Тема: Украйна

24 Юли, 2024 17:01 6 442 130

Защо Кличко заговори за териториални отстъпки пред Русия?

  • украйна-
  • виталий кличко-
  • кличко-
  • киев-
  • русия-
  • крим-
  • територия-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • референдум

Кметът на Киев заговори за референдум и териториални отстъпки на Русия. Какво стои зад неговите думи?

Защо Кличко заговори за териториални отстъпки пред Русия? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През последните седмици дискусията за прекратяване на войната на Русия срещу Украйна набра нова скорост: т.нар. "миротворческа мисия" на унгарския министър-председател Виктор Орбан, изявленията на Доналд Тръмп за готовността му да "прекрати войната в Украйна за 24 часа", мирният план на бившия британски министър-председател Борис Джонсън. Но това, което изненада много наблюдатели, бяха думите за предполагаеми териториални компромиси от страна на кмета на Киев Виталий Кличко, в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера".

Референдум за териториални отстъпки?

Досега украинските официални лица предпочитаха да избягват темата за евентуални териториални компромиси или отстъпки в името на прекратяване на войната. По-рано Киев настояваше, че е необходимо връщане на границите от 1991-а година. "Дали Зеленски ще трябва да продължи войната с нови жертви и разрушения, или ще обмисли териториален компромис с Путин? И ако е така, какъв натиск ще окаже Америка, при положение, че спечели Тръмп? И как да обясним на страната, че е необходимо да се откажем от части от нашата територия, които костваха живота на хиляди наши герои, участвали във войната?”, коментира Кличко пред италианското издание. Той също така предполага, че на президента Зеленски "може да му се наложи да проведе референдум" за евентуални териториални отстъпки пред Русия.

Дали почти едновременната поява на няколко мирни инициативи, съдържащи клауза за териториални компромиси от страна на Украйна, и съзвучните с тях изявления на киевския кмет означават, че Киев клони към дипломатически вариант за прекратяване на войната с Русия? Доколко това е приемливо за Украйна и нейните западни партньори? "Украйна продължава да е готова да води преговори с Русия, ако Москва докаже, че е склонна да преговаря "добросъвестно", заяви външният министър Дмитрий Кулеба по време на разговори с китайския си колега днес. Киев обаче все още не е видял такова желание от страна на Кремъл.

Фалстарт и уреждане на политически сметки

Директорът на Центъра за политически изследвания "Пента" в Киев Владимир Фесенко нарече изявленията на Виталий Кличко "фалстарт", тъй като засега реални преговори за мир в Украйна няма - има само инициативи и планове, които не е задължително да станат основа за преговори. Кличко си разчиства политическите сметки с президента Зеленски заради отдавнашен личен конфликт, смята политологът. "Невъзможно е споразумение да се подпише тайно, защото по един или друг начин то ще трябва да се изпълнява публично. И точно тогава ще е необходимо обществено съгласие, необходим е референдум”, казва Кличко, като намеква че Зеленски няма да се откаже от никакви територии. И тук ясно се проявяват личните емоции на Кличко към Зеленски, смята Фесенко.

Тези повече от две изключително трудни години за Украйна, през които продължава мащабната руска инвазия, както и промените в политическата динамика в Европа, а вероятно и в САЩ, накараха някои украински политици да започнат да говорят за възможността за териториални отстъпки, казва Роджър Хилтън, изследовател в словашкия мозъчен тръст GLOBSEC. "Фактът, че тази концепция се изразява публично от човек като Кличко, е признание за много труден политически избор за страната", казва експертът и отбелязва, че "подобни изказвания на киевския кмет може да са вътрешнополитически тест за това доколко тази позиция ще бъде приета от украинското общество”. Кличко, който и преди не е крил президентските си амбиции, е решил да се възползва от ситуацията, за да спечели политически дивиденти, предполага Хилтън.

Териториалните компромиси в Украйна не са изгодни за Европа

Изявленията на Кличко за евентуален референдум за териториални отстъпки не могат да се разглеждат като съзвучни с "мирните инициативи" на Виктор Орбан, казва Войчех Пшибилски, главен редактор на независимото полско списание "Visegrad Insight?. "Макар мирът да се търси от всички страни, преди всичко от самата Украйна, инициативата на Орбан е позиция на умиротворяване на Русия. Всички подобни стратегии в историята са се оказвали погрешни, защото са водели до нови войни", припомня анализаторът и твърди, че каквито и планове и инициативи за прекратяване на войната да се появят, в крайна сметка те трябва да бъдат израз единствено на волята на Украйна и западните съюзници трябва да уважат тези суверенни решения.

В същото време Роджър Хилтън смята, че подобни компромиси биха били болезнени за Украйна, но и неизгодни за Европа. "Смятам, че повечето западни съюзници на Украйна не биха приели отказа на страната от части от територията ѝ, тъй като това би създало редица нерешени проблеми за Европа, а в глобален план би се превърнало в прецедент за други авторитарни лидери, стремящи се към незаконно завземане на територии", обяснява експертът.

Готово ли е украинското общество за териториални отстъпки?

Как се възприемат идеите за териториални отстъпки в украинското общество? Социолозите твърдят, че от пролетта на 2023-а година в Украйна се наблюдава постепенно увеличаване на броя на хората, които са готови на такива отстъпки в името на възможно най-бързото постигане на мир.

През май 2024-а година 32 процента от анкетираните са изразили готовност за отстъпки в сравнение с около 10 на сто през май 2023-а. В същото време повечето анкетирани - 55 процента - са против каквито и да било териториални отстъпки на Русия, показва проучване на Киевския международен социологически институт. За сравнение: между май 2022-а и май 2023-а година около 8-10 процента от анкетираните са били готови на териториални компромиси, докато абсолютното мнозинство - 82-87 на сто - е било против всякакви отстъпки.

Автори: Лилия Ржеутская | Виктория Власенко


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Напишете

    64 68 Отговор
    И какво каза Арестович. Той също говори за териториална отстъпка.
  • 3 Вашето мнение

    77 62 Отговор
    За да не го обесят първи, не виждате ли, че всички украинскси мишки са напълнили гащято.

    Коментиран от #70

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русофилчо

    4 33 Отговор
    С тези отстъпки е: ще се бием или не?
  • 7 yкpонюз

    87 4 Отговор
    Защото дори и толкова бит по главата му е останал повече мозък от на Зеления дето си го е издyxaл с наркотици!

    Коментиран от #78

  • 8 Кога?

    22 26 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    След три дня ли? Хахахаха.

    Коментиран от #11

  • 9 Кога?

    23 22 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    След три дня ли? Хахахаха.
  • 10 Ха,ха,ха

    73 4 Отговор
    Един боксьор ще излезе по- умен от повечето европейски лидери. Ще каже човек ,че не Кличко ,а Зеленски е удрян по главата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ген.Марк Мили

    50 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Не позна. Кравите са по трите дня.
  • 14 Кога

    25 16 Отговор

    До коментар #12 от "Ванга":

    След три дня ли? Хахаха.

    Коментиран от #58

  • 15 Хахахаха

    53 23 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    НАТО се предаде, моли за мир!🤑🤑🤑🤑🤑

    Коментиран от #38

  • 16 Хахаха

    49 27 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Дори и на робите са давали почивен ден, а на теб Козяк и почивен час не ти отпуска:)))
    Денонощно си тук и си пръв под всяка статия, иначе няма центове:)))

    Коментиран от #44, #79

  • 17 АМИ БОКСЬОР

    15 36 Отговор
    КВО ДА КАЖЕ ЧОВЕКА. ИМА ЛИ УМНИ ТАКИВА.
  • 18 Мим33

    22 21 Отговор
    Като не щеш мира ,на 25ти секира!!!
  • 19 Дедо ви

    39 24 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Че де го видя туй нато ми то вече е занулено. Нужно е паднат четири крепости на окрайнината, а те вече се клатят и Руснаците са на десния бряг на Днепър
  • 20 Зеления унищожи Украйна

    44 19 Отговор
    Ще има отстъпки и то много. Ама, защо трябваше да се стигне дотук.
  • 21 Мнение

    30 31 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Каза центаджията който няма собствено мнение, а чака на Галя от посолството да го информира как да "мисли"?!

    Центопитеците (продалите се за зелен амбалаж от козяк) рано или късно ще излезете в публичното пространство, как продавате род и родина! Тогава да не запеете друга песен?!
  • 22 горски

    37 25 Отговор
    Който е по силен,той диктува условията......Всякакви други тези,са само словоблудство..Тези които не са съгласни с това ,да посочат пример от историята на човечеството когато по слабия е спечелил...на базата на нещо подобно на Светия дух,еврогейска ценност или умиление ....

    Коментиран от #73

  • 23 Българин

    39 31 Отговор
    Скоро Зеленски, Камилата, Урсула и Борел ще са на колене пред Путин и ще го молят за прошка!
    П.П. Путин е великодушен и ще позволи на Урсулът да стои коленичила, а не като Ердо да я държи три часа права в ъгъла.

    Коментиран от #28

  • 24 Гост

    33 24 Отговор
    Абе то хубаво ги гласите за преговори и кво ли не ама Вовата питал ли го е някой? Не, че нещо ама без него си е малко сметка без кръчмар.
  • 25 Мишел

    33 25 Отговор
    Днес руската армия превзе Новоселовка первая, пореден опорен пункт от отбранителната линия на изток в Украйна.
  • 26 Евроатлантик

    26 34 Отговор
    Кличко е само един кмет... Няма думата за това какво ще прави правителството и президента на Украйна...

    Преговори ще има само за протокола за да се представи Украйна в добра светлина пред цивилизования свят.

    Естествено Путлер ще си дрънка дежурните глyпости.

    Коментиран от #29

  • 27 1111

    29 27 Отговор
    Все повече поляци, румънци и унгарци говорят за взимане на територии от Украйна, зеления потник докато се накани на преговори ще му останат само два квартала в Киев.

    Коментиран от #32

  • 28 Бихлюл

    23 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Кадънките така стоят пред султана. И кво толко, после и позволиха да седне на миндера в края на стаята където и е и мястото по наш табиет.

    Коментиран от #33

  • 29 тц тц

    36 3 Отговор

    До коментар #26 от "Евроатлантик":

    Кличко е действащ кмет, а Зеленски е никой, мандата му свърши преди 2 месеца!
  • 30 Русофилчо

    4 28 Отговор

    До коментар #12 от "Ванга":

    Ванга: русията нема да падне, тя ке се разпадне
  • 31 Тоалетната хартия

    22 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ванга":

    Ке падне на чутуратати..
  • 32 Прагматичен

    13 5 Отговор

    До коментар #27 от "1111":

    Еееее, не е така. Киев мисля, че ще си остане целия Украйна.
  • 33 Хахаха

    35 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бихлюл":

    А върха беше миналата година когато китайците накараха Урсула да мине пълна митническа проверка в Пекин:)

    Коментиран от #67

  • 34 Дедо

    22 1 Отговор
    Защото видя на къде духа вятъра.
  • 35 Стрелата

    27 0 Отговор
    Ми нали излизаше да трепе руснаци като видяха дебелия сега с 690000 щте влязат в Киев припада ама Москва не вярва на сълзи стягай куфара че иначе у трапааа.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Щото няма

    20 2 Отговор
    друг избор. Със сигурност държава с името 404 ще се присъедини към ЕС и НАТО, но не в тази цялост, която беше. Ще бъде много, много малка държавица, по-малка и от България ще бъде май...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Как защо

    31 4 Отговор
    Защото украинците на фронта свършиха и ще трябва синовете на Кличко от ЕлЕй да се местят в окопите.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 А кой трепе по 1000

    5 16 Отговор

    До коментар #39 от "Как защо":

    рашиста всеки ден?

    Коментиран от #48

  • 42 Любопитен

    10 4 Отговор

    До коментар #38 от "Къде видя НАТО в Украйна":

    Що ги няма в Украйна, топки кат теб ли нямат:)))
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хахаха

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ти не си ли разбрал още че този така наречен "Българин" е един обикновен бот.
  • 45 МИТ

    3 20 Отговор
    Териториални отстъпки са задължителни за да си попълни империята на злото запасите от територии загубени от разпада на СССР и руската империя, от Украйна трябва да остане само Киев и последвалото намаляло население къде изтрепано къде забегнало от някогашните 50-60 млн украинци ще останат около 1 млн укри , а намаляла Русия с нейните 146 млн руси ще попълни бройката с отраднатите милиони деца от Украйна да попълни бройката си от население изгубено от войната

    Коментиран от #49

  • 46 Тоалетната хартия

    19 4 Отговор
    Целта на Путин не е земята на Окрайна, а да няма на нея нотовски войски!!! Окрайна трябва да е буфер между Русия и Европа!! Окрайна да не избива, тия, които не се определят като укри....абеее, да не са повече фашисти!!!!
  • 47 стоян георгиев

    23 4 Отговор
    Бандеровските плъхове се гърчат в краката на Путин! 🍻
  • 48 Как кой

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "А кой трепе по 1000":

    Джендърите на настолните игри или в краен случай в сънищата си:)
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 РЕАЛИСТ

    23 0 Отговор
    ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ ЯСНО ЧЕ САЩ ЗАГУБИХА И ТАЗИ ВОЙНА. СЕГА НАБЛЮДАВАМЕ РАЗВРЪЗКАТА И АНГЛОСАКСОНСКОТО УНИЖЕНИЕ.

    Коментиран от #80

  • 51 Аз знам какво стои зад думите му

    17 0 Отговор
    десетократно увеличените гробища на Киев....
  • 52 Абе

    20 0 Отговор

    До коментар #38 от "Къде видя НАТО в Украйна":

    А какво са правили британските военни от SAS в Одеса. Всъщност те са от НАТО.
  • 53 Стига сте се карали

    27 1 Отговор
    Президента на САЩ ви го каза кратко и ясно преди седмица: Дами и г-да, нека посрещнем президента на Украйна - Владимир Путин!
    Уж сте краварофили пък не слушате господаря си!!!
  • 54 Мисюлманин

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Русия ще занули НАТО.

    Коментиран от #57

  • 55 оня с коня

    2 24 Отговор
    Защо трябва да се дава нещо на Русия ? Няма логика в това, още повече, че Русия ще трябва да възстановява всички разрушения по време на войната. Русия няма пари да плати тези 500 млрд, за обезщетение за повредената инфраструктура, а иска подарък Крим, няма логика

    Коментиран от #60, #62

  • 56 Тома

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Прав си.И на мен моряците от кап Кук казаха че още не могат да изчистят нулата от зад
  • 57 Истината

    23 3 Отговор

    До коментар #54 от "Мисюлманин":

    Не ще, Русия вече ги занули откъм оръжия и техника и докара ЕС до фалит.
    Спомняте ли си гръмките заглавия и закани когато Зеленски чакаше байрактарите, после хаймарсите и пейтриътите, а днес никой не обелва и дума за тях, а Русия продължава да мачка ВСУ.

    Коментиран от #74

  • 58 Сирски им го каза много ясно!

    35 29 Отговор

    До коментар #14 от "Кога":

    Ще има брутално млатене на рашисти.

    Преговорите са само за протокола...

    Коментиран от #68, #81, #110, #117

  • 59 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    12 10 Отговор
    Брей, украта дава, наште козяшки чушкопеци не дават...хахаха, живи да ги ожалиш

    Коментиран от #98

  • 60 Прапрадядото на оня с коня

    7 5 Отговор

    До коментар #55 от "оня с коня":

    Защо трябва да съществува България? Няма логика в това, нека си остане под турско робство.

    Коментиран от #63, #126

  • 61 дядо Ванго

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ванга":

    ке ти паднат кюлотите ...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Дякон Унуфрий Араллампиев

    6 2 Отговор

    До коментар #62 от "Дженди фантазьор":

    Като си върне Силезия и Померания на Германия Полша може да има претенции До тогава тишина
  • 65 А сега де

    18 2 Отговор
    Украинците са готови на отстъпки, Байдън припозна Путин като президент на Украйна, но родните жълтопаветници викат НЕ???
    Но пък кой ли ги взима на сериозно, три години крещяха против Бойко, а накрая го прегърнаха и седнаха в скута на Шиши.
  • 66 оня с коня

    4 14 Отговор

    До коментар #62 от "Дженди фантазьор":

    В такива случаи, който няма пари, плаща с територия. Вместо пари, може да преговарят, Русия да даде на Украйна, примерно Белгородска област и още някоя руска гранична област.
  • 67 Имало е

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хахаха":

    фул кавити чек на тоя дрът кощръмбел....
  • 68 Да бе ...ще

    18 10 Отговор

    До коментар #58 от "Сирски им го каза много ясно!":

    Ще,ще,ще
  • 69 Украйна се гаври с Путлеристан. 🤣

    12 16 Отговор
    Реално няма да има никакъв резултат от тези менте преговори...
  • 70 Нашето мнение

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето мнение":

    Е ,че крайно време е да престанеш да дрънкаш глупости!!

    Коментиран от #124

  • 71 ТРЪМП

    10 0 Отговор
    Защото идвам.
  • 72 Лют

    8 3 Отговор
    Значи има още истински родолюбци украинци.
    50% и нагоре.
    Ами мобилизирайте ги и на фронта.
    Това е толкоз просто и логично.
  • 73 Ехаааа

    2 21 Отговор

    До коментар #22 от "горски":

    Знаеш ли,че в Русия има най много гейове,самите руснаци го казват!Знаеш ли че Русия е извършила престъпления срещу човечеството и това няма да и бъде простено? Така че тези приказки за по силния и по слабия си ги положи на някое по топло и по тъмно място ,другарю!
  • 74 Ихууу

    7 5 Отговор

    До коментар #57 от "Истината":

    Що не си я положиш твоята истина някъде на по топло и по тъмно място и престанеш да дрънкаш глупости!Умирате да занулявате,да фалирате, да унищожавате, но като гледаме май е занулено това горе в главите ви!
  • 75 ТОП

    4 15 Отговор

    До коментар #62 от "Дженди фантазьор":

    ЩЕ ПЛАЩА РУСИЯ РЕПАРАЦИИ НА УКРАЙНА КАТО ПОП!! понял

    Коментиран от #77, #114

  • 76 ВЕНЪМ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    това да не ти е кино сериала тук нещата са истински а не фантастика! НАТО не пее в хора много отдавна

    Коментиран от #91

  • 77 30% вече не е бандерско

    12 1 Отговор

    До коментар #75 от "ТОП":

    Хахаха.

    Коментиран от #83, #89

  • 78 окронюз

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "yкpонюз":

    Ти и без да си бит имаш по малко от Кличко.
  • 79 Дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Той работи в сайта, това му е работата!🤯
  • 80 Няма такъв кинофилм

    3 13 Отговор

    До коментар #50 от "РЕАЛИСТ":

    ТЕПЪРВА ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ УНИЖЕНИЕТО НА РУСИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВО,ДРУГАРЕ!

    Коментиран от #82

  • 81 ЧЕТИ

    8 7 Отговор

    До коментар #58 от "Сирски им го каза много ясно!":

    ВНИМАТЕЛНО А НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ

    Коментиран от #86

  • 82 Укролаф

    9 3 Отговор

    До коментар #80 от "Няма такъв кинофилм":

    Ще,ще,ще

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Практичен съвет

    7 8 Отговор

    До коментар #82 от "Укролаф":

    Вместо да щекаш тренирай да си биеш главата,с две ръце!

    Коментиран от #96

  • 85 Козяшки глашатай от Бомбай

    8 6 Отговор
    От ембасито наредиха, аре почвайте -
    1.крайцера МАсква.
    2 Киев за три дни. 3.
    2 села за 10години
    4. груз 200 по 13000 ушанки на ден.
    5. като доди Фи 16 ши видити вий.
    Край на съобщението

    Коментиран от #88

  • 86 ТИ ЧЕТИ

    5 13 Отговор

    До коментар #81 от "ЧЕТИ":

    СИРСКИ ПОТВЪРДИ ,ЧЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ КРИМ!ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ ЗА РУСИЯ ЗАПОЧВА ОБРАТНО БРОЕНЕ!
  • 87 Путин не чете

    8 6 Отговор
    руските класици. Всички са писали обратно на това, което той проповядва. Да започне с Некрасов "Хотят ли русские войньi". Все едно за него е писано.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    6 3 Отговор
    Виете ли к0зяшки зюмбюли, вийте, вийте.Стадото мучи, искандера лети...тъй ще е тя
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 не може да бъде

    5 3 Отговор
    Думите на Кличко за териориални отстъпки на Русия показват че украинците вече се питат -"А оти ги ручахме жабетата"?Може би някой от етническите българи в Украйна им е подсказал за тази шопска приказка...А иначе казано отстълението от предишните позиции и преминаване към немислимо до преди година съгласие за териториални загуби е предизвикано то чувството за безперспективност,даже безнадежност!С какво трябва да се справят в бъдеще украинците -с набираща скорост военна м-на на Русия,с последствията от руските нападения с планиращи бомби от 250 зо 3000 кг,добре снабдена със
    снаряди многочислена и разнообразна артилерия,ракети разни видове ,които не свършват и не свършват въпреки постоянните разкрития на Британското разузнаване и ISW,рояци дронове с различно предназначение и авиация с която не могат вече да се справят !?А това не е цялата беда!А какво противопоставят украинците - опитват да бъдат равностойни в дроновете,като атакуват разни обекти в Русия,понякога доста успешно,атакуват военния флот на Русия с английски дронове и извършват диверсии с/у известни личности в Русия! Има някакъв ефект от това ,но върху положението на фронта -никакъв ефект!Руският валяк е тръгнал и докъде ще стигне.. .никаква западна помощ не го спира....те за това трябва да мислят такива като Кличко!.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Да те светна

    6 3 Отговор
    И dупе ще дават...
  • 96 Личи си

    8 5 Отговор

    До коментар #84 от "Практичен съвет":

    че ти така си направил, джендо.

    Коментиран от #100

  • 97 ТаУмВзе

    8 3 Отговор
    От втарая остана само леш по украинските поля и буникчща, какви отстъпки!
  • 98 Ихууу

    6 5 Отговор

    До коментар #59 от "Непредизвикани и пълномащабно САЩисани":

    Ще ги видиш териториалните отстъпки на Украйна за Русия през крив кюнец и най кривия вселенски макарон!

    Коментиран от #122

  • 99 Последния Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Отдавна мордор е в капитулация и разпад, копейките за това реват на умрело от заран!
  • 100 Практичен съвет

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Личи си":

    Ако искаш аз да го направя,та да видиш какъв съм джендо .Мога да включа и краката!!

    Коментиран от #102

  • 101 Бухахаха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #94 от "Край на съобщението":

    Плашльо ,тези са още във феодализма,с тях ли ще ни плашиш?

    Коментиран от #103

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Иван

    8 5 Отговор

    До коментар #101 от "Бухахаха ха":

    Китай е от средновековието? Браво на твоя гемиален акъл .

    Коментиран от #105, #115

  • 104 Начало на съобщението

    6 6 Отговор

    До коментар #94 от "Край на съобщението":

    Кажи на твоя Г. Марков да си ги положи тези писанки на по тъмно и по топло място! И да потренира плашенето с гаргите на село! Край на съобщението.
  • 105 Дааааааа

    6 7 Отговор

    До коментар #103 от "Иван":

    Живеем в 21-ви век ,но и Русия е в средновековието.

    Коментиран от #113

  • 106 Уса

    4 6 Отговор
    Путин ги предупреждаваше,но главите им служеха само за баланс

    Коментиран от #108

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Много важно

    6 5 Отговор

    До коментар #106 от "Уса":

    Никой не се стряска от един престъпник с валидна заповед за арест!Стряскането за него предстои!
  • 109 Така ли

    3 4 Отговор

    До коментар #102 от "Иван":

    А не искаш ли да ти направя тимбарицата като македонски плескавец.
  • 110 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 6 Отговор

    До коментар #58 от "Сирски им го каза много ясно!":

    Блатная е пред колапс, няма как Сирски да не довърши унищожението започнато от Залужни!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Баце ЕООД

    2 7 Отговор
    Защото, за разлика от Зеленски... Кличко знае какво е да си ял бой.

    Коментиран от #118

  • 113 Сатана Z

    6 9 Отговор

    До коментар #105 от "Дааааааа":

    Факт, по пропаднали от блатните са само копейките.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 А бре

    3 6 Отговор

    До коментар #103 от "Иван":

    Ти от кое село беше бре?

    Коментиран от #121

  • 116 ТОП

    3 2 Отговор

    До коментар #114 от "НЕТ! НЕ ПОНЯЛ!":

    ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ НЯМА .КАК ЩЕ ПРЕГОВАРЯ РУСИЯ СЛЕД КАТО НЯМА ДА Я ИМА?
  • 117 😂😂😂

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Сирски им го каза много ясно!":

    Няма смисъл за русофилите този клип. Не знаят руски. 😂😂😂
  • 118 Даа бе

    2 6 Отговор

    До коментар #112 от "Баце ЕООД":

    Но за разлика от Кличко, Путин не е разбрал още какво е да ядеш бой,ще го разбере!

    Коментиран от #125

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 С тая продажна

    6 1 Отговор
    Пасмина, на която никой не вярва едва ли ще преговарят. Те само знаят ,да искат , да просят да са неблагодарни . Държат се така сякаш са победили . За такива само бой до дупка.
  • 121 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #115 от "А бре":

    От вашето съм, бате.

    Коментиран от #127

  • 122 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "Ихууу":

    Какви отстъпки бре Йовчо, РФ си взе каквото и е нужно..но след това бандеронатювско натягане, продължава да цепи х0хъл терлика до край.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Три години ги плещиш тия,

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Даа бе":

    Последни помня и за Авдеевка така плещеше.Не си извади поука от Бахмут, Маринка, Мариупол, Соледар...
  • 126 така де

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Прапрадядото на оня с коня":

    И знаеш ли че когато българите са били на коне ТОе нямало русия А НА киевска рус сме дали и православието и буквите през 865г а московията се е появила на картата 998г Да не говорим за съвремието когато в БЪЛГАРИЯ заводите рекорд произвеждаха 9 автомобила с качества по европейски лиценз Рашата се надуваше с волгата и москвича дето са откраднати опели 45г
  • 127 A бе тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Иван":

    Защо тогава си толкова много
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Дааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "ДААА...":

    ИДИ ДА ПЛАШИШ С РУСИЯ ГАРГИТЕ НА СЕЛО,ДА ВИДИШ ДАЛИ ЩЕ СЕ УПЛАШАТ!
Новини по държави: