8 Юни, 2024 06:01 1 596 9

Сунак се извини, че е пропуснал ключова част от честванията на Десанта в Нормандия

  • риши сунак-
  • великобритания-
  • извинение-
  • премиер

Британският премиер заснемал през това време телевизионно интервю

Сунак се извини, че е пропуснал ключова част от честванията на Десанта в Нормандия  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак се извини, че е пропуснал ключова част от честванията на Десанта в Нормандия в Северна Франция, за да заснеме телевизионно интервю, след като бе порицан публично за този ход от всички страни от политическия спектър, предаде БНР.

Това обаче не бе достатъчно и политическият му гаф се превърна в една от основните теми на проведения снощи предизборен дебат по Би Би Си.

Някои британски медии вече нарекоха решението на Сунак да си тръгне по-рано от тържествата по случай 80-тата годишнина от десанта „най-големия политически автогол“ от началото на предизборната кампания. Не го пощадиха и неговите съпартийци, а Пени Мордант, която участва в дебатата по Би Би Си, коментира, че решението е било „напълно погрешно“. Тя все пак отбеляза, че е правилно, че Сунак се е извинил на ветераните и на обществеността, но спорът не трябва да се превръща в „политическа футболна топка“.

Лидерът на „Реформирай Обединеното кралство“ Найджъл Фарадж също не пощади Риши Сунак, но той обвини както консерваторите, така и лейбъристите, че участват в „жалки“ спорове и че няма голяма разлика между двете партии. За разлика от останалите участници в дебата, които бяха напрегнати, Фарадж видимо се забавляваше.

Иначе седмината участници в дебата си размениха остри реплики по най-чувствителните въпроси като данъци, имиграция, национално здравеопазване и зелена енергия. Все пак основният сблъсък бе между Анджела Рейнър от Лейбъристката партия и Пени Мордант, като в заключителните си слова и двете повториха лайтмотивите на техните партии. Рейнър призова искащите промяна да гласуват за лейбъристите, а Мордант посочи, че който иска сигурност трябва да гласува за консерваторите.

Лейбъристите продължават да водят в анкетите с преднина от повече от 20 пункта пред торите, а „реформаторите“ на Фарадж почти се изравняват с тях.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бе, от къде да

    20 1 Отговор
    Знае човека? Той е роден в страна, дето гъмжи от кобри и не знае изобщо нищо, че ФАЩ са "победили " в предишната световна война!!!
    Е, то и япончетата вече 70 години учат, че "лошата Русия " ги е "избомбила " с "опасните бомби"!
    Ще научат и индиеца, колко му е.
  • 2 УдоМача

    17 0 Отговор
    Тоя вчера го видях у Филиповци :D

    Коментиран от #3

  • 3 ГЪРГА ПИТИЧ

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "УдоМача":

    И У ФИЛМА ГО ДАОХА ЦЪРНА МАЦА БЕЛ КОТАК
  • 4 Сикрет сървис

    14 0 Отговор
    Предполагам частта в която Бай Дрън си търсеше стола? Е много изтърва!
  • 5 Нищо не е пропуснал

    5 1 Отговор
    Не му е необходимо да знае такива неща.
  • 6 Няма проблем

    11 0 Отговор
    Те индийците не се интересуват много от Първата и Втората световна.
  • 7 Гост

    6 0 Отговор
    А, пропусна ли денят на свещената крава?
  • 8 Еми

    4 0 Отговор
    той е ромей от голямата маала, него кво го касае Нормандия и тем подобни?
  • 9 ганев

    2 0 Отговор
    ..ТУЙ....ДОКАТО СЛЕЗЕ ОТ ПАЛМАТА......ТО ВСИЧКО СВЪРШИ
Новини по държави: