9 Юни, 2024 03:47 1 278 6

"Скай нюз": Лейбъристите с близо двойна преднина пред управляващите консерватори на Острова

  • избори-
  • великобритания-
  • консерватори-
  • лейбъристи

43,6% е одобрението за опозицията във Великобритания срещу 22,5% за партията на Риши Сунак

Няма никаква промяна по отношение на показателите за подкрепа на управляващата Консервативна партия преди общите избори в Обединеното кралство на 4 юли, която продължава да изостава сериозно зад опозиционната Лейбъристка партия и прогнозите са за тежко поражение, съобщи "Скай нюз", цитирана от БНР.

"Скай нюз" цитира лорд Хейуърд, член на Камарата на лордовете от Консервативната партия и експерт по социологически проучвания, който констатира, че процентът на одобрение за торите упорито отказва да се променя, че "просто е замръзнал", както се изрази той.

Последното проучване на "Скай нюз" показва, че лейбъристите са начело с 43,6% одобрение, докато консерваторите получават 22,5%, което е голяма разлика. Въпреки че премиерът Риши Сунак се опитва да привлече десните сили с политически обещания за имиграцията и националната сигурност, партията на Найджъл Фарадж "Реформирай Обединеното кралство" вече догонва торите.

Лорд Хейуърд заяви, че смята, че социологическите проучвания донякъде са надценили преднината на лейбъристите, но тя все още е солидна. Според него "реформаторите" на Фарадж са много опасни за всички останали, защото отнемат гласове от по-големите партии. Той предупреждава всички партии да са наясно с това, защото лоялността на избирателите в днешно време е изключително ниска.

Въпреки че е консерватор, лорд Хейуърд призна, че шансовете на неговата партия за мнозинство са минимални.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👏👏👏

    12 1 Отговор
    Хората като че ли се събуждат и партията на войната губи подръжка на всякаде 👍
    👏👏👏

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "👏👏👏":

    Само българина ще спи и на тези избори. Продажниците не спят обаче, гласуват под строй !
  • 3 Иван

    5 0 Отговор
    Беше някак странен този човек, разбирам, че има всякакви етноси, уважавам, но все пак, това е - Лондон, както и да е.

    Като цяло - ако икономиката не върви - се сменят правителството.
  • 4 бах Киро

    3 1 Отговор
    Егати алтернативата е тази демокрастия...От един неолиберален ур та на друг,а шебесите си мислят,че нещо зависи от тях и гласуват ли гласуват докато ги пратят в небитието.
  • 5 баджанака

    2 1 Отговор
    А на бас,че още като дойдат на власт ще потвърдят ангажимента си в Украйна,защита на ционизма и този за наислствено налагане на еврогейскиата ценностна система,още позната като чифутодемокрация.А на робите дупе да им е яко,че имат масраф да покриват.нашите евроатлантически зомбита също гласуват периодично и вярват на поредния шарлатани,че ще ги оправи.Той определено ги "оправя".
  • 6 Гаглей

    2 0 Отговор
    Биг бен ми се вижда наклонен
Новини по държави: