Тема: Украйна

11 Юли, 2024 05:12 1 910 111

НАТО: Пътят на Украйна е към нас, отпускаме й военна помощ за 40 милиарда долара

  • нато-
  • украйна-
  • вашингтон

Алиансът критикува Китай и Беларус

НАТО: Пътят на Украйна е към нас, отпускаме й военна помощ за 40 милиарда долара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В заключителната декларация, която бе приета на заседание на Северноатлантическия съвет в рамките на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, пише, че пътят на Украйна към членство в алианса е необратим, предаде БТА.

Държавните глави и правителствените ръководители на страните от алианса официално поеха ангажимент нападнатата от Русия страна да получи догодина военна помощ в размер на 40 милиарда евро и отправиха критики към Китай.

Още новини от Украйна

"Ние възнамеряваме да предоставим пакет базисна помощ в размер на най-малко 40 милиарда евро през следващата година и след това да поддържаме помощта в областта на сигурността на устойчиво равнище, така че Украйна да спечели", се казва в комюникето, одобрено вчера местно време в столицата на САЩ от Северноатлантическия съвет - най-висшия политически орган за взимане на решения в НАТО.

В петък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди, че алиансът ще предостави догодина на Украйна военна помощ на стойност 40 милиарда евро. Съюзниците са се договорили да поддържат този финансов ангажимент и през 2026 г. като минимално равнище, необходимо за посрещане на нуждите на Украйна за защита от руската агресия, допълни той.

Обещанието за 40 милиарда евро обаче не е многогодишният финансов ангажимент за подкрепа на Украйна, който Столтенберг искаше да бъде одобрен от НАТО. Догодина алиансът ще направи преглед на военната си помощ за тази страна.

Както каза служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български журналисти във Вашингтон, съюзниците от НАТО ще предоставят средства пропорционално на своя брутен вътрешен продукт.

Унгария, която е против военната помощ за Украйна, получи право да не дава такава.

Лидерите от НАТО обявиха, че пътят на Украйна към членство в НАТО е необратим, но не посочиха конкретни срокове. Бившата съветска република ще може да се присъедини към западния военен съюз, когато изпълни съответните условия и бъде постигнато съгласие между страните членки.

Днес лидерите от НАТО ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски на заседание на Съвета на НАТО-Украйна. Зеленски пристигна във Вашингтон с искания за членство и увеличаване на помощта, особено в областта на противовъздушната отбрана.

Завчера - първия ден от срещата си на върха, съюзниците от НАТО поеха ангажимент да предоставят на Украйна десетки системи за противовъздушна отбрана, включително четири "Пейтриът".

На заседанието на Северноатлантическия съвет бе взето решение пактът да започне да координира военната помощ за Киев. Тази задача, която досега бе изпълнявана от контактната група за Украйна, оглавявана от Съединените щати, ще бъде поета от официална мисия на алианса: Помощ за сигурността и обучение от НАТО за Украйна (NATO Security Assistance and Training for Ukraine - NSATU). Тя ще бъде базирана в град Висбаден, в централната германска провинция Хесен.

Освен това НАТО ще изпрати свой специален представител в Киев, който ще координира на място политическата и практическата подкрепа за Украйна.

Що се отнася до Русия, лидерите от алианса осъдиха "безотговорната ядрена реторика и заплашителните ядрени сигнали" от нейна страна, включително обявеното разполагане на ядрени оръжия в Беларус. В същото време те изразиха готовност да поддържат канали за комуникация с Москва, за да "намалят риска и да предотвратят ескалацията".

Беларус изрично е разкритикувана, че подпомага руската агресия срещу Украйна.

За сметка на това декларацията приветства засилването на сътрудничеството между НАТО и Европейския съюз в контекста на Украйна, като алиансът насърчава повишаването на отбранителния капацитет на ЕС. Развитието на съгласувани, допълващи се и оперативно съвместими отбранителни способности и избягването на ненужно дублиране е от ключово значение, за да стане Евро-атлантическият регион по-сигурен.

Лидерите на страните от алианса изразиха безпокойство по повод сближаването между Русия и Китай и осъдиха подкрепата на Пекин за руската инвазия в Украйна. "Задълбочаването на стратегическото партньорство между Русия и Китай, както и техните съвместни опити да дестабилизират и прекроят базирания на правила международен ред, поражда дълбока загриженост", се казва в текста.

Северноатлантическият съвет посочи важното значение на Индо-тихоокеаския регион, като отбеляза, че развитията там имат пряко отражение върху сигурността в Евро-атлантическия регион.

Днес - последния ден от срещата си, лидерите на страните от НАТО ще имат заседание с участието на партньорите от Индо-тихоокеанския регион и Европейския съюз. Поканени са лидерите на Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, Украйна и ЕС, съобщи Държавният департамент на САЩ.

Преди началото на срещата във Вашингтон Китай разкритикува действията на НАТО в Азиатско-тихоокеанския регион.

В заключителната декларация лидерите от алианса приветстваха факта, че над две трети от страните членки вече отделят за отбрана поне 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, както вече обяви Столтенберг миналия месец.

България също изпълнява тази цел, зададена от алианса. По данни на НАТО страната ни ще отдели тази година за отбрана 2,18 процента от БВП, като премиерът Димитър Главчев изрази очакване този дял да се повиши през следващите години.

В декларацията се отбелязва, че разходите на европейските съюзници и Канада за отбрана са нараснали тази година с 18 на сто - най-голямото увеличение от десетилетия.

Лидерите от НАТО също така изразиха задоволство от мерките за повишаване на капацитета на отбранителната промишленост на техните държави.

Те приветстваха присъединяването на Швеция към алианса. Скандинавската държава стана през март 32-рата страна членка на организацията.

Срещата на върха във Вашингтон е последната под председателството на Йенс Столтенберг. По-късно тази година бившият норвежки министър-председател ще бъде наследен като генерален секретар на НАТО от доскорошния премиер на Нидерландия Марк Рюте. Това ще стане на 1 октомври - точно 10 години след като Столтенберг зае поста.

В заключителната декларация пише, че следващата среща на върха на НАТО ще се състои през юни догодина в Хага, Нидерландия. Домакин на по-следващата среща на високо равнище ще е Турция.

За сряда вечерта (рано сутринта днес по българско време) президентът на САЩ Джо Байдън обяви вечеря в Белия дом за лидерите на останалите страни от НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    79 9 Отговор
    Нато е терористична организация обслужваща интересите на сащ
  • 3 Окрайна е

    64 7 Отговор
    Руска

    Коментиран от #91

  • 4 Лицемери

    62 6 Отговор
    Искат единствено и само война, но други да умират в нея, а не те самите! Украинците вече не са балами да се бият за НАТО.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чудя се

    42 8 Отговор
    до кога ше ги трае украинският народ. демократите не използват думата народ, но това не означава че той не съществува.
  • 8 да ти кажа ...

    8 26 Отговор

    До коментар #1 от "Беларус има пускови установки":

    И като има та кво... Глупашенко ше си кара Беларуса с 200 из орането ли? На кого му пука.. стигне ли се до там, да фърчат ракетите, за всички ще еедно и също. Да не мислиш че ше му се размине на Глупашенков..
  • 9 НАТО вие сте ябълката

    46 6 Отговор
    На раздора и няма да се разберете. Щом ще приемате страна която не се знае дали ще я има. Дразните мечката, показване, че не искате мирни преговори. Искате да умре и последния украйнец и вече мъртъв да го приемете в НАТО. Само украйнците ви вярват и се напъват да измрът, друг никой. НАТОТО и труп.

    Коментиран от #73

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Злобното Джуджи

    31 2 Отговор
    Страхотно изказване от бившия - отличен пример как да навържеш стотици думи и нищо да не кажеш.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АУУУУУ

    5 33 Отговор
    ЕХАА. КАКЪВ РЕВ НА КОПЕЙКИ.......ДНЕС СОЛОВЬОВ РЕВА КАТО МАГАРЕ......ЧЕ МАСОВО РУСКИТЕ НОВИНИ ОТ ФРОНТА СА ....ЛЪЖИ.......ЗАЩО ТАКА ПРАВИ ТОЗ ЧИЛЯК 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #18, #20, #88

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АУУУУУ

    5 13 Отговор

    До коментар #20 от "тъпаанар":

    ТИ КАЖИ ГЛЕДА ЛИ СОЛОВЬОВ........АЗ ГО ГЛЕДАХ........🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 22 Страх тресе кочината НАТО

    37 7 Отговор
    НАТО съюз на ненормални варвари! Кога ще има референдум за НАТО нали е демокрация и народа решава?

    Коментиран от #30, #44, #86, #89

  • 23 АУУУУУ

    6 17 Отговор

    До коментар #18 от "голям смях":

    А ПЪК ДНЕС СОЛОВЬОВ ХИЧ НЕ МУ БЕШЕ ДО ГОЛЯМ СМЯХ ........ ТОЙ ЗАЩО ПРИЗОВА ЗА СПЕШНА ПРОМЯНА НА ТАКТИКАТА.......ЗАЩО КАЗА ....ПО ТОЧНО КРЕЩЯ ЧЕ ......НОВИНИТЕ ОТ ФРОНТА СА ЛЪЖЛИВИ ......ЧЕ РЕАЛНО ЛЯТОТО СВЪРШВА , А РУСИЯ НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РЕАЛЕН ПРОБИВ...🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #24, #28, #67, #71

  • 24 МИУИ ВАНИУЛИ

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "АУУУУУ":

    ЛАПАЙ ЧЕ КАПЕ

    Коментиран от #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бай Лисан

    17 2 Отговор
    Ние на Соловьов не вярваме, защото е забранен. Няма го, тютю.
    Вярваме само на Дойче Вувузеле!
  • 27 Артилерист

    25 4 Отговор
    Тия наистина няма да мирясат.
    . Реда, основан на техните правила, са санкции, цветни революции, смяна правителства и инсталиране на техни марионетки, войни. Потрошиха вече повече от 500 милиарда за войната им срещу Русия в Украйна чрез украинците. Това не са пари на богаташите, а от ограбеното от колониите им и от отпусканите заеми на сиромаси като България. Американците и техните западни послушници наистина ще водят тази война срещу Русия до последния украинец. И тази война на САЩ, заедно "ОТБРАНИТЕЛНИЯ" ИМ СЪЮЗ НАТО, е като всичките им останали 25 след Втората световна, само ЗА МИР, разбира се...

    Коментиран от #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Нема

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Страх тресе кочината НАТО":

    Успокой се.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Копейка

    3 8 Отговор

    До коментар #29 от "АУУУУУ":

    Аз троля безплатно.
  • 33 Бай той Толстой

    23 3 Отговор
    Вие май живеете в паралелна вселена -и как точно ще спечели Украйна?Билет за отвъдното!!!
  • 34 АУУУУУ

    3 12 Отговор

    До коментар #24 от "МИУИ ВАНИУЛИ":

    ОСТАВИ ГЛУПОСТИТЕ....КАЖИ ГЛЕДА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОПАГАНДАТОР НА КРЕМЪЛ......ЩОМ ТОЙ РЕВЕ .......🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #50, #90

  • 35 Бай Лисан

    18 4 Отговор

    До коментар #27 от "Артилерист":

    А, ще се наиграят кравичките съвсем скоро.
    Виж например Ким - като показа голямата тупара, как веднага се кротнаха и си седнаха на памперсите.
  • 36 Механик

    27 4 Отговор
    Ми кво стана с предните 60 милиарда? Свършиха както по-предните 200 милиарда ли?
    Баа, разглобиха ви тия руснаци. Петдесет държави се биете срещу Русия и не можете да и наделеете.
    Слабаци такива.

    Коментиран от #48, #49

  • 37 Бай той Толстой

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    А да те порнеш юнашката -как я мислиш,моетодупе.Старкур как дъни,не е за приказване!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 АУУУУУ

    4 10 Отговор

    До коментар #29 от "АУУУУУ":

    АБЕ ЗАЩО ВАТНИЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА РЕВАТ ЗА СВАЛЯНЕТО НА САНКЦИИТЕ 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #65, #97

  • 40 Въпрос

    17 2 Отговор
    С чии пари? Алиансът няма собствени фондации. Та питам просто.

    Коментиран от #46, #52

  • 41 Ццц

    11 3 Отговор
    Малки ли маймунджалъци прави дрогата, че само 40 млрд.? Пак ще ви досажда, да знаете. Тия 40 за месец са му малко. 128 Ф-16 е изчислил му трябват за победата. По нашия ценоразпис си е над трилион! И това с необратимия път...личи си, че мир се иска. Значи или Путин пак трябва рак да го лови, или и Русия необратимо да влезе в НАТО. Като гледам второто е по-вероятно, ами жалко, че натовския й път минава първо през България необратимо.

    Коментиран от #45

  • 42 Трънлив път

    3 3 Отговор
    Осеян с много трупове. Заслужава ли си?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Копейкин референдум да направи

    2 8 Отговор

    До коментар #22 от "Страх тресе кочината НАТО":

    Нали е антинатовец, ама нещо са ослушва.....що ли????
  • 45 Колко ли милиарда изсмука путин

    3 10 Отговор

    До коментар #41 от "Ццц":

    От руския мужик за тая безмислена война....
  • 46 Дават се милиарди за Украйна

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Въпрос":

    Важно е ние колко ша "усвоим" от тях.
  • 47 Украйна ...военен полигон

    6 2 Отговор
    За натовското оръжие.....
  • 48 АУУУУУ

    3 10 Отговор

    До коментар #36 от "Механик":

    ПУТИН НИКОЙ НЕ ГО ПИТА.......НО КАК БЕШЕ ......САНКЦИИТЕ СА НИ ОТ ПОЛЗА......СЕГА ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА ВСИЧКИ РУСНАЦИ И ФИРМИ...... ИСТИНСКАТА ИНФЛАЦИЯ ЗА 2024 Е ......34% 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #94, #100

  • 49 Милиарди срещу Путин

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Механик":

    Винаги ша има....да е мислил като почна войната....

    Коментиран от #95

  • 50 Телекрацията

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "АУУУУУ":

    много те ограничава.Едновременното разпалване на конфликти по света не се вписва в типичните механизми на геополитическото балансиране на ръба на войната.Не се ли питаш чии интереси се обслужват от политиците по света?
  • 51 Лее се руска кръв

    3 8 Отговор
    Под ударите на натовско оръжие.....докъде докара Путин Русия.

    Коментиран от #53, #55

  • 52 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Въпрос":

    Добре питаш...ембасито да постави касичка отпред и учреди членски внос за к0зяшките ни вувузели
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Последният окраинец

    10 2 Отговор

    До коментар #51 от "Лее се руска кръв":

    Диваният натювец -Ела ще ти покажа до къде я докара.

    Коментиран от #59, #61

  • 56 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    8 2 Отговор
    НАТО ВЗИМА ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ТЕХНИТЕ
    ПАРИ ...
    .... НАТО НИЩО НЕ ДАВА ::))

    Коментиран от #68

  • 57 миротворци

    7 3 Отговор
    Нови 40 милиарда, вместо за съзидание, ще бъдат хвърлени за разрушение и смърт! От къде ще се вземат тези милиарди, г-да евроатлантици? От джоба на милионите обеднели граждани на страните членки! И ще влязат в сметките на военните корпорации!
  • 58 Гордостта на Тарра

    2 2 Отговор
    Ако запада беше толкова заинтересован преди 640г за. Балканите както сега нямаше да ги има тия проблеми
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Украйна в НАТО

    3 4 Отговор
    Няма как да стане това само ще ожесточи Русия за да ликвидира цялата държава като такава структура в този момент

    Коментиран от #62, #63

  • 61 Ауууу,

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Последният окраинец":

    Колко мъ уплаши
  • 62 Че Украйна практически

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Украйна в НАТО":

    Отдавна е в НАТО.....щом трепе пълчищата путинови.

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ша има ли печено телешко
  • 65 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "АУУУУУ":

    То за това Германия е пред фалит санкциите работят
  • 66 Гордостта на Тарра

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Че Украйна практически":

    Тя ако беше в НАТО нямаше да коментираме тука .. познай къде щяха да са всички и на какво ще прилича земята
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Я пъ тоя

    2 5 Отговор

    До коментар #56 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Даваме оръжия на Украйна, трупаме дебели пачки...тия милиарди требе некой да ги...усвои.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 " когато изпълни съответните условия"

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "НАТО вие сте ябълката":

    Едното от които е да не е във война със съседите си.
    Добър ден !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Обръча около

    1 5 Отговор
    Джуджето се затяга. То е като обръча около Баце и Шиши, във вътрешен план , само че в международен.
  • 76 Му ха ха ха

    3 2 Отговор
    Голям воййй на козяшките мухльовци 😂
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Натовско оръжие

    1 3 Отговор
    Лее руска кръв....идеално за НАТО, лошо за Путин...
  • 80 Къв шеф бре

    2 3 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Изтепаа му армията в Украйна...близо три години мъки путинови...
  • 81 Ама истински пари?

    5 1 Отговор
    И как така толкова пари срещу Русия? Толкова държави срещу Русия?, А предишните пари, още по-предишните? Истински пари или манипулаторски номера? Не разбирам тезата, освен повод за злоба и унищожение.

    Коментиран от #85

  • 82 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    5 1 Отговор
    ВЕРМАХТА ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИ ОТ ХАРКОВСКОТО
    НАПРАВЛЕНИЕ И ГИ ПРЕХВЪРЛИ НА ДЖЕРДЖИНСКОТО ( ТОРЕЦКОТО) НАПРАВЛЕНИЕ
    .....
    ХАРКОВ Е ДОТАЦИОНЕН :)

    Коментиран от #84

  • 83 Ша влязат в НАТО....

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "ехаа":

    Не бързай като пърле пред баща си..
    .както и България влезе, за ужас на другарите.
  • 84 При Харков Путин гризна дръвцето

    2 4 Отговор

    До коментар #82 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Голям бой изяде....
  • 85 Пари нема, има оръжия в Украйна

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "Ама истински пари?":

    Кой ли изтрепа половин милион рашисти там....
  • 86 Референдумите са забранени

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Страх тресе кочината НАТО":

    в покрайнините на ЕСЕС и НАТО. Този вид "демокрация" е наложен тук.
  • 87 Шефа си пие уискито във Вашингтон

    2 3 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Путиновите мужици гинат в окопите.....

    Коментиран от #99

  • 88 Бай Жо

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "АУУУУУ":

    Ко речи Ко
  • 89 Копейкин са ослушва за референдум

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Страх тресе кочината НАТО":

    Пък уж бил....антинатовец.
  • 90 Краварника

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "АУУУУУ":

    То Тръмп ще ви оправи

    Коментиран от #93

  • 91 Украйна е на хората не на руския пашибо

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Окрайна е":

    Zук ,само Бог решава кой на кой е !ти кой си че ще казваш?
  • 92 Мен не ме мисли

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "Му ха ха ха":

    Лее се руска кръв, за болните амбиции на кремълския сатрап.....
  • 93 Май него ша оправят

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Краварника":

    Първоначално....
  • 94 Му ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "АУУУУУ":

    А наркоманите не плащат ли данъци у сащ масово се купуват палатки че банките им вземат жилищата
  • 95 Пха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Милиарди срещу Путин":

    Давайте милиарди Зелю ги пребира ес плаща 🤣
  • 96 Българин

    3 1 Отговор
    Аве подплатени козяшки мухльовци каде ще бягате после бай Жо иска визи за краварника 😂
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Хм...

    7 1 Отговор
    $40млрд. тъкмо ще стигнат на 404 да избомби още един плаж в Крим и поне три болници в Киев.
    Между другото, какво стана с ония $61млрд. отпреди четири месеца?

    Коментиран от #106

  • 99 Шефът

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Шефа си пие уискито във Вашингтон":

    Пие си го да с Тръмп
  • 100 Ким

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "АУУУУУ":

    Ша ми ядете кривата ракета скоро
  • 101 наблюдател

    6 1 Отговор
    САЩ губи войната в Украина, каквото и да прави, колкото и да натиска съюзниците си - краят е ясен.
    Но последиците няма да са както във Виетнам а много по-тежки.

    Коментиран от #105

  • 102 Тоест

    6 1 Отговор
    Главчев ще тегли заем който българите да плащат и ще го даде на Украйна??? А защо този заем не се поеме от евроатлантическите гласоподаватели??? Най добре е явно гласуване на изборите и данък върху доходите на праведните евроатлантици....да видим колко са готови да платят лично

    Коментиран от #104

  • 103 Значи Унгария

    3 2 Отговор
    я освободили да не дава военна(разбирай пари) помощ, а ние с тези нашите главанаци да даваме. Това е територията(колонията). Не махнем ли главанаците все по-лошо ще става.
  • 104 НАТО отпуск 40 милиарда

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "Тоест":

    Важно е ние колко ша гушнем от тях......
  • 105 Лее се руска кръв, не американска

    1 2 Отговор

    До коментар #101 от "наблюдател":

    Какво губи САШ....нещо не се разбра.
  • 106 Парите се дават поетапно

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Хм...":

    Не бързай да злорадстваш....
  • 107 Путинистите в окопите

    1 2 Отговор
    Натовци по плажовете....утешават руските вдовици
  • 108 Лее се руска кръв

    1 2 Отговор
    И под ударите на български снаряди.....кой ли трепе пълчищата путинови.
  • 109 Mдаааа

    3 1 Отговор
    Яко се краде през натото. Да плащат гламавите.
  • 110 Зеленски

    3 1 Отговор
    Яко прости хора има по света.
  • 111 касапина

    1 0 Отговор
    Нато вместо да си хвърля парите на вятъра да се беше въоръжил с нови оръжия, много милиарди хвърлиха на вятъра за една обречена държава.