Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2024 15:25 2 837 54

Буданов: Украйна ще се изправи пред труден период през май и юни

  • кирило буданов-
  • украйна-
  • труден период-
  • фронта

Политическата ситуация в страната също ще се влоши, според ръководителя на военното разузнаване

Буданов: Украйна ще се изправи пред труден период през май и юни - 1
Снимка: БГНЕС

В интервю за украинската секция на Би Би Си началникът на военното разузнаване Кирило Буданов заяви, че Украйна ще се изправи пред труден период през май и юни, цитиран от Укринформ и БТА.

"Нашите оценки показват, че ще се сблъскаме с доста трудна ситуация в близко бъдеще. Но трябва да знаем, че тя няма да е катастрофална. Няма да настъпи Армагедон, както много хора се опитват да твърдят. Но ще има проблеми след средата на май", отбеляза той.

Запитан за ситуацията на фронта, Буданов отговори: "Говоря и за фронта. Toвa e комплексен подход, защото руснаците ще използват комплексен подход. Те провеждат комплексна операция. Няма да говорим за нея дълго време, но ще има труден период. Средата на май, началото на юни".

Политическата ситуация в страната също ще се влоши, според ръководителя на военното разузнаване.

Институтът за изучаване на войната прогнозира, че в идните седмици руските войски може да засилят настъпателните действия и ударите с ракети и дронове до пристигането на американската военна помощ за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 12343211

    56 4 Отговор
    Разбира ги човека нещата...,язък за заема.

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    61 9 Отговор
    Започвайте преговорите за мир,няма само да ви слушаме глупостите.Стига вече с тази Украйна,толкова ли е важна?! Трета година вече ни писна.Спря да съществува вече.

    Коментиран от #8

  • 6 Русофил

    11 46 Отговор
    Буданов е напълно в час. Нищо, че го бяха "убили" няколко пъти руснаците.

    Коментиран от #23

  • 7 Госあ

    50 4 Отговор
    Целата шайка приличат на аверчета на брендо. Някой гледал ли е изявления на кървавия клоун без симултантен превод ? В WeChat вървят такива записи, като са сложили субтитри на китайски, да се чуе гласа му и види мутрата му ! Гротеска.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хохо Бохо

    46 3 Отговор
    Помня, миналато лято буйната растителност им попречи на контранаступа. Се кво ще им пречи на контраотступа? Градинските охлюви?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ОБЕКТИВНО

    29 3 Отговор
    Експерименти в Китай, финансирани от правителството на САЩ, могат да манипулират коронавирусите и да не оставят следи от човешка манипулация, според новоразкрити имейли, получени от ФБР.
    Неправителствената организация Judicial Watch обяви, че е получила 5 страници документи от Федералното бюро за разследване (ФБР) след искане по Закона за достъп до информация. Те включват имейли от април 2020 г. между няколко служители на бюрото в Нюарк. Имейлите касаят информация за безвъзмездната помощ от Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) на САЩ, ръководен от д-р Антъни Фаучи, за Института по вирусология в Ухан (WIV) в Китай. Помощта е за „изследване за придобиване на функция“, което „не би оставило никакъв подпис за целенасочена човешка манипулация“.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мнение

    35 4 Отговор
    Назад им е хубавото на украинците! Каквото ще се случи, ще се случи,но не в тяхна полза! Така е като изпуснаха питомното,а гонеха дивото,като послушаха враждебния запад! ! Жалко за хилядите убити мъже на фронта? Светла им памет!
  • 15 мддаа

    32 3 Отговор
    Ще ви го нахендрят руснаци, май...
  • 16 Оффф

    31 3 Отговор

    До коментар #3 от "12343211":

    Айде "помощи" т. е. заем им отпускат и пак реват, че щяло да е зле.
  • 17 Ааааааа

    31 3 Отговор
    Хората ви казват ,ни заеми, ни оръжия, нищо няма да промени нещата. Пак циврите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Авдеевка

    7 33 Отговор
    Пробив в руските позиции.Но интересното е,че украинците не правят опит за напредване а просто избиват русите в окопите с дронове носещи фугасни бомби.За целта са подготвени над 700малки дрона за индивидуално унищожение на бягащи от окопите руснаци.

    Коментиран от #20, #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Читател

    17 2 Отговор
    Този смешник ще приключи като Мусолини ,а клоуна актьор наркоман като Хитлер.
  • 22 Едно си tупан знае, едно си бае

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Автомати, програмист, софт.
    те това е.
    Галя, изпрати ги тия твоите malo-умници на некъв курс, малко да разнообразят езика.
  • 23 Абе

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    И той е заблуден като теб и си мисли че тия пари ще отидат в Украйна. Хахаха блаженни са вярващите.
  • 24 Ами

    24 2 Отговор
    Че тя Украйна е в труден период от две години.Тоя до сега спал ли е или е бил надрусан?
  • 25 Скъсват им ватенките

    4 21 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Маша и мечока гледаш ти!Пусни си последния видеообмен от фронтовата линия край Авдеевка и пак превключи на рускит кабеларки!

    Коментиран от #28, #31

  • 26 запецнал евроатлантик

    26 2 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    За 3 месеца руската икономика ЩЕ се срине под натиска на санкциите, народа ЩЕ гладува, ЩЕ се разбунтуват, олигарсите ЩЕ се съберат и ЩЕ свалят Путин, федерацията ЩЕ се разпадне, ЩЕ изпаднат в изолация, ЩЕ свършат парите за войната защото никой няма да им купува петрола и газта, ЩЕ свършат танковете, самолетите, снарядите и ракетите, укрите ЩЕ свалят кримския мост, ЩЕ тропат на вратата на бункера на Путин, поредния геймчейнджър ЩЕ обърне хода на войната, ЩЕ бэдат изтласкани от Донбас, с е този геймчейнджъра ЩЕ ги избият, ЩЕ свършат чуалите, ЩЕ реват жените, ЩЕ им унищожат всички руски рафинерии, ЩЕ гладуват тази година защото няма да имат гориво за тракторите да сеят, ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ Ще ще ее щ
  • 27 еврофанатик

    24 2 Отговор
    тая снимка е стара, говори се че тоя е отишъл при Бандера!

    Коментиран от #29

  • 28 Иван

    19 2 Отговор

    До коментар #25 от "Скъсват им ватенките":

    "Квартал 95" е това. Нищо общо с истината. Продължавай да гледаш. После разкажи.

    Коментиран от #32

  • 29 Бандера

    4 8 Отговор

    До коментар #27 от "еврофанатик":

    не беше ли дядо ти,кога пребоядиса перчема...предател!
  • 30 име

    27 2 Отговор

    До коментар #19 от "Авдеевка":

    Окопите окоро Авдеева бяха на укрите, които защитаваха позициите си. Няма как атакуващите руснаци да имат окопи. Поне да ви назначат в посолството един консултант с мозъчна дейност да пресява кое може да мине за лъжа и кое си е откровена глупост.

    Коментиран от #33

  • 31 еврофанатик

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "Скъсват им ватенките":

    отпраха им украинските ватенки правени в СССР, с авиационни бомби,..... нема укопи, нема землянки, нема под мостове всичко трещи на усколки, само да ги надушат и са на прах..... нещо си гледал пак я армата я делта форс...... ;)
  • 32 Квартал 95

    3 19 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    е махалата където живееш!Гледкай Ютюб онлаин!Там ще видиш как горят живи русите в окопите и из нивите!Иначе си отворко,евалла!
  • 33 Горите като пипер

    3 17 Отговор

    До коментар #30 от "име":

    поздрави на Митрофаница и да не ви налива толкова водка из картошек в главите!Горите като пипер в окопите които според тебе нямате!👋
  • 34 Той

    17 1 Отговор
    Слава на всеки избягал, укрил се, дезертирал, предал се в плен или застрелял т.нар. си командир украинец, слава.
    Никой не му се умира за на вироглавия зелен идiот парите, или ако си от централна или западна Украйна, защо да умираш за руснаците от източна, въобще, защо да умираш заради някаква си скапана територия, която ще я има и след тебе, но ти няма да си жив, за да си се "радваш".
    Супер средновековна идеология е това да умираш за родината.
  • 35 Веско

    17 2 Отговор
    През последните няколко години не само в България, в целия Евросъюз се вихри ужасяваща цензура. „Културата на отмяната“/cancel culture/, политическата коректност, русофобската истерия са на път окончателно да убият плурализма. За да се противопоставим успешно на усилията на цензорите, за да защитим множествеността на гледните точки и правото на всеки човек да говори свободно, а не да е длъжен да повтаря клишетата на управляващите, трябва да действаме със средствата на политиката. Медиите нямат възможността да се защитят сами срещу грубия натиск. Натискът от страна на евроатлантическите партии може да бъде победен, само когато срещу тях се изправят политически формации, защитаващи свободата.
  • 36 батьо

    19 2 Отговор
    Война се печели с хора, оръжието е важно също, но пак трябват хора дето могат да боравят с него, в основата са ХОРАТА! Украйна НЯМА необходимито количество хора да победи Русия! Какво точно не ви е ясно? Ако НАТО реши да прати войски, демек ХОРА, то Русия ще загуби конвенционалната война, но няма да прати защото това ще е ТСВ с използване на ЯО, тоест КРАЙ! Какво пак не е ясно? Тезата ви, че ако НАТО давата само оръжие Украйна ще победи е АБСОЛЮТНО ЗАДЪНЕНА ДУПКА. Украйна пак няма да спечели! Защото ще свършат ХОРАТА, а оръжията не стрелят сами. Пак стигаме до пращането на войски на НАТО и зацикляме, осъзнавате го, нали? Вие готов ли сте да бъдете пратен да запълвате дупките в Украйна? Аз НЕ съм!
  • 37 Марто

    17 1 Отговор
    На САЩ и глобалистите, Русия им трябва като "страшилище" за да има въобще НАТО. Не им трябва Русия с която да са в мир и да търгува нормално с Европа!
    Ако не е страшилище трябва да я предизвикат по всякакъв начин.
    Пък ако ще и да съсипят Европа
  • 38 ХАН ЮВИГИ

    2 13 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #40

  • 39 Путин

    6 1 Отговор
    Въобще няма да се изправите,ще сте наведени винаги
  • 40 Путин

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "ХАН ЮВИГИ":

    Прав си в състав Русия
  • 41 ами

    6 1 Отговор
    ха ха ха - след, което отново ще победи русия
  • 42 бай Даньо

    10 1 Отговор
    Тоя садист буданката га го гепят рашките жив ще го дерат ...
  • 43 българин 777

    10 1 Отговор
    що трябват ви още 300 милиарда ли
  • 44 копейкович

    0 5 Отговор
    Да си копейка е диагноза.
  • 45 Чичо

    3 0 Отговор
    Гадна муцуна..........
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: