Last news in Fakti

8 Май, 2024 04:22 2 149 7

„Хамас“ екзекутира трима палестинци в Рафах

  • хамас-
  • палестинци-
  • убити

Те са подозирани в сътрудничество с Израел

„Хамас“ екзекутира трима палестинци в Рафах - 1
Снимка: YouTube

Членове на военното крило на палестинската ислямистка организация „Хамас“ екзекутираха вчера трима палестинци в западната част на град Рафах в ивицата Газа за предполагаемо сътрудничество с Израел, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Допълнителни подробности за смъртта на тримата мъже първоначално не бяха предоставени от бригадите "Изедин ал Касам".

Израелските войски са навлезли в източната част на град Рафах през предишната нощ. Целта на Израел е да унищожи военния и управленския капацитет на „Хамас“ в ивицата Газа.

Предисторията на събитията е безпрецедентното клане на повече от 1200 души от бойци от „Хамас“ и други екстремистки организации в израелската гранична зона на 7 октомври 2023 г, припомня ДПА.

„Хамас“ иска да запази контрола над ивицата Газа, която завзе през 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насилието

    10 13 Отговор
    Поражда насилие. Това ,което ще постигне Израел с безогледните си бомбардировки и дивашки набези е изгнание на Хамас някъде в съседните държави и още по-дълбока нелегалност. Движението ще се спотаи и ще чака удобен момент да удари отново. А такива държави ,които и без друго недолюбват евреите в района не са малко. Вечната война не е от полза нито за арабите ,нито за евреите ,а е единствено източник на доходи за търговците на оръжие
  • 2 Нещо

    4 3 Отговор
    Не ви вярвам
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пътник

    14 13 Отговор
    Пълно унищожение на "Хамас",ако ще и на Луната да се скрие!За хилядите зверски изклани нищо не подозиращи млади хора и страдащи заложници!Всъщност целта на Израел е да смачка главата на змията,особено при коварните й ходове.
  • 5 Читател

    8 5 Отговор
    До сега по света няма нито един палестинец, официално осъдил действията на Хамас, защото това автоматично означава смъртна присъда. Нещо повече - за жителите на Газа ХАМАС са герои, които се борят за свободата на народа.

    Коментиран от #6

  • 6 Напротив

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Читател":

    Има много видеоклипове в интернет палестинците се молят да ги спасят от хамас.

    Коментиран от #7

  • 7 Читател

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Напротив":

    Говорим за официално осъждане, подкрепено с истински имена, фамилии или организации, а не за клипчета. Да си чул поне за един малък палестински митинг, на който събралите се да викат "Долу Хамас!" ?