Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2024 12:06 957 18

Зеленски: Посещението на Виктор Орбан е ясен сигнал за значението на единството в Европа

  • унгария-
  • украйна-
  • виктор орбан-
  • единство-
  • европа-
  • володимир зеленски

Зеленски също така благодари на Унгария за участието ѝ в срещата на върха за мир, състояла се в Швейцария, и за това, че тя е подкрепила комюникето след края ѝ

Зеленски: Посещението на Виктор Орбан е ясен сигнал за значението на единството в Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Посещението на министър-председателя Виктор Орбан в Украйна е ясен сигнал за това колко важно е да се запази единството в Европа, заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, съобщи кореспондент на Укринформ, цитирано от БТА.

"Посещението на унгарския министър-председател Виктор Орбан в Украйна е първото от много години насам и, както и за цялото времетраене на войната. И което е важно, то е непосредствено след началото на унгарското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това е ясен сигнал колко е важно за всички нас в Европа да останем единни и да предприемем съвместни стъпки. Много сме говорили за пътя към мира, а той е към справедлив мир, траен, честен мир", заяви президентът.

Още новини от Украйна

Зеленски също така благодари на Унгария за участието ѝ в срещата на върха за мир, състояла се в Швейцария, и за това, че тя е подкрепила комюникето след края ѝ.

"Той ни разказа за това, което вече сме постигнали с нашите партньори в работата между срещите на върха, подготвяйки втората среща на върха за мир. Има добро развитие и ще има още повече. Поканих Унгария и министър-председателя Орбан да се присъединят към съответните усилия. Имаме и добри двустранни резултати", отбеляза президентът и допълни, че "това са напълно различни отношения между Украйна и Унгария: те са конкретни и отчитаме взаимни интереси".

"Договорихме се относно различни детайли - икономически, политически - с които нашите екипи ще се заемат. И е много важно да очертаем нашите отношения, нашите постижения в нов документ - в споразумение, което ще определи добросъседството на Украйна и Унгария", обобщи Зеленски.

Както бе съобщено по-рано, Орбан пристигна вчера в Киев на официално посещение за първи път от началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. В понеделник, на 1 юли, Унгария пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз за срок от шест месеца, отбелязва Укринформ.

Зеленски и Орбан се споразумяха да работят по глобално споразумение, което да разреши различията между Украйна и Унгария и може да се основава на огледален подход от двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Баламата

    5 20 Отговор
    Ако са смръкнали заедно,всичко е ок
  • 3 Русофилчо

    32 6 Отговор
    Абе нещо не ми се вързва това за Орби и единството.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ОРБАН Е НАЙ–УВАЖАВАНИЯ ПОЛИТИК В ЕВРОПА

    22 20 Отговор
    В Киев си защитава интересите на страната. Иска от Зеления да даде особени права на унгарците в Украйна. И може би да отхапе част от нея, ако се случи колапс на фашистката клика в Киев
  • 6 от банкя

    19 20 Отговор
    Велика майка Русия нападна украйна за да се защити от 1 милион украинска армия, които се бяха събрали на границата и щяха да нападнат всеки момент! Огромната армия беше съставена от гейове нацисти, както и обикновени нацисти, мутанти супервойници разработени в безбройните биолаборатории на сащ, както и генномодифицирани комари бомбардировачи! Да живее Владимир Владимирович Путин, който ще ни осбободи от западната лгбт тирания!
  • 7 НЕНДЕ ХОК Зельо

    24 18 Отговор
    Орбан завоалирано му предлага да се примирят фашистите със загубата на 4 области. Иначе следващите са Харков и Одеса
  • 8 НЕ СЪМ ЧУЛ ОТ НАШИТЕ "полититици"

    17 18 Отговор
    да искат от Фашистите в Киев да не изпращат на фронта да гинат като мухи сънародниците ни в Укрйна. Орбан обаче е мъж и държи на народа си
  • 9 Орбан му стисна т...ките

    18 18 Отговор
    за унгарците, живущи в Украйна и тоя му увисна ченето. Толкова за зеления "юнак" Както клекна на сащисаните, така клекна и на Орбан. Хахаха, смелчак 😁
  • 10 Хахо Хохолчев

    13 18 Отговор
    Орбан е велик!!!
    Дай боже и на нас такъв държавник скоро!!!!
    Ама надали...
  • 11 БЕЛЯТА

    23 1 Отговор
    Унгарският премиер Виктор Орбан потвърди, че Зеленски е отхвърлил идеята му за „незабавно примирие“ по сегашната линия на конфронтация с Руската федерация. Зеленски е казал, че се съмнява в логиката на плана на Орбан и не го подкрепя, тъй като Украйна има лош опит в опитите за примирие с Русия. Такива примирия "не бяха добри за Украйна" каза той.
  • 12 🙄🙄🙄

    7 17 Отговор
    Само алабализми ни раздуват😉
    Само за обличане и оборудване на количеството военнослужещи на Украйна и трябват 20 милиарда $🙄
    От къде тези пари🙄
    Камери на всеки ъгъл, рекетьори нападжии и прочие👍😅🤣👏👏

    Коментиран от #14

  • 13 Мунчо

    6 10 Отговор
    Западните чакали и Зеленю си изпращат сигнали, Мечката бачка.
  • 14 Мунчо

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "🙄🙄🙄":

    Бате, дyфам за кyпeики! Имъш ли?

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Механик

    3 8 Отговор
    Тоя пак не е разбрал. Орбан дойде да ти посъветва да мирясаш и да спреш да убиваш украинци. Скастри те за отношението ти към украинските граждани с унгарско самосъзнание.
    А и как се връзва опорката, че Орбан е путинист, с твоето твърдение за единната ви европа?
  • 17 Механик

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мунчо":

    И аз дуфъм квалитетно, ма!
  • 18 смях

    7 0 Отговор
    Какво единство?
Новини по държави: