Last news in Fakti

23 Май, 2024 07:24 1 065 10

Полша също обяви, че подкрепя признаването на палестинска независима държава

  • радослав сикорски-
  • полша-
  • палестина-
  • палестинска държава-
  • подкрепят

Полският външен министър Радослав Сикорски подчерта ангажимента на Полша да работи заедно с върховния представител на Европейския съюз и други нации

Полша също обяви, че подкрепя признаването на палестинска независима държава - 1
Снимкa: БГНЕС

Полша изрази подкрепата си за създаването на палестинска независима държава като начин за разрешаване на продължаващата криза в Близкия изток. Позицията на страната беше обявена, след като Ирландия, Испания и Норвегия съобщиха, че ще признаят Палестина за независима държава, предават Ройтерс и Фокус.

Полският външен министър Радослав Сикорски подчерта ангажимента на Полша да работи заедно с върховния представител на Европейския съюз и други нации, които подкрепят намирането на трайно и стабилно решение на конфликта.

Сикорски подчерта, че според Полша създаването на две суверенни държави представлява най-жизнеспособният път към дълготраен мир в региона.

Ходът на Полша е сигнал за нарастващ консенсус сред европейските страни относно необходимостта от решение, целящо да сложи край на конфликат и да проправи пътя за мир между Израел и палестинците.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    23 2 Отговор
    Израелските окупатори май тази път прекалиха...
  • 2 Хлъц

    3 5 Отговор
    Хитри са шляхтата.Прицелват се отсега,в близкото бъдеще.Свърши ли СВО( а то е във финалната права) ще си отхапят цяла Галичина,с подобен сценарий.В който цялата западна територия на незалежная,с радост и удоволствие ще подкрепи- примерно с Референдум .Шефа им,също няма да е против.Дори ще ги подкрепя,защото печели още територия за инсталиране на бази - пред вратата на белорусите.
  • 3 А наща шушумига

    6 1 Отговор
    Глава Наков, изобщо знае ли какво се случаен по света, пък и у нас!
    Чака указания! Ммаамммаааа
  • 4 Герт Вилдерс

    1 1 Отговор
    Чакайте ги и тях пред Виена
  • 5 ЗНАЧИ ПОЛША ОДОБРЯВА ЗАКОЛВАНЕТО НА

    0 13 Отговор
    1500 ЗРИТЕЛИ НА КОНЦЕРТ ИЗВЪРШЕНО ОТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ , ТАКА ЛИ ?

    Коментиран от #9

  • 6 Авиаторъ

    0 9 Отговор
    Нетаняху си отсече главата като не подкрепи Украйна. Нападението на Украйна е проблем за ЕС. Нападението на Газа не е. Всички, които пазиха неутралитет за анексиите в Украйна ще страдат. Да не говорим за тези, които подкрепят путлер. Шоуто тепърва предстои.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Питаха ли САЩ??

    1 0 Отговор
    Слава касаещи пряката демокрация
  • 9 Миле

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗНАЧИ ПОЛША ОДОБРЯВА ЗАКОЛВАНЕТО НА":

    Напра ви си справка колко палестинци са избити преди това от израелците и ще разбереш , че 1500 е малко в сравнение с израелската касапница . Има официални сайтове провери .
  • 10 ЕЛИ

    2 0 Отговор
    държава вътре в държава?????--примерно :- Израел не разрешава арабите да минават през израелска територия--как ще има връзка Палестина с света---как ще преградят Ерусалим, КАК ЩЕ КОМУНИКИРАТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ОТ ГАЗА с палестинците от западният бряг,така е направено от великите сили ,че
    мир няма вече 70 години и е невъзможен за сега