Last news in Fakti

25 Юни, 2024 15:07 811 20

Съдът в Страсбург: Русия е нарушавала многократно човешките права в Крим

  • страсбург-
  • русия-
  • нарушава-
  • човешки права-
  • крим

Нарушенията включват посегателства над правото на съществуване, лишено от човечност, унизително отношение, погазване на свободата на вероизпеданията и свободата на словото

Съдът в Страсбург: Русия е нарушавала многократно човешките права в Крим - 1
Снимка: БГНЕС

Русия е нарушавала "многократно" правата на човека на Кримския полуостров, откакто го анексира през 2014 г., постанови днес по дело, заведено от Украйна, Европейският съд по правата на човека, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Делото е по обвиненията на Украйна в преследване на украинци за тяхната политическа позиция и прокиевските им политически дейности, предимно в Крим, но и в други части на Украйна или на територията на Руската федерация. Русия вече е отхвърляла обвиненията, че е нарушавала човешките права и е потискала политически опоненти на полуострова, припомня Ройтерс.

Нарушенията включват посегателства над правото на съществуване, лишено от човечност, унизително отношение, погазване на свободата на вероизпеданията и свободата на словото, наред с други права, се произнесе съдът.

"Съдът реши единодушно, че Русия трябва да предприеме, колкото е възможно по-бързо мерки по безопасното връщане на съответните (политически) затворници, прехвърлени от Крим в наказателни колонии на територията на Руската федерация", се казва в решението на Европейския съд по правата на човека, цитирано от Ройтерс.

Съдът, който се намира във френския град Страсбург, обяви по-рано, че делото не засяга въпроса дали по силата на международното право Кримският полуостров е анексиран незаконно, но е взето под внимание засиленото руско военно присъствие в Крим без съгласието на Украйна в периода януари - март 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    30 4 Отговор
    Споко..... Путин идва лично , за да го арестувате !!! Но идва с армията.....

    Коментиран от #11, #14

  • 2 9999

    24 4 Отговор
    Постиженията на руската армия на бойното поле ще принудят Украйна да се съгласи с всички руски условия за прекратяване на конфликта, пише наблюдателят, британеца Арис Русинос в статия.
    „Русия може да победи на бойното поле още това лято, т.е. само след много кратко време, принуждавайки официален Киев да приеме условията на Кремъл, които той сега отхвърля категорично и почти фанатично“, пише авторът.
    Авторът подчертава, че някои западни чиновници признават подобен изход за доста вероятен, но не говорят за него публично, поради понятни съображения. Освен това експертът припомня, че руският президент Владимир Путин наскоро предложи нови условия за разрешаване на конфликта. Предложенията на руския лидер станаха значително по-строги, отколкото в началото на специалната военна операция, добавя авторът.
    Руският президент миналата седмица направи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, предвиждащи признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области като региони на Руската Федерация, закрепване на извънблоковия и безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация и премахване на антируските санкции. Украинската страна отхвърли инициативата.
    Предложенията на руския държавен глава Владимир Путин бяха направени по време на провеждането на конференцията «за мир на Украйна», проведена в Швейцария, на която Киев претърпя оглушителен провал.
  • 3 ю ка ка

    32 1 Отговор
    А вий като гърмите с Хаймарси цивилните на плажа, помагате ли на Крим!?
  • 4 Чочо

    30 1 Отговор
    Някой от Страсбург,бил ли е в Крим?
    Или само по информация на ISW са взели такова решение!?!?
  • 5 Злобното Джуджи

    24 2 Отговор
    Пълни глупости и про3дотии.
    Пушка не е пукнала в Крим, всички с радост са изхвърлили укро-гражданството и робство в морето.
    Явно Запада държи конфликта да продължи до логичния му край с Гъбена манджа.
  • 6 Макето

    12 2 Отговор
    А, за Борисов, Пеевски, Доган и другите престъпници съд има ли?
  • 7 българина

    16 0 Отговор
    да питаме индианците навахо, иракчаните, виетнамците или афганистанците, а да и либийците ... там не се сещам МНС да се е обаждал. Пропусна и натовските уранови бомби в сърбия
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХАХАХА

    10 0 Отговор
    ТОЗИ СЪД ЗНАЕ ЛИ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА РЕФЕРЕНДУМ-НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗАЩОТО НЕ ГО ЗНАЯТ.КРИМ НЕ Е ОКУПИРАН ПРОСТО СЕ ОТДЕЛИ С РЕФЕРЕНДУМ
  • 10 Това са глупости

    10 0 Отговор
    То бива тъпа пропаганда ама вече се уляхте
  • 11 😁.........

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Идва с армията ли? Издрапаха ли вече от нивите в Украйна?
  • 12 Между Ком- фашистката Хунта

    2 10 Отговор
    В кремля и Нацистите от Райха НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА!
    ФАКТ
    СЪД И ВЪ ..же за уродливото кремльовско жуже

    Коментиран от #16

  • 13 Жмръц

    7 1 Отговор
    И вас една заблудена покрайнска ракета да ви посети и да гледаме само дим и пушек.Безполе3на ефрогейска институция.относно ударите в Крим снощи?Нещо?Обвинения?Или само ще обвиним хамриканските ракети?Хохохохохохо
  • 14 То па една...*армия",..

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    ТРИДНЕВНА,.....11 год пред едно село.
    Мани...беги

    Коментиран от #15

  • 15 хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "То па една...*армия",..":

    Много ти харесват тези ТРИ дена нали, но това е защото ги каза любовникът ти Мили, който ако не слушкаш , ще повига взвода на помощ, за да задоволи постоянния глад да има нещо постоянно в изхода на канализацията, която обичаш да държиш немита, понеже вонята ти е писъща като шанел 5.
  • 16 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Между Ком- фашистката Хунта":

    Шмрък, шмрък, шмрък а стига си шмъркал пудра бе.
  • 17 Ротмистър

    1 4 Отговор
    Руският нацизъм е най-гнусният...
  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    Кога ще съдите ФАЩ за "демократичните" войни?
  • 19 8888

    0 0 Отговор
    Наясно сте че зеленски прекъсна човешките права в Украйна нали :D
  • 20 СЪСИПИЯТА В ПЪЛЕН ХОД, ЗА ПРИКРИВАНЕ НА

    1 0 Отговор
    ПОРЕДНАТА ЯЛОВА ПОВЪРНЯ.
    И ТОВА АКО СЪД ????САМОУНИЩОЖИХТЕ СЕ ЗА ДА СЛУГУВАТЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ . А ПРОСЯКА ЗЕЛЕВ ВИ НАПРАВИ КРИВИ ПРЕД СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ.
    ВСЕКИ Е НАЯСНО КОЙ Е ЗЕЛЕВ И ХУНТАТА МУ, И КАК СТРАХА ОТ РАЗКРИВАНЕ НА ДАЛАВЕРИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ МУ , СЪЩИЯ ТОЗИ ЗЕЛЕВ ГИ ИЗНУДВА. ТАКА СВЕТОВНИ ИНСТИТУЦИИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ДАЛАВЕРАДЖИСКИ ИГРАЧИ . ПРОВАЛИХТЕ СЕ ТОТОЛНО. СТАНАХТЕ ВРЕДНИ ВМЕСТО ПОЛЕЗНИ. ТОВА БИЛО СЪД БЕЗ ПРАВОСЪДИЕ. КъДЕ ВИ Е ПРАВОСЪДИЕТО ДУПЕНАТАЖДАЧИ??
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания