Last news in Fakti

2 Юли, 2024 15:17 859 9

Еврокомисарите няма да пътуват през юли до Будапеща за началото на председателство на Унгария

  • будапеща-
  • унгария-
  • председателство-
  • еврокомисари

Традицията предвижда еврокомисарите да посетят столицата на държавата, поела председателството, за разговори с местните власти по политическите приоритети на ЕС за следващите шест месеца

Еврокомисарите няма да пътуват през юли до Будапеща за началото на председателство на Унгария - 1
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарите няма да пътуват през юли до Будапеща за началото на Унгарското председателство на Съвета на ЕС, което започна на 1 юли, потвърди говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси. Той уточни, че се очаква пътуването да се състои през септември.

Запитан защо се нарушава дългогодишната традиция еврокомисарите да посещават столицата на страната, поемаща председателството, още в първата седмица, говорителят заяви, че не може да потвърди дали е имало друг подобен случай. Никога не сме обявявали дата за това пътуване, добави той.

Тези дни има важни срещи, трябва да се проследят важни събития, няма правило кога да бъде предприето това пътуване, обясни говорителят. Попитан дали еврокомисарите трябва да получат покана от Будапеща, за да пътуват, той заяви, че трябва да провери.

Традицията предвижда еврокомисарите да посетят столицата на държавата, поела председателството, за разговори с местните власти по политическите приоритети на ЕС за следващите шест месеца. До първата сесия на Европейския парламент след изборите от началото на юни, свикана за 16 юли в Страсбург, в Брюксел са в ход преговори за осигуряване на необходимото мнозинство, което би подкрепило Урсула фон дер Лайен за втори мандат. Европейският съвет подкрепи Фон дер Лайен на заседанието си миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 4 Отговор
    Щото през юли Вова ще подпука Западна Украйна.
    Убей! Не боюсь! Не страшно! Это не девочка, а железный автомат…
  • 2 Радио Елто

    17 1 Отговор
    Орбан НЕ им Дава Визи
  • 3 По закона за МОРСКОТО ПРАВО

    5 1 Отговор
    Давещите са в ниското а тези на трибуните са на високо !

    Така е във всяка институция и във съда !


    Вкарани в матрицата трудно излизат.
  • 4 Сандо

    12 1 Отговор
    Профсъюзът на еврокомисарите обявява политическа стачка!

    Коментиран от #5

  • 5 да де

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Не е лошо стачката да е безсрочна и гладна.
  • 6 тортиля

    11 1 Отговор
    Защото сега, през лятото е много горещо и еврокомисарите ще искат да отидат я на Хаваите,я на Карибите на плаж.
  • 7 нашия

    11 1 Отговор
    сега се вижда кой цепи ЕС....или си с нас или те игнорираме....демократи викате били...???!!!!
  • 8 а трябваше ли да ходят?

    5 3 Отговор
    Това ми прилича на онзи виц, в който един човек през нощта звънял на един, който продавал мотоциклиет, да му каже, че НЯМА да му купи мотора. Все повече безумни работи се срещат сред управляващите.
  • 9 бай Ставри

    6 1 Отговор
    И така, започна края на ЕС. Орбан не слушка Мърсула, не слушка чичко Сам, няма да му ходим в Будапеща. Председателството ще бъде само формално. Дайте си ми куклите, на си ви парцалките. Не комисари, а инфантили.
Новини по държави: