Тема: Украйна

31 Май, 2024 05:18 1 110 20

Външните министри на страните от НАТО заседават в Прага

  • чехия-
  • външни министри-
  • нато-
  • украйна

Столтенберг настоява помощта за Украйна да остане поне на настоящето ниво

Външните министри на страните от НАТО заседават в Прага - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще настоява съюзниците да се ангажират да поддържат количеството и темпото на предоставяне на военна помощ за Украйна поне на настоящото ниво, което е около 40 милиарда евро на година.

Това е съобщил пред агенция Ройтерс източник от екипа на Столтенберг.

Още новини от Украйна

Предложението се очаква да бъде обсъдено утре на срещата на министрите на външните работи на страните от НАТО в Прага, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснаците около Путлер да се замислят

    10 21 Отговор
    дали има смисъл... от тази безсмислена(както твърди и Песков...) и жестока война!

    Да свалят диктатора и да се договорят със Зеленски за размера на репарациите.

    Коментиран от #17, #20

  • 2 ЕВРОНЮЗ

    19 7 Отговор
    Столтенберг и Зеленски са с изтекли мандати, ето ви парченце от наглостта и цинизма на тези вампири.. Произвеждат само трупове а искат финансиране от нас.

    Коментиран от #3, #18, #19

  • 3 Мандата си продължава

    4 13 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРОНЮЗ":

    докато се появи заместник...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И ударът с

    13 2 Отговор
    Британска ракета по важен радар, свързан с ранното предупреждение от ракетно нападение по руската доктрина означава "Русия вече може да използва ядрено оръжие, като отговор"!
    Британците са малоумници! До сега доста "черни точки" събраха в тази война и островът вече е обречен. Може от него да почнат? Частните им училища учат "елита" им, че "те могат всичко"! За това са толкова нагли. Е, сигурно "могат да живеят и под вода"? Ха-ха-ха
  • 6 ОБЕКТИВНО

    13 2 Отговор
    Женевският международен институт за изследване на мира, GIPRI, призова прокурора на Международния наказателен съд (МНС) да започне разследване срещу председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
    На 22 май международната правозащитна организация е внесла искане за започване на разследване срещу Урсула фон дер Лайен в Службата на прокурора на МНС. В него се казва, че съществуват разумни основания да се смята, че „безусловната подкрепа на председателя на Европейската комисия за Израел – военна, икономическа, дипломатическа и политическа – е позволила военни престъпления“ и продължаващия геноцид в Газа.
    От международния институт заявиха, че редица правозащитници и изтъкнати учени и експерти по международно наказателно право са одобрили текста на иска и призоваха прокурора да започне разследвания въз основа на информацията, която са предоставили срещу Фон дер Лайен.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Обективно погледнато

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "ОБЕКТИВНО":

    Тази фон дер психопатка не е изобщо за управленческа длъжност. Крадла, с нулев морал, тази въведе и "законната цензура" и "зеления сертификат" и цифровата идентификация за паспортите и прокара пътя на съюза към тоталната, фашистка диктатура!!! За това трябва да я съдят. За фашизма й!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Цончо Мекия

    0 4 Отговор
    Уф , сега и там трябва да ходя
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Не е нужно

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Най-смешното е , че":

    да обичаме Путин или Русия, за да разберем, че в случая Русия е права в този конфликт.
    Не ми е идвало на акъла, че може да се стиге до такава ситуация.

    И все повече и повече хора по света и на запад дори, мислят така! Без дори да имат достъп до руска пропаганада.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дядо поп

    9 1 Отговор
    Тези се скъсаха да заседават , ако са толкова добри и в реални бойни условия , цена нямаше да имат (на битпазар)! При евентуална война не мога да си представя кой глупак ще предпочете фронта и смъртта пред съд и евентуален затвор при отказ да отиде курбан на шепа милиардери!
  • 15 Господарите САЩ

    10 1 Отговор
    Насъскват простата Европа да си разменя ядрени удари с Русия, докато те гледат от далече и отпиват шампанско. Самият Американски народ вече не може да понася корумпираните си управляващи, всеки с по една две хлопащи дъски. Нещата ще спрат само когато тези т.нар. управляващи бъдат пратени на фронта. На бас че няма да се стигне и до едно военно действие.
  • 16 НАТО

    1 2 Отговор
    е на прага.
  • 17 Мечтите

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Руснаците около Путлер да се замислят":

    Все още са безплатни на запад
  • 18 Борислав Иванов

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРОНЮЗ":

    Да, прав си. Супер нагли. При всички останали проблеми на Европа искат 40 млрд евро или долара годишно, за да тлее един измислен и безмислен конфликт!
    Тези пари ги крадат от децата, хронично болните, пенсионерите, опазването на околната среда, подръжката на инфраструктурата и т.н.
  • 19 Западната

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРОНЮЗ":

    Система от столетници политици и милиардери -кръвопийци също е изживяла времето си ,но без бой няма да се даде. Когато пушилката улегне остава надеждата ,че останалите живи хора ще са болшинството от от сегашното население на планетата и ,че ще живеят с по-справедливо разпределение на ресурси и материални блага ,а тези ,които ги крадат ще бъдат значително по-малко.
  • 20 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Руснаците около Путлер да се замислят":

    Да,диктатора Зеленски ще бъде свален.След това Русия, като победител,ще си каже условията за възстановяването на Украйна.Ако въобще в има .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания