Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Май, 2024 04:40 976 11

В САЩ: Украйна е в неизгодно положение заради ограниченията за използване на американски оръжия

  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • оръжия

Русия се възползва от тези ограничения, заяви Институтът за изследване на войната в САЩ

Украйна е в неизгодно положение в защитата си срещу руските сили поради ограниченията за използване на американски оръжия срещу цели на територията на Русия, се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В разпространения вчера доклад на американския мозъчен тръст се посочва, че Русия се възползва от тези ограничения, като извършва атаки от защитени зони в близост до украинската граница.

Украинският президент Володимир Зеленски призова на Киев да бъде разрешено да използва американски оръжия на руска територия, което в момента САЩ отказват с цел да се избегне ескалация.

Досегашният подход на Вашингтон силно ограничава възможностите на Украйна да се защитава от руските атаки в северната част на Харковска област, се казва в доклада.

Според Пентагона САЩ предоставят оръжията, за да може Украйна да освободи окупираните си територии, но не и за нападения срещу Русия.

Целта на Украйна е да атакува бази в Русия със западни оръжия, за да ги унищожи още по-ефективно, отколкото със собствените си дронове и ракети, които не са толкова мощни.

От друга страна Русия предупреждава за опасността от ескалация на войната, ако срещу нея бъдат използвани оръжия от страни членки на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ами защо си

    15 2 Отговор
    Нямат техни оръжия? Самураите никога не използват чужди оръжия за война. Това за тях е позор. Оръжието е нещо, от което ти зависи живота. Ако използваш чуждо, нямаш никаква гаранция, че няма да те подведе в боя. А за тях загубата на битка означава така и така смърт.

    Коментиран от #8

  • 3 Не само това

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Не иска да им прати от водорода. А с водород в квартала на правителството, президентството и на народното им събрание щеше да е "Киев за половин час"! Всички се присмиват, че не е имало "Киев за 3 дни" , но руското командване не го иска, за това още не са взели Киев. Не знам защо??? Няма логика от военна гледна точка!

    Коментиран от #5

  • 4 Сатъре как е

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    В краварника? Нали потъва? Няма ли да се връщаш към Европа?

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Историк

    16 3 Отговор
    Не е заради това.

    Украйна е в неизгодно положение като всеки, който е бил “приятел на Америка”.

    Въобще подчинявайки се на Сатаната не те чака нищо добро, пък за изгодно съдете сами на кой му е по-изгодно от това “партньорство”: Украйна или Америка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Историк

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ами защо си":

    Как украинците да воюват със свои оръжия, като тези които им бяха оставени от СССР бяха разбити? Това беше едната от целите на Русия - демилитаризацията. То тя включва и лишаването на Украйна от войници. Ама това е въпрос на трактовка.

    В момента Украйна е някакъв неуспешен подизпълнител на Америка. Следващият подизпълнител искаше да е Макрон, но имаше няколко случки на французи, даже не само в Украйна, и вероятно само на приказки вече ще изпълняват нещо.

    Утихват нещата.
    Избори идат в Евросъюза и Щатите. Трябва да мирув населението, за да не се изнерви от фалшификациите на изборите и да скочи срещу властта.

    То в Украйна даже нямало да има избори, за по-сигурно.
  • 9 Евала!

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Айди привършвай ги по-бързо, че тези ДБ или искат да ни спретнат в Европа атомна война. Ние защо да умираме тука, понеже те са банкрут? Да си мрат те! Нас, какво ни засяга? Хайде, дърпай им шалтера и да изгаснат! 😀
  • 10 Е, чак пък това?

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "САТЪРА НА ХАНА":

    "ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В РУСИЯ"?
    Няма още. Путин прави рокади във властта и армията, но няма гражданска война! Ако имаше щеше да е биг месс. За сега не е!
  • 11 ЧАК СЕГА РАЗБРАХ

    13 0 Отговор
    А ДО СЕГА СИ МИСЛЕХ ЧЕ Е ЩОТО УКРАИНЦИТЕ
    ОБИЧАТ КУРАБИЙКИ
Новини по държави: