Last news in Fakti

14 Юни, 2024 04:56 1 289 2

САЩ ще увеличи натиска върху Иран, ако Техеран не сътрудничи на ядрения надзорен орган на ООН

  • сащ-
  • иран-
  • държавен департамент-
  • оон-
  • паспорти

Държавният департамент на САЩ откри пробна програма за подновяване на американски паспорти онлайн

САЩ ще увеличи натиска върху Иран, ако Техеран не сътрудничи на ядрения надзорен орган на ООН - 1
Снимка: Уикипедия

Държавният департамент на САЩ заяви, че Вашингтон и неговите съюзници са готови да продължат да увеличават натиска върху Иран, ако Техеран не сътрудничи на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), ядрения надзорен орган на ООН, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Иран бързо инсталира допълнителни съоръжения за обогатяване на уран в подземния си обект Фордо и започна да изгражда други, се казва в разпространен по-рано доклад на МААЕ.

Според американския Държавен департамент докладът показва, че Иран има за цел да продължи да разширява ядрената си програма "по начини, които нямат заслужаваща доверие мирна цел".

Междувременно Държавният департамент на САЩ откри пробна програма, която позволява на ограничен брой американски граждани да подават заявления за актуализиране на документите си за пътуване само с няколко кликa, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Това не може да става по всяко време - всеки ден по обяд източно време (19 часа българско време) ще се отварят прозорци за тази услуга, които ще се затварят, след като системата достигне дневния си лимит.

Американският Държавен департамент съобщи, че не бърза, за да може да проследи как работи новата система.

Има и редица изисквания, които трябва да бъдат изпълнени, за да може да се кандидатства за американски паспорт онлайн. Сред тях са кандидатстващите да са на 25 или повече години, да подновяват паспорт, издаден между 2009 г. и 2015 г., да не променят никаква лична информация и да не пътуват в чужбина поне осем седмици след подаване на заявлението.

На страницата за пътувания на уебсайта на Държавния департамент, където всеки кандидатстващ трябва да си създаде акаунт, за да поднови паспорта си онлайн, има и много други критерии, които трябва да бъдат спазени. Бързите услуги все още трябва да се извършват по пощата.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    9 0 Отговор
    САЩ би трябвало да млъкнат,защото те развалиха ядрената сделка с Иран въпреки протестите на останалите страни в нея.
  • 2 Дреме им вече на иранците

    8 0 Отговор
    От американския натиск! Ново време настъпва - старите плашила загубиха силата си и служат само за присмех!