Last news in Fakti

4 Юли, 2024 16:56 708 6

Китай с нов опит да дискредитира Тайван

  • тайван-
  • festival off avignon-
  • китай-
  • натиск-
  • демокрация-
  • почетен гост-
  • мир-
  • кнфликт

Китай оказва натиск върху организаторите на Festival Off Avignon

Китай призова организаторите на културното събитие Festival Off Avignon във Франция да премахнат Тайван като свой почетен гост.

Тайван бе избран за първа участваща страна заради своята 17-годишна история на сътрудничество. Въпреки това, в навечерието на събитието, което се провежда в периода 3 – 21 юли, китайското посолство в Париж се свърза с организаторите, заплашвайки да се оттегли, ако страната продължава с плановете си за Тайван.

Съорганизаторът Харолд Дейвид заяви, че Китай също може да бъде поканен като почетен гост в бъдеще, но това не означава, че настоящ гост ще бъде изгонен, само защото друг не е съгласен. Фестивалът е отворен за изслушване на различни гледни точни, но никога не би приел насилие и заплахи, заяви другият съорганизатор Лоран Домингос. Те добавиха, че бордът все още не е взел отношение по спора. Събитието не търси конфронтация и конфликт, но китайските дипломате са заели твърда позиция по въпроса, казаха още те.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мчи

    8 3 Отговор
    То Тайван е квартал, махала на Китай. Това квартално, махленско събитие е сигурно.

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    1 6 Отговор
    И жълтите раби ще го отнесат както и алкоблатните, един модел примати са.
  • 3 Механик

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мчи":

    Но в Тайван живеят богати и свободни хора за разлика от червения нужник на материка!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Атина Палада

    0 7 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 6 Гоорил

    1 5 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    александър сервилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    дарина григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    валентин вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    вацев каза, че в проссия са издигнати НОВИ 264 паметника на сталин и според вацев това било оптимистично.