Last news in Fakti

27 Май, 2024 04:42 636 1

Поне трима загинаха при наводнения в Армения, реки преляха след обилни дъждове ВИДЕО

  • армения-
  • наводнения-
  • загинали

Прекъснат е достъпът до села и стотици жители са били евакуирани от домовете си

Поне трима загинаха при наводнения в Армения, реки преляха след обилни дъждове ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Трима души са загинали при наводнения, причинени от проливни дъждове и излизането на реки от бреговете им в Армения и Грузия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позовава на медии от региона.

Прекъснат е достъпът до села и стотици жители са били евакуирани от домовете си.

В отговор на молба от страна на Ереван, руското министерство на отбраната изпраща военни, които да помогнат за справяне с наводненията, се казва в съобщение в "Телеграм".

Руската информационна агенция ТАСС цитира Министерството на вътрешните работи на Армения, според което броят на жертвите е нараснал до трима в селата по река Дебед, близо до границата с Грузия. Наводнени са стотици жилища, в района са били изпратени 230 спасители.

Видеоматериали от Марнеули и Болниси в Грузия показват потопени улици и заседнали автомобили. Арменският премиер Никол Пашинян посети вчера района на наводненията.

Според грузинската информационна агенция "Интерпрес" най-малко 15 села са откъснати от външния свят поради проливните дъждове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.