Last news in Fakti

30 Април, 2024 05:43 718 7

МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара

  • мвф-
  • пакистан

Фондът води дискусии със страната за отпускане на нов заем

МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 милиарда долара, се казва в изявление на фонда, в момент, когато той води дискусии със страната за отпускане на нов заем, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Финансирането е вторият и последен транш от стендбай споразумение с МВФ на стойност три милиарда долара, което Исламабад си осигури миналото лято, за да предотврати изпадане в несъстоятелност на държавата.

Одобрението дойде ден след като министър-председателят на Пакистан Шахбаз Шариф обсъди нова програма за заем с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева в рамките на Световния икономически форум в Рияд.

Исламабад се стреми към ново, по-голямо дългосрочно споразумение с фонда, тъй като настоящото стендбай споразумение изтича този месец, отбелязва Ройтерс.

Правителството на Пакистан казва, че се опитва да си осигури заем за средства в продължение на поне три години, който да помогне за постигането на макроикономическа стабилност и за осъществяването на дълго отлагани и болезнени структурни реформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Eлементарно

    0 0 Отговор
    Пакистан : следващата плячка на глобалния запад
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 На ви пари

    0 0 Отговор
    Естествено , напечатени за да ръчкате в Иран и Индия.