19 Юли, 2024 04:35 2 181 22

Байдън осъзнавал, че може да се наложи да се оттегли

  • джо байдън-
  • сащ-
  • избори

От щаба му отричат информацията на "Ню Йорк Таймс"

Байдън осъзнавал, че може да се наложи да се оттегли - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън започва да приема идеята, че е възможно да не е в състояние да спечели изборите през ноември и може да му се наложи да се оттегли от надпреварата, пише в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от БТА.

Американският всекидневник се позовава на няколко души, близки до Байдън.

Все повече високопоставени представители на Демократическата партия призовават президента да се оттегли, тъй като според тях няма шансове да победи републиканеца Доналд Тръмп на изборите на 5 ноември. Кампанията бе подета, след като 81-годишният Байдън се представи лошо в телевизионните дебати с Тръмп в края на миналия месец.

Появиха се съобщения, че американският президент, който междувременно се разболя от ковид, може да обяви, че се отказва от надпреварата, още през уикенда.

Бившата председателка на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси е изразила увереност, че е възможно Байдън да бъде убеден да се оттегли доста скоро, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс.

Асошиейтед прес съобщи, че Пелоси е показала на Байдън социологически проучвания, според които той вероятно ще загуби на изборите.

Бившият президент на САЩ Барак Обама, на когото настоящият стопанин на Белия дом бе заместник два мандата, също изрази съмнения в неговите шансове.

Джейми Раскин - демократ, който представлява щата Кънектикът в Камарата на представителите - междувременно стана поредният представител на партията, призовал Байдън да се оттегли, предаде Ройтерс.

На този фон предишният президент на САЩ Доналд Тръмп се готви да получи официално номинацията на републиканците за президентските избори по време на националния конгрес на партията в Милуоки, щата Уисконсин. Тръмп, който навърши миналия месец 78 години, бе победен от Байдън на последните избори - през 2020 г.

Кампанията на републиканеца "няма да се промени съществено", ако демократите сменят своя кандидат-президент, увери междувременно един от най-близките му съветници, цитиран от Франс прес.

Джейсън Милър каза пред агенцията в кулоарите на конгреса в Милуоки, че "независимо дали става въпрос за Джо Байдън, Камала Харис или друг радикален ляв демократ, всички те са отговорни за унищожаването на нашата икономика и разпадането на нашите граници".

Тръмп ще бъде номиниран от републиканците за кандидат-президент по-малко от седмица след като оцеля при опит да бъде убит по време на свой предизборен митинг в щата Пенсилвания.

Междувременно представител на щаба на Джо Байдън отрече президентът на САЩ да възнамерява да се откаже от амбициите си за преизбиране, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Информацията на "Ню Йорк Таймс" е напълно невярна", заяви пред телевизия Ем Ес Ен Би Си съпредседателят на предизборния щаб на Байдън Седрик Ричмънд. "Президентът каза, че ще се кандидатира, и това е всичко", допълни лаконично той.

Сенаторът от щата Монтана Джон Тестър обаче междувременно стана поредният представител на Демократическата партия, призовал Байдън да се оттегли от надпреварата, съобщи Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 1 Отговор
    Бай Деменция са го светнали, че трябва да го сменят! ХАХАХАХХ Щото не успеха да свитнат Тръмп де. Путин е Виновен!
  • 2 Хохо Бохо

    20 2 Отговор
    Веднага се сещам за един много тъжен, зелен клоун който скоро ще го бият, ама яко ще го бият
  • 3 нннн

    15 0 Отговор
    След хиляди напомняния Байдън започна да осъзнава... Излиза, че демократите са и...и, щом са избрали кандидат, който не е добре с краката и главата.

    Коментиран от #18

  • 4 Кирето

    15 0 Отговор
    Той започнал да осъзнава?! Това не е истина . Той нищо и никога не е осъзнавал, та сега започнал!!! В този стадии на деменция, на дали ще осъзнае въобще нещо, а ще се влошава още повече. Май тези дето го крепяха , са в потрес и няма на къде.Лошо Седларов,....много лошо , еле пък за бахПън младши, барабар с наркомана от укрия.
  • 5 Бай Пън

    12 0 Отговор
    Кой ми с ра в гащите ?!
  • 6 Байдън е къде-къде

    5 25 Отговор
    по-осъзнат от Путин. Приема, че ще трябва да се оттегли. А Путин не реагира на подобни подкани и гледа с празен поглед някъде към Китай. Байдън няма страх да се качи на трибуната, Путин си говори с руския народ виртуално, за да не го линчуват майките на войничетата. Байдън прибира убийците в затвора, Путин ги вади от затвора, за да вкара там опозицията. Байдън има чувство за хумор и самоирония, Путин знае само два-три вица и те са за Байдън. И не ги разказва смешно (според руски източници и Шойгу) Та кой бил по-адекватния, казваш, копеецо?

    Коментиран от #8

  • 7 Горкият Путин!

    7 17 Отговор
    Той дори не знае в кой век се намира. Камо ли в кой свят и коя му е религията..Все в Корана рови. Даже не знае кой е. Мисли се за Наполеон. Колко мъка има на тоя свят, Боже!
  • 8 Муахаха

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Байдън е къде-къде":

    Това ли можа да измислиш, tроле неумен?
    Ти си по- зле и от Байдън!
  • 9 Ццц

    6 1 Отговор
    Процесът на осъзнаване може да е започнал, но ще трябват месеци, за да завърши. Май неолибералите избраха грешния кандидат за отстрел. 🤣 Тоя нямаше да шава колкото Тръмп. И сега вместо ушенце в ютуб щяхме да гледаме как реагира гъба-пърхутка на куршум.
  • 10 Ццц

    3 1 Отговор
    Процесът на осъзнаване може да е започнал, но ще трябват месеци, за да завърши. Май неолибералите избраха грешния кандидат за отстрел. 🤣 Тоя нямаше да шава колкото Тръмп. И сега вместо ушенце в ютуб щяхме да гледаме как реагира гъба-пърхутка на куршум.
  • 11 Кайчо

    10 1 Отговор
    Нищо не може да осъзнае, толкова е изкукуригал.
  • 12 Е, не може да се мери с лудия Путин де!

    1 11 Отговор
    Путин се мисли за император, ама на лудите не се смеем.Трябва милосърдие. И подходящо лечение.
  • 13 Поне човекът

    2 10 Отговор
    ще си кара старините спокойно, без напрежение, сред любящите си близки. Без да се крие и не в подземие. Горко на Путин! Да се оглежда уплашено, да не пътува, където иска и да завърши в бункер. По-лошо от затвора е това.
  • 14 Артилерист

    13 1 Отговор
    Байдън е опасен за света и срам за американците...

    Коментиран от #15

  • 15 Путин е срам за пред света

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Артилерист":

    и опасен за себе си и руснаците. Избива ги поголовно.
  • 16 Р.К.И.

    8 1 Отговор
    В САЩ има жесток, но справедив закон : Здравословното състояние на президента трябва да се огласява публично. Байдън няма шансове.
  • 17 Ний ша Ва упрайм

    5 1 Отговор
    еб.хти... комендиантите! Циркаджии
  • 18 Какво да кажем за

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "нннн":

    "великата" американска нация, която веднъж вече го избра и повторно би гласувала за него?
  • 19 Бай Осъзнат

    3 1 Отговор
     Накрая завършвате с това изречение: "Президентът каза, че ще се кандидатира, и това е всичко". И в крайна сметка не става ясно, осъзнавал ли БайИздън, или не осъзналал? Или може би, е започнал нещо там да осъзнава, като цяло? Ама това при деменцията се случвало в последните дни вече, ако ме разбирате
  • 20 Стрелата

    3 1 Отговор
    Дали изобщто знае как е къде е и какво се случва на Мелмак.
  • 21 Гост

    1 1 Отговор
    Ковида го е натиснал.
  • 22 Доста по-лек

    1 0 Отговор
    случай от Путин, с когото природата се е подиграла жестоко.