5 Март, 2014 12:46 1 519 0

Иска ли Бог да сме въоръжени?

  • сащ-
  • бог-
  • оръжие-
  • църква

Църквите раздават оръжие, за да тласнат хората към Христос, който ги обича и иска да бъдат добре въоръжени

Какво се случва когато църквата реши да раздава правосъдие с пушка в ръка? С фразата „О, Господи, спаси ни!“ започва коментар в американският сайт commondreams посветен на тази тема.

Баптистката общност в американският щат Кентъки започва интересна инициатива, която има за цел да въоръжи вярващия по пътя му към Бог. Те гордо нарича инициативата си „насочена към селяндурите" и "с афинитет към евангелизма“.

По време на проявата, наречена "Втори чествания за промяна", църквите в щата ще предлагат безплатна вечеря с пържола и шанса да спечелите едно от 25-те оръжия, които ще се разиграят на томбола. С този велик жест църквата се опитва да привлече в редиците си "отлъчени от църквата" млади мъже, готови да приемат, че "има само един път да се опознае Бог, който е направил света ни и ни насочва чрез сина си Исус Христос", който между другото проповядва мир, съпричастност, прошка и любов към ближния, но най- вероятно  наистина е обичал и оръжията.

Според говорителят на църквата миналата година чрез тези събития към вярващите са се присъединили 1678 души. На „Първите чествания за промяна“ са присъствали около 500 души, от които 61 взели решение да търсят спасение в Бог. Но наистина ли любовта им към Христос и словото божие ги е тласнало към храма или любовта към огнестрелните оръжия и кръвта?

Повече от 1000 души се очаква да присъстват по време на следващото събитие "вяра и  оръжия", което ще се проведе в четвъртък в баптистката църква в град Падука, която се намира малко по-надолу по пътя от училището, в което през 1997 г. имаше стрелба, при която загинаха три деца, а други 5 бяха ранени. Причината за трагичния инцидент най-вероятно е, защото в училището не са разполагали с достатъчно оръжия. Но всъщност може ли някога да имаме достатъчно? Ние сме обречени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА