Last news in Fakti

14 Април, 2024 04:50 1 618 10

Израел отмени въздушната тревога след масираното иранско нападение ВИДЕО

  • иран-
  • израел-
  • атака

Нанесени са леки щети на военна база, а младо момиче е било ранено в южната част на страната

Израелските сили за сигурност отмениха тревогата рано тази сутрин, след като снощи Иран предприе голямо нападение с безпилотни летателни апарати и ракети, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорителят на армията Даниел Хагари заяви, че Техеран е използвал около 200 безпилотни летателни апарата и ракети по време на безпрецедентната си директна атака срещу Израел през нощта, но повечето от тях са били поразени, преди да достигнат целите си.

Нанесени са леки щети на военна база, а едно младо момиче е било ранено в южната част на Израел. Сирени за въздушна тревога прозвучаха в цялата страна.

Иран заяви, че е насочил ракетите си към Израел в отговор на предполагаемата израелска атака срещу комплекса на иранското посолство в Сирия по-рано този месец, при която загинаха двама бригадни генерали и петима други членове на влиятелния Корпус на гвардейците на Ислямската революция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ц"иганите си търсят

    20 8 Отговор
    белята и боя от Израел и САЩ.

    Коментиран от #8

  • 2 Предполагаем журналист

    12 2 Отговор
    "в отговор на предполагаемата израелска атака срещу комплекса на иранското посолство в Сирия"
  • 3 Аятолах Пусин

    10 10 Отговор
    Една заря толкова ом беше силата на пижамите 😆
  • 4 Военен Експерт

    10 4 Отговор
    Близо 400 нарочно бавно летящи, смешно евтини дрончета "Шахед", по- евтини и от модифицирания им руски вариант Геран, свалени по пътя им за Израел, от ужасно скъпи ПВО?

    Ха да видим сега как Израел и САЩ ще отмъстят, за Иранското отмъщение за дето им избомбиха посолството им?
    Иранските балистични ракети чакат.

    Израел са свикали съвет в понеделник, какво да прават!

    Коментиран от #7

  • 5 ццц айде сега

    11 2 Отговор
    предполагаемата израелска атака

    Как да чета това, че атака на Израел не е имало и всичко е плод на нашето въображение?
  • 6 Дипломат

    4 3 Отговор
    България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана в социалната мрежа "Екс".
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ха-ха-ха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ц"иганите си търсят":

    Хихихи :)
  • 9 Ха-ха-ха

    7 1 Отговор
    "Предполагаемата израелска атака срещу комплекса на иранското посолство в Сирия". Атаката съвсем не беше предполагаема. Какво започвате вече да обработвате хората че Израел е невинен. Вскоро време ще започнете да говорите и за предполагаемите избити от Израел над 30 000 деца и жени.
  • 10 Стратег

    1 0 Отговор
    Командващият израелските въоръжени сили да не се мотае, а да направи следното: 1. Да формира десетки, ако трябва стотици мобилни парашутно разузнавателни групи, супер- модерно въоръжени. 2. МОСАД да разузнае и да даде точна информация за разположението на формированията на Хизбула. 3. Рано сутрин на развиделяване да се направи пълномащабно ,масирано внезапно нападение на районите заети с бойците на Хизбула и да бъдат всичките на 100% завинаги неутрализирани. 5. Формиран елитен отряд от тези групи да проведе операция по пленяване ръководителите на Хизбула заедно със семействата им и Израел да ги включи в преговорният процес по освобождаване на заложниците от ХАМАС. Време е за действия, а не приказки.