Last news in Fakti

25 Май, 2024 05:19 1 733 12

Шолц към Урсула фон дер Лайен: Не работете с десни екстремисти

  • олаф шолц-
  • урсула фон дер лайен

Натъжен съм от двусмислието на някои политически изявления, заяви германският канцлер

Шолц към Урсула фон дер Лайен: Не работете с десни екстремисти  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц индиректно предупреди председателкатана Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да не се опитва да си осигури още един мандат след европейските избори с помощта на десни екстремисти, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ясно ми е, че когато се формира следващата [Европейска] комисия, тя не трябва да се основава на мнозинство в парламента, което изисква и подкрепата на десни екстремисти", заяви Шолц на съвместна пресконференция с португалския министър-председател Луиш Монтенегро в Берлин в четвъртък.

В тази връзка той е "много натъжен от двусмислието на някои от политическите изявления", които били чути наскоро, каза той.

През април Фон дер Лайен не изключи възможността за сътрудничество с дясната група на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), към която принадлежи и партията на италианската премиерка Джорджа Мелони ултрадясната "Италиански братя".

Фон дер Лайен, която е водещият кандидат на консервативната група на Европейската народна партия (ЕНП), защити позицията си в Европейския парламент в четвъртък. "Работих много добре с Джорджа Мелони в Европейския съвет, както и с всички държавни глави и министър-председатели", заяви германската политичка от Християндемократическия съюз (ХДС).

Шолц, лявоцентристки социалдемократ, заяви, че позицията му е ясна: "Ще бъде възможно да се създаде само председателство на Комисията, което се основава на традиционните партии... Всичко друго би било грешка за бъдещето на Европа."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 0 Отговор
    Кой ги брои тия двамата за живи?
  • 2 Уса

    17 0 Отговор
    На всеки умиращ му идва акъла ама късно
  • 3 Ццц

    21 0 Отговор
    Е как ще помагаме на Наркомански тогава? Човекът е нацист?
  • 4 Гориил

    26 1 Отговор
    Европа се управлява от гангстери и филантропи.Европейският съюз е най-ужасното и опасно образувание в света.
  • 5 ХАХАХА

    24 0 Отговор
    И Мелани само на думи се оказа ултра дясна . Само ,за да спечели изборите реториката и беше такава . Нещо различно или от това което говореше за мигрантите да се случи ,че чак Георги Марков се радваше ,че такъв политик ще управлява . Е и какво паразитите прииждат остров Лампедуза още малко ще потъне от навлеците ,но продължават да ги коткат.
  • 6 Калпазанин

    18 0 Отговор
    Шолци, нямаш друг избор освен да слушаш урсула, протежето на фащ. Тя ни е нещо като губернатор в Ес направо си е, нали се говореше че е и разследвана нещо там, а и реклсмираната кьовеши мак стана или си е кьоравеши за подобни кръвопийци, Дракула и Хитлер пасти да ядът
  • 7 Зрител

    19 0 Отговор
    Нямам и една добра дума за урсузестата.
  • 8 🍋🍊🇧🇬

    16 0 Отговор
    И кой, кой го казва тва, мое ли да попитам, за един приятел (внук на офицер от SS питам), последното му име завършва на шулц, шалц, нещо си шолц?
    Кой вика Слава Украина, миналия месец?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Веселяка

    8 3 Отговор
    Аз реших този път да гласувам за Светльо Витков пак само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆
  • 11 Неутрален 32

    8 1 Отговор
    Ще пратят МЕЧ в европарламента за да се оттърват от тях. Тук са им неудобни
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: