Тема: Украйна

24 Юни, 2024 10:41 4 052 47

Бих бил благодарен, ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна, заяви бившият министър на отбраната на Великобритания

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие-
  • великобритания

Британският политик е уверен, че евентуална победа на Русия ще окаже огромно въздействие върху редица страни в Европа

Бих бил благодарен, ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна, заяви бившият министър на отбраната на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

В интервю за берлинския ежедневник Der Tagesspiegel, дадено в кулоарите на първия Черноморски форум за сигурност в Одеса, бившият министър на отбраната на Великобритания лорд Хамилтън подчерта, че целта на Запада в Украйна е не победа на последната, а сдържане на Русия. Той заяви, че почти би бил благодарен, "ако Путин използва ядрено оръжие с малък обсег в Украйна", цитирано от Фокус.

На въпрос дали съюзниците на Киев правят всичко възможно, за да помогнат на страната да спечели конфликта, лорд Хамилтън отговори: "Не, определено не. Очевидната цел на Запада не е Украйна да спечели, а да сдържи Путин. Важно е да съдим за Запада по това, което всъщност прави, а не по това, което казва. Ние много бавно произвеждаме технологиите, от които украинците се нуждаят, за да спечелят тази война. И това много ме притеснява. Войните се печелят с две неща – с решителност и с технология“, обясни британският политик.

По думите на лорда "на украинците им липсва нашата решителност. Те показаха, че правят всичко възможно, за да защитят страната си. Но за това им трябват западни технологии. И ние изоставаме. Навсякъде има закъснения, било то за танкове Leopard или за изтребители F-16. Западът непрекъснато ограничава възможностите на Украйна, въпреки че разполагаме с технологии, с които страната реално може да спечели войната. F-35 е единственият изтребител от пето поколение. Може да защити 11 други видове самолети. Следователно трябва да се използва. Много хора, вземащи решения, изглежда не разбират пред какво ще се изправим, ако Украйна загуби тази война“.

Британският политик е уверен, че евентуална победа на Русия ще окаже огромно въздействие върху редица страни в Европа. "Като се започне от Република Молдова, която в този случай ще бъде под голяма заплаха. А това значително ще отслаби позициите на Европа и САЩ. Китай със сигурност ще се възползва от това. За Пекин една руска победа ще превърне Запада в книжен тигър. Това значително би увеличило вероятността от война за Тайван“.

Лордът обяснява и причините за "сдържаността“ на Запада: "Правителствата многократно са изразявали опасения, че един по-устойчив подход може да доведе до ескалация, че Путин може да разположи ядрени оръжия с малък обсег. Но не мисля, че ще поеме този риск. Интересното е, че точно когато изглеждаше, че Украйна може да загуби Харков, американците обявиха пакет от помощ за Украйна в размер на 61 милиарда евро. Изглежда, че ситуацията ще трябва да се влоши много, за да може Западът да предприеме по-решителен подход. Не се взема предвид колко украински живота ще бъдат загубени в резултат на това. Ние позволяваме на Путин да диктува условията на тази война“.

Хамилтън не се притеснява от ескалация на конфликта: "САЩ ясно показаха, че ако бъдат използвани ядрени оръжия, те ще отговорят с масивна конвенционална контраатака. Ужасно е, но почти бих бил благодарен, ако Путин използва ядрено оръжие с малък обсег в Украйна. Това ще струва много животи, но ще сложи край на войната и ще спаси много животи в дългосрочен план. Защото тогава Западът вече няма да може да стои и да наблюдава, а ще бъде принуден да се намеси“.

Лорд Арчибалд Хамилтън от Епсом (82-годишен) е държавен министър на Въоръжените сили в Министерството на отбраната на Обединеното кралство от 1988 до 1993 година. От 1978 година до 2001 година той е член на Камарата на общините от редиците на консерваторите. От 2005 година е член на Камарата на лордовете.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    51 2 Отговор
    ЩО ЗА КОМЕНТАР ? ...МЕЖДУ Л. И Д.
  • 2 Браво на лорда.

    101 5 Отговор
    Казал е някои неща, които повечето западни лидери премълчават. Именно, че много им се иска Русия да удари с ядрено оръжие в Украйна, за да им развърже ръцете. Показва също така колко не им пука за Украйна. Някои неща удивително се повтарят, ако се върнем назад в историята.
  • 3 Трол

    57 3 Отговор
    За пръв път виждам толкова честен политик. Затова е и бивш.
  • 4 И аз бих бил благодарен!

    80 14 Отговор
    Особено, ако Путин използва ядрено оръжие по острова и фащ. Да, ще загинат много хора, но светът без наглосаксите ще бъде едно много по-добро място за идните поколения...
  • 5 Хехех

    45 10 Отговор
    Всяка държава си има мърша, та дори да в с титла лорд.
  • 6 Иван

    44 9 Отговор
    Аман от лордове разбирачи.
  • 7 Няма да стане,

    45 5 Отговор
    На Путин му трябва чиста земя,не радиоактивни пустиня.Украйна има много природни залежи.А къде ще се използва ядрено оръжие е най-пиперливият въпрос.Най-добре въобще да не се използва,но стигне ли се до там,тогава нищо няма да има смисъл.
  • 8 ръшан барбекю

    36 4 Отговор
    По готино ще в Люзъробритания вместо в област Украйна-бъдещата руска провинция.
  • 9 Ти си

    37 6 Отговор
    Още един склеротик се прави на ястреб вместо да си гледа внуците и розите тръгнал по света с оемпарс акъл да раздава - тя неговата е лесна и ясна , Николова му се подава от джоба затова толкова би се радвал на ядрен удар .
    Изчерпали склеротици сър ......
  • 10 е това е спорно , а и той не иска

    14 4 Отговор
    ту иска, ту не иска, ту иска ... щом украйна и натовците губят , значи не се е променило нищо .
  • 11 Последния Софиянец

    24 5 Отговор
    Психо
  • 12 А АКО УДАРИ ЛОНДОН

    35 2 Отговор
    дали ще си му благодарен пак. Или тогава няма да има нужда вече
  • 13 ИНГИЛИЗИТЕ ВИНАГИ СА ИГРАЛИ МРЪСНО

    41 4 Отговор
    Все някой друг да воюва вместо тях. Именно те насъскаха Хитлер на Изток
  • 14 Макробиолог

    29 6 Отговор
    Тоя и без ядрена атака вече е пред портите.Не знам защо си мисли че ако личната фъ35 ще има къде да кацнал след това.
  • 15 Ами

    24 4 Отговор
    Изрод!
  • 16 Какъв

    27 5 Отговор
    Идиот е този,които иска ядрена война!И това се подкрепя от шепа Сороси и Двуполови и Дженджари!Които ги интересува само кинтите!А също и някои незначителни медии като вас???
  • 17 Презвитер Козма

    6 20 Отговор
    Могъщия Запад чака само едно грешно движение на Педофила от бункера и от Джамахирията ще останат само пепел и стружки.

    Коментиран от #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Госあ

    20 4 Отговор
    Хахахаха английски инцест. Само инцестите и ч@фудите искат ядрена война. Набедения за гений посредствен преписвач айнщайн е пращал две писма до краварския президент за подкрепа за използването на ядрено оръжие в Япония.
  • 20 Булдог

    12 1 Отговор
    А,от У до G.B .- нищо разстояние!
  • 21 Дъртак,

    15 4 Отговор
    но чудовище!
  • 22 на кончита вурста

    21 3 Отговор
    Хамилтън не е разбрал. Ядрените оръжия не са за Украйна, те са за тях.
  • 23 ти да видиш

    20 3 Отговор
    Много глупав "лорд"!? И западът, като удари с масивна конвенционална атака, дали Русия няма да отговори с масивна ядрена атака!? Този 82 годишен дъртак си е изживял живота също, като ония Бай Дименцо и му дреме за хората по света!
  • 24 🍊🍋🇧🇬

    16 4 Отговор
    Луд та дрънка, Руснаците да са били използвали Ядрено Оръжие.

    Украинците обстрелват Плажове междувременно с Американска далеко - бойна Артилерия щото виж няма руски военни цели?

    Украйна е загубила войната но ще я води до последният Украинец.
  • 25 Факти

    2 18 Отговор
    Планът на Запада не е да разбие Русия, а да я изтощи. Ако налее украинците с оръжие те ще изтласкат руснаците и ще нахлуят на тяхна територия. Тогава Путин ще изперка и ще използва ядрено оръжие. Затова Запада дава малко оръжие и така изтощава бавно Русия за да може тя да се срине отвътре както го е правила преди. Русия вече е загубила тази война, но още не го знае.

    Коментиран от #46

  • 26 Кресна

    19 3 Отговор
    Този чува ли се какви ги говори ? Ако САЩ отговори с конвенционални оръжия за Русия остава използването на стратегически ядрени оръжия .Очаквате ,че Русия ще ви гледа как в унищожавате ли? Конвенционално ,Русия не може да се справи със запада и не и остава нищо друго освен да унищожи и запада със себе си .Аман от празни глави които приемат сънищата за реалност .
  • 27 Про Стачка

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Презвитер Козма":

    За да твърдиш че някой е педофил значи те е опънал когато си бил в трети клас и ти е сцепил розетката
  • 28 🍊🍋🇧🇬

    15 4 Отговор
    Са, какво ще е ако Руснака използва Ядрено Оръжие (Тактически Заряд 70 килотона, Хирошима и Нагазаки са по 20 килотона) но малко по на Запад, (Лондон, Берлин, Париж и так далее) ,
    Лорда пак ли ще е доволен?
  • 29 Макробиолог

    14 5 Отговор
    Проблема е че Раша се изтощава бавно,а Запада бързо.Укра пък почти пресича финала.
  • 30 🍊🍋🇧🇬

    8 2 Отговор
    Аман от “Разбирачи”?
  • 31 Комбина

    9 4 Отговор
    Най-накрая чуваме ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ПРОГНИЛИТЕ ОТ ЛИЦЕМЕРИ И ФАЛШ ПОЛИТИЦИ НА ЗАПАДА!
    От едната страна имаме безкрайна либерална свободия за гейове, наркоззависими и незаконни емигранти и ПЕТ СКОРИСТИ ЗА ЕС, а от другата страна БРУТАЛНИ ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ НА МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОРИ!

    КОГАТО БОГ ГО НЯМА – НЯМА И ИЗБОР!
  • 32 Аве,другари болшевики,

    5 12 Отговор
    защо виетнамците забиха шута на Путин и заявиха,че техния стратегически партньор е USA!Ко стаа ве,ритнаха ви и от там!😂😂

    Коментиран от #34, #35, #42

  • 33 Всъщност,

    11 4 Отговор
    Атлантическите ястреби са бесни на Путин, защото им застана на пътя към световното господство и хегемония. Кофти, а? Някак неочаквано се получи, а?
  • 34 ССС

    15 2 Отговор

    До коментар #32 от "Аве,другари болшевики,":

    "...виетнамците забиха шута на Путин и заявиха,че техния стратегически партньор е USA!"
    Тва кога точно го заявиха? А те, между другото, знаят ли, че са го заявили?
    Виетнамците, за разлика от такива като теб, помнят и знаят какво направиха с тях американците. Така че, заявления от тоя сорт могат да виреят само в глави на мажоретки!
  • 35 Напротив

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "Аве,другари болшевики,":

    Приеха Вовата веднага щом поиска и декларираха преданост и неучастие в противникови военни блокове, засилване на стокобмена и сътрудничеството в енергетиката. Никой-никога няма да забрави, че съществуването на суверен Виетнам се дължи на Комунистическа Русия и никой друг.
  • 36 Контра-Наступ

    9 3 Отговор
    82 годишен насърчава да се използва Ядрено-Оръжие !!!
    Значи един ходещ Мъртвец тръгнал да решава съдбата на хората.
  • 37 Какъв е

    7 2 Отговор
    този изкукал старец?
  • 38 Гандалф

    4 2 Отговор
    Един вид...не ви пука за човешкия живот...
  • 39 Не така.

    5 1 Отговор
    Не може да се говори така.
  • 40 ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ

    5 1 Отговор
    1. Русия няма да използва ядрено оръжие в зони населявани 50-70% от руснаци. Трябва да си С ГОЛЯМА ЛИПСА НА ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ за да говориш подобни неща.
    2. Путин не веднъж е заяввявал, че е възможно войната да се разрастне с използване на ядрени оръжия, но те няма да бъдат насочени към Украйна, а към "пунктовете за управление"- Англия и САЩ.

    Коментиран от #43

  • 41 Някой

    4 2 Отговор
    Някакъв изкукал, дето е решил, че и без това ще мре. Преди отчитаха, че СССР и САЩ имат 70 пъти възможността да унищожат Земята. Включат ли се, ще си заминат и то не само на украинска територия.
  • 42 Някой

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Аве,другари болшевики,":

    За войната във Виетнам чувал ли си изобщо? С някой друг милион убити. И хвалещи се американци, например на снимка да държи откъсната глава. Много ще ги обичат виетнамците.
  • 43 Дика

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ":

    И ще се самоубият.
  • 44 Консерватор

    2 2 Отговор
    Винаги съм се питал какъв социопат трябва да си, та да харесваш ПутКин, Русия, руския мир, евразийството, панславянството
  • 45 Сиромах

    4 1 Отговор
    Най-добре би било Путин да използува за Украйна тактическо ядрено оръжие, а преди това за вас и щатите дългата ръка и Посейдон!След унищожаването Ви на планетата, ако оживее вече ще има мир и спокойствие!
  • 46 Моля Хакнете Сайта на НОЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Факти":

    Няма такава сила на света, която вече може да изтласка Русия от Украйна - чети западните военни коментатори, бивши техни генерали.
  • 47 Име

    2 0 Отговор
    Това изказване показва истинското лице на управляващите на Запад и истинските им намерения!
Новини по държави: