19 Юли, 2024 09:55 1 054 6

Обама смята, че Байдън трябва сериозно да обмисли оттеглянето на кандидатурата си

  • барак обама-
  • джо байдън-
  • оттегляне-
  • кандидатура

Обама е казвал, че е загрижен за резултатите от социологическите проучвания и факта, че „донорите изоставят президента“.

Обама смята, че Байдън трябва сериозно да обмисли оттеглянето на кандидатурата си - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Барак Обама е заявил пред свои съмишленици в Демократическата партия, че пътят на президента Байдън към победата е „значително съкратен“, и той смята, че действащият президент трябва сериозно да обмисли оттеглянето на кандидатурата си. Това пише Washington Post, позовавайки се на свои източници, цитирано от Фокус.

Съобщава се, че след първия кръг дебати Обама е разговарял с Байдън само веднъж. Междувременно, зад кулисите, Обама участва активно в разговорите за бъдещето на кампанията на Байдън, като приема обаждания от много загрижени демократи, включително бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, и споделя своите мисли за предизвикателствата, пред които е изправен президентът.

„Обама вижда ролята си като подкрепа и съветник на своя бивш вицепрезидент, казвайки на съюзниците си, че се чувства шампион на Байдън. В тези разговори Обама казва, че вярва, че Байдън е велик президент и иска да защити постиженията му, които може да се окажат заплашени, ако републиканците контролират Белия дом и двете камари на Конгреса през следващата година.“

Авторите подчертават, че в някои разговори Обама е казвал, че е загрижен за резултатите от социологическите проучвания и факта, че „донорите изоставят президента“.

„Притесненията на Обама идват на фона на нарастващото безпокойство, обхващащо Демократическата партия относно перспективите на Байдън и тяхното потенциално влияние върху други кандидати. Демократичните донори, активисти и избрани длъжностни лица все повече се обръщат към малка група от „ветерани“ избрани лидери, за да им помогнат да излязат от кризата, причинена от неуспешното представяне на Байдън на дебата на 27 юни“, се казва в материала.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бееее

    12 0 Отговор
    Преврат в Белия дом: Екипът на Харис моли Байдън да „прехвърли отговорността“
    18 юли 2024 г.18:59 ч
    Съветниците на вицепрезидента на САЩ Камала Харис казаха на съветниците на президента Джо Байдън, че е „време да се прехвърли отговорността“. Това съобщи ветеранът от американското разузнаване Джак Пособиек, позовавайки се на източници.
    „Огромна драма в момента в Белия дом, съветниците на Камала директно казват на съветниците на Байдън, че е време да прехвърлите отговорността, точен цитат, според служител на Белия дом. Това е първата пряка, открита конфронтация на най-високо ниво“, - пише Posobiec в социалната мрежа, цитиран от телеграм канал.
    Американският предприемач Дейвид Сакс описа ситуацията по-лаконично.
    „Превратът вече е в ход“, написа той в профила си в социалните мрежи.
  • 2 да де

    10 1 Отговор
    Бай пън е със сарчески инат консултира се само с Господ.
  • 3 Търновец

    10 1 Отговор
    Обама е анти Американец и анти Европеец и е един от лидерите на многокултурна глобализация в САЩ и ЕС. Той спонсорира акция малцинствени студенти да бъдат ускорено приемани в Американски университети получатели на федерална помощ и той настояваше пред госпожа Меркел Германия да приема нелегални мигранти. Барак Хасан Обама е роден в Еврейско семейство на Хаваите където местните Полинезийци са едва 10% и имат големи проблеми при намирането на работа. Обама иска да спонсорира жена си за номинация на демократическата партия
  • 4 Даа!

    7 0 Отговор
    От месеци тече / негласно,не официално/ слух,че обамица е вероятната кандидатура за опонент на Тръмп.Което изобщо не е за подценяване,дори при крайно късото време до датата на изборите.Физически здрава,добре образована, с умения на ловък оратор.Все пак,да не пропускаме фактора- афроамериканец+ латиносите.Може доста да изненада ( неприятно) Тръмп,ако привлече афро латиносите и средната класа,който преди години изстреляха съпруга и ,в бялата къща.
  • 5 От страни

    4 0 Отговор
    Е и кой се смееше на Орбан? ТОВАЕ РЕЗУЛТАТА НА МИСИЯТА МУ!!!!
    Е и разбирасе несполуката с покушението довърши работата. Сега деиократите ще се търгуват за своята безопасност но базовото съглашение е подписано и се изпълнява. Байдън се оттегля а Харис е кръгла нула.
  • 6 Търновец

    1 1 Отговор
    Благодаря за лаковете - ако някой с интересува от повече мога да кажа че според медии на младини Обама бил пристрастен към някои забранени субстанции, а възрастни Полинезийци от Хаваите казват за присъединяването към САЩ "...кражба....ние сме във война...". Г-жа Камала Харис е етническа Индийка, и Локхеед Мартин пренася производството на F 16 в Индия след като изпълни сегашните 128 самолета а General Dynamics изнася производството на Stryker също в Индия и за в бъдеще оттам ще купуваме резервни части. Преди години от един завод за камиони в Индиана бяха уволнени 3000 Американци и заменени с Индуси. Предполагам в Демократическата партия се водят преговори между лобито на Индусите и лобито на Барак Обама как да разделят властта.