Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Юни, 2024 03:47 1 658 19

Кремъл: Реакцията на Запада на предложението ни за мир бе предвидима

  • дмитрий песков-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ

Западът нарече "ултиматум" и "още по-голяма окупация" условията по инициативата за прекратяване на огъня на руския лидер

Руският президент Владимир Путин нарече "предвидима" реакцията на Запада и Киев на неговата инициатива за мирно разрешаване на конфликта в Украйна, съобщи официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Lenta.ru.

Владимир Путин беше информиран за реакцията на украинския президент Владимир Зеленски и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Още новини от Украйна

Песков добави, че отговорът на САЩ на предложението на Путин за разрешаване на конфликта също е „предсказуем“, тъй като Вашингтон „трябва да се бие до последния украинец“.

По-рано Владимир Путин заяви, че Русия е готова да започне преговорния процес, ако Украйна се съгласи с условията, поставени от Москва. Киев трябва да изтегли войските си от четири нови региона на Русия: Херсонска и Запорожка области, Луганска и Донецка народни републики (ЛНР и ДНР). Освен това той трябва да се откаже от идеята за присъединяване към НАТО. Президентът посочи неутралния и безядрен статут на републиката като едно от основните искания на Кремъл.

Шефът на Пентагона Лойд Остин заяви, че руският лидер няма право да налага мирни условия на Киев. Той също така добави, че Западът е готов да преговаря с Руската федерация само при условие, че руските сили се изтеглят.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на свой ред отказа да смята плана на Путин за мирен. „Това предложение не показва добра воля, то показва желанието на Русия да постигне военни цели. Тоест това не е предложение за мир, а за още по-голяма окупация“, каза той.

Песков призова предложението на руския президент за уреждане на Украйна да не се разглежда като ултиматум, както направи украинският лидер Владимир Зеленски. Прессекретарят на руския лидер подчерта, че това е мирна инициатива.

"Това не е предупреждение, не е ултиматум, както нервно реагира Зеленски – това е именно мирна инициатива. И тук украинската страна просто трябва да помисли, това наистина е мирното предложение на Путин", каза той.

Песков добави, че нов кръг от преговори между Киев и Москва трябва да вземе предвид настоящите геополитически обстоятелства, по-специално четири нови руски региона.

Той отбеляза, че основната цел на Специалната военна операция е да гарантира безопасността на всички жители на Русия. Това трябва да означава и безопасността на населението, живеещо в новите руски региони, подчерта той.

Прессекретарят на руския лидер каза още, че Москва предпочита да постига цели чрез политически и дипломатически средства;

Зеленски на свой ред нарече ултиматум предложението за разрешаване на конфликта с Русия. Освен това съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк написа публикация в социалната мрежа X, в която отхвърли условията на Москва. По думите му в обявените инициативи няма нови предложения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Крумов

    7 10 Отговор
    Отиват на този вариант, това е всъщност - повторение на 1940 година, когато - за да отдалечи Хитлер, Русия се принуждава да нападне Финландия, даже първоначалните условия са били изгодни - Финландия се "отдалечава" от Ленинград (Петербург), това-онова, то са едни блата там, безсмислени територии.

    В крайна сметка - Финландия се съгласява. Русия е изключено от ООН, това-онова. Една голяма държава - като Русия - трябва да има буфер.

    Именно Украйна - спасява Москва от разгром, Хитлер тръгва 1941 г. - да превзема Киев, абсолютна грешка, както и да е.

    Ние също - в България - все още поддържаме буфер - Сливница и пограничните райони са си нарочно "занемарени", няма "скоростни" пътища, поне не са толкова развити, като пътна мрежа.

    За съжаление мераците на Запада са си неизменни.

    Коментиран от #16

  • 4 Тото

    16 13 Отговор
    Дори и най лошият мир е по добър от най добрата война!!!! Но крадливите политици не ги интересува животът на младите хора които умират всеки час на фронта!!!!!! Тях ги интересува да напълнят офшорките си със зелени хартийки!!!!! Скоро всичко приключва и за съжаление няма да е във наша полза!!!!!

    Коментиран от #8

  • 5 песков

    13 9 Отговор
    пак има бело по мустаците
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 4 лапи

    5 9 Отговор
    Проскубаният пес заапа джендърята
  • 8 Какъв мир

    22 12 Отговор

    До коментар #4 от "Тото":

    искаш докато Русия не се изнесе? Все едно някой да ти влезе в апартамента, да убие няколко члена от твоето семейство, да ти отнеме хола, и да ти предложи мир. И ако ти не си съгласен на този мир, значи си военолюбец и сам си си виновен

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Данко

    12 10 Отговор

    До коментар #10 от "Голям си":

    Путин ще постигне условията си откъм 2097 година.
  • 13 Тото

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Какъв мир":

    Дори не разбрах напълно примерът които сте дали но мисля че имате много ограничен поглед върху нещата. Успех със съседите.

    Коментиран от #15

  • 14 дядото

    8 9 Отговор
    да си дойдем на думата сащ не били замесени във война с русия,а те отхвърлят предложението за мирни преговори на путин.не знам колко е агресивна русия,но пред англия и сащ е бяло агне.
  • 15 Няма и да му разбереш примера

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Тото":

    Изисква се интелект. И си оправи граматиката
  • 16 На военната техника требват ли

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Крумов":

    Скоростни пътища за придвижване😂😂😂😂
  • 17 Руснаков

    3 3 Отговор
    За кой ли път ще го напиша....нагла промита нация...кой нормален ще се съгласи на тези условия...да не е до последният руснак...
  • 18 Фъншън

    1 4 Отговор
    Това предложение ми звучи като все едно да отидеш някъде, да опънеш на сила жената на приятеля си пред него и да ги питаш защо се опъват, че ги опъва? Руската душа била широка, но това са патологични въпроси, на които следва да дадат отговор специализирани учреждения. Русия - страна великая и очен дикая.
  • 19 СЛОНА

    0 0 Отговор
    КОЙ НОРМАЛЕН СЪСЕД ЩЕ ПОМАГА С РАЗНИ ОРЪЖИЯ КОГАТО ДВАМА БРАТЯ СЕ БИЯТ!!!..???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания