27 Юли, 2024 10:26 1 477 21

В Дагестан арестуваха трима, планирали да взривят църква

  • дагестан-
  • русия-
  • тероризъм

Те са обвинени в организиране на терористичен акт

Служители на Федералната служба за безопасност /ФСБ/, съвместно с Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, са предотвратили поредица от терористични атаки в Дагестан, планирани от трима жители на Каспийск, съобщи Центърът за връзки с обществеността на разузнаването.

„В резултат на проведените действия в град Каспийск са идентифицирани и задържани трима местни жители, привърженици на международна терористична организация, забранена в Русия, граждани на Руската федерация, които са имали намерения да извършват диверсии и терористични актове, противоречащи на републиканското законодателство. Те планирали нападения над органи на реда, както и православен храм“, се казва в съобщението.

Извършени са претърсвания на домовете на задържаните, при които са намерени самоделни взривни устройства, оръжия, инструкции за водене на бойни действия в градски и горски условия.
Подсъдимите са направили самопризнания. Един от тях казал, че планирали да взривят църква на ул. "Ленин", срещу спортната зала "Молот". На това място в Каспийск има храм на Казанската икона на Божията майка.

Срещу тях е образувано наказателно дело за „Подготовка на терористичен акт“, „Организиране на терористична общност и участие в нея“ и „Незаконно производство на взривни вещества“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мммда

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Москвабад.
  • 3 Герт Вилдерс

    15 5 Отговор
    Незабавна екзекуция
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка.

    13 10 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    Котарака по цял ден виси тука, но освен за присмех и за дворцов шут за друго не става. Такива да защитават господарите ни от сащ не са ни нужни.

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 6 Тия сигурно са

    12 6 Отговор
    Били някакви традиционни православни руZнаци, като нашите копейковци😅

    Коментиран от #7

  • 7 Вашето мнение

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Тия сигурно са":

    Тц, тия са от хранениците на сащ, но отново господарите ти си хвърлиха парите на вятъра. Много им се насъбра на щатите, отрочето им идил беше разчалмосано от Русия, натю разбито в украйна, вече и едно терористично актче с няколко жертви не могат да спретнат.

    Коментиран от #9

  • 8 Когато освободим

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Българка.":

    България отново, тия ще ходят в ГУЛАГ.
    Всички срещу Великата Русия ще бъдат запознати със сърмат.
    Време е отново да поделим България между съседите и. Истински държави като Сърбия и Македония.
    Господин Путин има план за всички врагове на Велика Русия.

    Коментиран от #14, #21

  • 9 Боли ги сащ за

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "Вашето мнение":

    Сибирските еретици😂
    Той Путин затрива по 1000 на ден. Няма как САЩ да му бият рекорда 😂
  • 10 Църкви

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Джамии ,синагоги ,будистки храмове това не влиза в зоната на интересите на котараци и други кофермани. За вас е по-важно да открият някой нов селски хоремаг ,който отваря в 5 часа сутринта

    Коментиран от #15

  • 11 Това

    3 2 Отговор
    на снимката с розовите чехли , мъж ли е , жена ли е ?!
  • 12 Какво

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка.":

    Трябва да се очаква от пенсионер живеещ на село освен да бистри политика на 50 градусова домошарка. За такива младшия команден състав на ВСУ каза ,че няма никаква полза в окопите ,а им ги карат защото не могат да намерят други.
  • 13 наташке

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка.":

    излекува ли си сифилиса

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 За пусикет

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Църкви":

    е по-важно да открият някой нов г.й клуб с розови еднорози. По-големки. Може и нова олимпиада да открият. Но без Русия и Китай, че всичкото злато там отива
  • 16 Рамзан ага

    1 2 Отговор
    Хвърляйте ги направо на прасетата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 007

    1 2 Отговор
    Джулиано реагира рязко негативно на церемонията по откриването на Олимпиадата. „Моля Русия да ми даде убежище, не искам да бъда част от това проклето шоу“, възмути се той.
  • 19 Македонец в Космоса

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Колко присъда ще вземат сега тези терорости? Защо не пише в статията? Някой има ли информация какво е законодателството в Русия?
    Иначе като цяло не съм русофил, но подкрепям Русия и то доста, братски народ са ни. Но това с джамиите е истина. Абсолютна грешка задето им построи най-голямата джамия в Европа Путин. Прословутата изнежена псевдо-толерантност на зодия везни. Ако Путин с неговите качества беше някоя по-сносна зодия щеше да е значително по-добър държавник. Тия везните все да балансират уж и накрая виновните остават безнаказани. Много, МНОГО крива зодия.
  • 20 майкаси

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    на л@йнатаси яловамстийо 😋
  • 21 ВМРО

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Когато освободим":

    ще ставаш кучешка нахрана
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания