22 Юли, 2024 05:09 6 699 13

Чичо Скруч: Този европейски премиер гледа телевизор с кинескоп и ползва много стар портфейл

  • олаф шолц-
  • германия-
  • премиер

Премиерът на Германия Олаф Шолц направи изненадващо признание

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че все още използва телевизор с кинескоп, а не с модерен екран.
Това разкри телевизия Welt.

Говорейки на събитие в Дрезден, премиерът отбеляза, че много германци отлагат покупката на електрически автомобили. По думите на Шолц той разбира това от собствения си пример - вкъщи има телевизор с кинескоп, който „все още работи отлично“, уточни news.bg.

Той разказа, че веднъж е искал да купи заместител на стария телевизор, но е осъзнал, че друг „ще бъде остарял след една година“. „Някак си не можах да се накарам да го направя“, продължи канцлерът, намеквайки, че точно това се случва с германците, които се колебаят дали да преминат към електрически автомобили.

Шолц неведнъж е разкривал, че предпочита старите неща. През 2022 г. той публикува пост в Instagram с портфейл, който е купил преди 40 години.

„Моето черно портфейлче е с мен вече почти 40 години - на всяка среща, при всяко пътуване в чужбина и дори на почивка“, добави канцлерът. „Всяка година харесвам този портфейл все повече и повече“, подчерта Шолц, като отказа да го смята за „износено“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чичо Скрюч Оригинала

    50 1 Отговор
    С това изказване канцлера Щолц ми се издигна в очите ! Канех се да си купя електричка но това ме отказа !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Щом още работи телевизора

    30 0 Отговор
    Значи го е купил от Корекома.
  • 5 Пенчо

    25 0 Отговор
    За телевизора го разбирам напълно.
  • 6 гост

    27 0 Отговор
    Тази година немските турци минават през България с 10 годишни Турани и Шарани, а не с нови Мерцедес и БМВ, явно канцлера е резнал помощите на Айшетата
  • 7 Госあ

    7 23 Отговор
    Както не веднъж съм писал, Шолц е един от много малкото хора на мястото си и отново ще подчертая, че е ляв. Не знам защо простата Захарова го напада словесно непрекъснато по най абдалския начин, както тя си знае. Но такова е нивото у Кремъл. Иначе, най добре е човек да си купи мултимедия с която да прожектира.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дядо йоцо

    6 3 Отговор
    Незнам дали е стиснат, но но е антипример за политиката, която деспотично зелените терористи се опитват да наложат на нормалните хора. Колко е енергийно ефективен телевизорът с кинескоп, а и този стар портфейл, едва ли е направен от еко кожа преди 40 години, къде са пламенните защитници на животните? Шегата на страна, но за любителите на медицинските термини на заболяванията това си е жив хординг!

    Хординг е психологично заболяване, което има много имена. Известно е още като "патологично събирателство", "силогомания", "синдром на Плюшкин". Вероятно както в нашия Парламент, така и в другите парламенти на "напредналите страни", битува рязкото отричане на тестовете за употреба на алкохол, наркотични средства, психични отклонения/заболявания. Навремето имаше израз: Прост народ - слаба държава! Аз мога само да добавя: Болни политици - отиваща си цивилизация! VPVD!
  • 10 Болярин

    9 3 Отговор
    Тоя лъже повече и от нашите харвардски измамници ! Сигурно кирО тъпотО и асанчО крадливотО ще го съдят за "патента" ...
  • 11 Даа

    2 1 Отговор
    Шолц е пич.
  • 12 БайХой

    3 2 Отговор
    Ама как ги намират тези малоумници, че и ги слагат начело на държавите си!
  • 13 Не регистриран

    1 2 Отговор
    1983 Шолц е на голям митинг срещу американските ракети пършинг.Уточнявам че шолц приветства разполагането на Тамахоук на територията на Германия.
Новини по държави: