25 Юни, 2024 04:44 1 959 3

Мелони се срещна с Орбан в Рим

  • джорджа мелони-
  • виктор орбан-
  • унгария-
  • италия

Италианският премиер окачестви Унгария като "важен европейски партньор" и "ценен съюзник в рамките на НАТО

Мелони се срещна с Орбан в Рим - 1
Снимка: YouTube

Италианският премиер Джорджа Мелони се срещна вчера в Рим с унгарския премиер Виктор Орбан, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На срещата си с Орбан Мелони окачестви Унгария като "важен европейски партньор" и "ценен съюзник в рамките на НАТО".

Мелони, която споделя възгледите на Орбан по въпросите на имиграцията и по отношение на селскостопанската политика на Европейския съюз, обърна внимание на факта, че Италия и Унгария имат някои разминавания в становищата си за войната в Украйна. Италианският премиер подчерта, че подкрепата на Рим за "суверенитета, независимостта и териториалната цялост" на Украйна е нещо, което "не подлежи на обсъждане".

"Много добре знаем, че нашите позиции невинаги съвпадат", каза Мелони, чиято страна доставя оръжия на Киев, прилага санкциите срещу Москва и подкрепя твърдо позицията на НАТО, за разлика от Орбан, който съхранява близостта си с Кремъл.

В същото време Мелони каза, че приветства действията на Унгария в рамките на ЕС и НАТО, тъй като Будапеща "дава възможност на останалите страни членки, на съюзниците, да вземат много важни решения, въпреки че невинаги е съгласна с всичко".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    9 7 Отговор
    На Италия само Русия и Китай помогнаха по време на пандемията, докато приятелчетата им крадяха помощите предназначени за тях !
  • 2 Бълг

    3 5 Отговор
    Поредната руска опорка на миленка!
  • 3 Госあ

    7 5 Отговор
    Още ми става гнусно, като си спомня как западните макаци беха отарашили цел самолет с медицински материали за Италия от Поднебесната …
Новини по държави: