30 Юли, 2024 06:07 1 654 5

Лондон призова британските граждани да напуснат Ливан

  • великобритания-
  • ливан

Това става на фона на нарастващото напрежение в Близкия изток

Лондон призова британските граждани да напуснат Ливан  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи, Общността на нациите и развитието на Великобритания Дейвид Лами призова снощи британските граждани да напуснат Ливан и да не пътуват до страната на фона на нарастващото напрежение в Близкия изток, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Лами заяви, че "ситуацията се развива бързо" и служителите на външното министерство работят "денонощно", за да помогнат за осигуряване на безопасността на британските граждани.

След ескалацията на бойните действия между Израел и подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" се полагат интензивни дипломатически усилия, за да се предотврати прерастването на конфликта в регионална война, отбелязва ДПА.

В указанията си за пътуване британското външно министерство предупреждава, че събитията в региона могат да ескалират с "кратко предупреждение" и да доведат до сериозни нарушения в пътническия транспорт за напускане на Ливан.

"Не разчитайте, че министерството на външните работи, Общността на нациите и развитието ще може да ви евакуира в случай на спешност", допълва ведомството.

"Трябва да имате личен план за действие при извънредни ситуации, който не разчита на британското правителство. Той може да включва възможността да напуснете бързо или да се укриете на място, ако прецените, че това е необходимо и безопасно", се казва още в указанията.

Израел и "Хизбула" си разменят огън по израелско-ливанската граница почти ежедневно, откакто през октомври миналата година започна войната в ивицата Газа, но напрежението между тях се засили след атаката на подкрепяната от Иран групировка "Хизбула" срещу Голанските възвишения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    Хазарите са най древните врагове на Велика България.Дълг на всеки българин е да се бори с тях.

    Коментиран от #3

  • 2 Ццц

    7 0 Отговор
    Израел явно се готви да постъпи демократично към Ливан. Не е като Путин империя да иска да прави. Саксоните явно също са в час с сайните планове на Израел и като станат явни ще ги осъдят, но ще изразят подкрепа за правото на Израел да се защитава.
  • 3 Град Козлодуй

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Господин последния Софиянец заминвайте да се борите не висете в сайта!
  • 4 Израелците

    2 0 Отговор
    Искат всичко. Сега и Либия за да използват залежите на газ и нефт по крайбрежието и да няма никой който да има претенции., че това е тяхно. Тя и Турция има апетити и Гърция и Сирия. За това ще бъде третата световна война .
  • 5 Никакви съболезнования

    1 0 Отговор
    С децата на Донбас??
Новини по държави: