Last news in Fakti

14 Април, 2024 05:41 1 239 3

Ким Чен-ун посрещна високопоставен представител на Пекин ВИДЕО

  • северна корея-
  • китай-
  • ким чен-ун

Лидерът на Северна Корея разговаря с Чжао Лъцзи, председател на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители

Ким Чен-ун посрещна високопоставен представител на Пекин ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Чжао Лъцзи, председател на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители се срещна вчера в Пхенян с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, изразявайки готовността на Пекин да работи заедно със съседната страна за засилване на сътрудничеството и задълбочаване на доверието, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Чжао, приключвайки обиколката си, започнала в четвъртък, е най-високопоставеният китайски представител на посещение в Северна Корея от 2018 г. насам.

„Без значение как ще се промени международната ситуация, традиционното приятелство между Китай и КНДР, създадено и отгледано от старото поколение лидери и от двете страни, остава дълбоко вкоренено и силно“, заяви Чжао в реч, цитирана от китайската агенция Синхуа.

В речта си по случай церемонията по откриване на Годината на приятелството между Китай и КНДР Чжао отбеляза, че лидерите на двете страни са се срещали пет пъти през последната година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оформят се вече

    13 1 Отговор
    Двата военни блока. Световната война е в пълен ход. Русия, Китай, Северна Корея, Иран ...цяла Африка против Израел и Запада. Такава война до сега ни е имало в нашата цивилизация. Втората световна загинаха много хора, но днес оръжията са много по съвършени. Ако се използва всичко налично, може и следващата война наистина да е лъкове и стрели? Иран сигурно имат и атомно оръжие. Израел също. И не напразно сега корейците и китайците се срещат. Голямата война е започнала, но още не сме преминали върхът на агресията и унищожението. Всеки да се спасява, по единично.
  • 2 Ден

    6 2 Отговор
    Отлична новина слава за Северна Корея и Китай!
  • 3 Демократ

    0 4 Отговор
    Тръмп беше почитания обожател на това недоразумение. Краставите магарета все се надушват. Главният е Путин.
Новини по държави: