боеприпаси като „ужасна“, тъй като наличните западни оръжия бързо се изчерпват. Той подчерта, че атаките на руските сили сега се ограничават главно с помощта на FPV дронове. Също така, според военния, според стандартите на НАТО се предполага, че украинските войски разполагат с модерно оборудване, за да се бият на нивото на армията на алианса, но това не се е случило дори в разгара на доставките на западни оръжия.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски в интервю за телевизионния канал CBS каза, че Киев ще загуби в конфликта, ако не получи помощ от Вашингтон, а въоръжените сили на Украйна почти нямат резерви от артилерия. В същото време съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк съобщи за стагнацията на украинската армия на фронтовата линия.

На свой ред главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски многократно нарече ситуацията трудна почти по цялата дължина на линията на бойно съприкосновение и също така призна вероятността от напредване от руските въоръжени сили в определени направления.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу информира, че от януари 2024 г. украинските въоръжени сили са загубили повече от 80 хиляди души и 14 хиляди единици различни оръжия, включително над 1,2 хиляди танка и други бойни бронирани машини. В същото време от началото на годината под контрола на руските военни са попаднали 403 кв.м. км територия, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Типично за Запада

    83 6 Отговор
    Прилъстяват и изоставят!
  • 2 Миризлив пор

    95 4 Отговор
    Ако не бяхте се настроили като националисти и не гонихте всички малцинства като руското и в частност българското нямаше да ви нападне и Русия. А без нападение щяхте да си живеете добре и без загуби на територия.
  • 3 Гост

    89 6 Отговор
    Наркоси, ако е само до днепър ша трябва да черпите. Защото Риснаците обикновено маршируват в столиците на фашиските държави дръзнали да нападнат бай мецан. Зельо няма да може да харчи гепиното щото при бандера в ада нема шопинг
  • 4 Не до Днепър

    79 3 Отговор
    а до Днестър ще загубите
  • 5 Хохо Бохо

    82 6 Отговор
    До Днепър? До Лвив ще я загубите. Те там некъде ще подпишете капитулацията. Пълната и безусловна капитулация
  • 6 плевен

    89 6 Отговор
    Путин нарече Одеса "руски град". Така че не се надявайте на Днепър.
  • 7 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    72 5 Отговор
    "в украинската Запорожка област в резултат на обстрел от страна на украинската армия в град Токмак са загинали шест души" Бандерите, ще загубите територията и зад Днепър, щом избивате населението на "собствените" си градове.
  • 8 Край

    73 5 Отговор
    Никога няма да разбера укронационалиста. Защо са му териториии населени с руснаци. Едав ли ще е само защото Ленин и Хрушчов драснали с моливи по картата "граници". По-скоро е комплекс - македонска им работа.

    Коментиран от #30

  • 9 Това не мога да го разбера

    30 2 Отговор
    403 кв.м. км територия,
  • 10 Диванен стратег

    55 2 Отговор
    До Днепър, а на юг - до Дунав. Има и по- лош вариант, ако още умувате и шикалкавите.
  • 11 Който

    53 3 Отговор
    Ви подлъга, че ще ви защитава, сега се скатава. Защото ви видя, че сте гадни жалки фашисти. За нищо не ставате. Единственото което можете е да крадете и убивате. Да се молите и за заплашвате. До скоро минаваше, света не беше виждал толкоз добър клоун политик. Сладкодумен и убедителен, но по същество убиец на собствения си народ. Толкоз лъжа и театър, че чак прекали. Но стига вече, ще бъде добре да запазите това което ви е останало.
  • 12 шааа

    42 1 Отговор
    "Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно настъпление, заяви"


    от толкова напъни само такова подзаглавие ли измислихте?!?
  • 13 НЯКОЙ

    58 2 Отговор
    И.....? Не ви ли беше ясно още като се поведохте по интересите и манипулациите на рошавият Джонсън и наперено и глупашката метнахте истанбулските договорености в коша за боклук, че ще се стигне до тук? Вие математика не сте ли учили, логика, или сте толкова глупави да повярвате че ще стоят зад гърба ви,,толкова дълго, колкото е необходимо,,, дори когато забележат че загубите са неприемливи.Не сте ли чували актуалната сентенция за всички времена ,,Победата има много бащи, поражението е сираче,,? Не знаехте ли че Русия има трикратно по голямо население от вашето, и в пъти по добро въоражение?Не
    познавате руснаците? Ядрена държава срещу неядрена, ид...оти ли сте?Мислите ли че някой ще рискува ядрени удари за да ви крепи ,, толкова дълго, колкото е необходимо,, ? Похарчихте си левашки държавата в чужд експеримент, който излезе неуспешен, но другите загубиха пари и престиж, а вие народ и държава.Свалете го тоя наркоман и поискайте преговори от руснаците, те са единствените с които можете да се разбере, и на които им пука за вас. Използвайте го. Преди ,, партньорите ви,, да са ви довърши окончателно. Нямате друг полезен ход.

    Коментиран от #25

  • 14 Госあ

    0 39 Отговор
    Украйна е поредната унищожена и разделена държава от Русия и САЩ. И това ще продължи, докато цивилизованият свят не раздели Русия и САЩ укрепнали така след световната трагедия - ВСВ.
  • 15 Васил

    38 1 Отговор
    Обещавам обещавам обещавам това са лозунгите на запада и Сащ!
  • 16 Едно и също дрънкат

    41 1 Отговор
    Да сте мислили на време.късно е вече
  • 17 Ксаниба

    36 1 Отговор
    Вече ви няма, как губите, като не съществувате!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мишел

    42 2 Отговор
    Вчера руснаците пробиха четвъртата украинска отбранителна линия Нетайлово - Уманское , западно от Авдеевка . Превзеха Богдановка западно от Артьомовск - десето селище за три седмици
    Движението на фронта на запад се ускорява . Украинската армия бяга, защото в полето никоя отбранителна линия не помага срещу планиращи управляеми авиобомби ФАБ, ОДАБ и КАБ.
  • 22 Тра-ла-ла

    44 0 Отговор
    Това някой учудва ли го? Толкова ли няма един нормален генерал в Украйна та да насочи войниците си където трябва? Имат вече и прекрасно оправдание - президента им е нелегитимен. Украинците не видяла и те какво значи "демокрация" която се прави от бивши комунисти и то във времената където вече никъде я няма? Имало война затова не можело да има избори - в Русия дето всички говорят, че е диктатура при същите условия си имаше избори (дори за пред хора да бяха, но поне имаше).
  • 23 АМ ЧИ ТО

    40 1 Отговор
    ИЗТОЧНО ОТ ДНЕПЪР НЯМА УКРАИНСКИ ТЕРИТОРИИ ТАКА ЧЕ НИЩО НЕ ГУБИТЕ
    МЛЪКВАЙТЕ И СЕ РАЗКАРАЙТЕ
  • 24 ВАЙЙЙЙЙ

    40 0 Отговор
    ЩО РИВЕТЕ БЕ ГА СКАЧАХТЕ КРЯКАХТЕ ТРЕПАХТЕ ЦИВИЛНИ СПИРАХТЕ ТОКА И ВОДАТА НА КРИМ КРАДАХТЕ ГАЗ НЕ РИВАХТЕ СИГА РИВЕТИ
    АМ ЧИ НИДЕЙ РИВА ЗА МЕНИ ПАВЛИКЕНИ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пешо

    23 1 Отговор
    То ако е дотам пак добре.
  • 27 И повече ще

    26 1 Отговор
    загубите ако вашият дрогиран зеленчук не седне на масата на преговорите... Ура ще викате ако ви се размине само с толкова! Така и не вдянахте, че боят с мечока води до тотално поражение и нищо не може да ви помогне... Но най-вече трябва да се преборите със собствената си глупост и на първо място с тия на власт в Киев, т.н. "слуги на народа"...
  • 28 И без това

    26 0 Отговор
    И без това до Днепър територията си е руска. КакОФ ви е проблема?
  • 29 Шолц

    18 0 Отговор
    Оправяйте се,писна ни от вас.
  • 30 Баш македонска

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Край":

    Анджък македонска. Тия укри дето плямпотят суржик сутрин са изтрезнели руснаци ,на обяд са украинци,а вечер като се налюскат са поляци.
  • 31 Миро Тигъра

    16 0 Отговор
    Преди дни по повод ситуацията американка от Тексас цитира :като дразниш бика за награда получавш рогата му.Руснак перефразира:като закачаш мечката оставаш без" кесии" .Всички го харесаха и дадоха + ,включително и аз.
  • 32 Ха ха ха ха

    13 0 Отговор
    Воят на ционисткия наркоман се извисява в кресчендо. Все по - ясно осъзнава последната си роля, в която са го вкарали менторите му. Употребена и изоставена. Скоро ще се наложи да отговаря за деянията си. И помощ от нийде на иде . . .
  • 33 Ксаниба

    11 0 Отговор
    и Черното море сватя!!! То си е руско!!!
  • 34 Агата

    10 0 Отговор
    Ако един народ прави от шоумена президент ще понесе последствията. Когато Москва поиска да удължи споразумението за Крим за още 49 години тия попитаха бай Америка как да постъпят. Бурята идеше та от тогава. Жал ми е но всеки със своите решения създава свята съдба.
  • 35 Ами

    4 0 Отговор
    Уж щяха да са "слуги на народа", а станаха слуги на Запада. Суетата, алчността и глупостта се заплащат скъпо.
  • 36 Всяка държава

    4 0 Отговор
    Чието правителство е предостъпило суверенитета си на чужда държава, рано или късно носи негативни последствия. Украйна не е никакво изключение от правилото.
  • 37 фбр

    2 0 Отговор
    Няма страшно! Украйна престава да съществува , а зеленото наркоманче ще избяга на някой остров с откраднатите милиарди от малоумните европейски папагали !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Добър Ден

    1 0 Отговор
    “ От началото на годината под контрола на руските военни са попаднали 403 кв.м.”
    Т.е повече от х 3 България .
Новини по държави: