3 Август, 2024 05:52 923 4

Сикрет Сървис: Полицията в Пенсилвания не носи отговорност за стрелбата по Тръмп

  • сикрет сървис-
  • доналд тръмп-
  • стрелба

Провалът беше наш, заяви изпълняващият длъжността директор на службата Роналд Роу

Сикрет Сървис: Полицията в Пенсилвания не носи отговорност за стрелбата по Тръмп - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълняващият длъжността директор на Сикрет Сървис на САЩ Роналд Роу заяви, че местната полиция в щата Пенсилвания не трябва да бъде подвеждана под отговорност за пропуските в сигурността, които доведоха до опита за убийството на кандидат-президента на Републиканската партия Доналд Тръмп миналия месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"По никакъв начин щатската или местната полицейска служба, които ни помагаха в Бътлър на 13 юли, не трябва да бъдат подвеждани под отговорност за провала на Сикрет Сървис“, каза изпълняващият длъжността директор. "Това беше провал на Сикрет Сървис. Покривът (откъдето е стреляно) трябваше да бъде в обсега ни – трябваше да имаме по-добро наблюдение към него“, допълни той.

В изслушването си пред Конгреса по-рано тази седмица Роу обвини за провала местните полицейски власти, припомня Ройтерс.

Първата стрелба по президент на САЩ или кандидат на голяма партия от повече от четири десетилетия насам е очевиден пропуск в сигурността, който миналата седмица доведе до оставката от директорския пост в Сикрет Сървис на Кимбърли Чийтъл под двупартийния натиск на Конгреса, посочва Ройтерс.

Държавни представители обявиха, че 20-годишният Томас Матю Крукс е произвел изстрелите, които раниха Тръмп в дясното ухо, убиха един участник в предизборния митинг на Републиканската партия в Бътлър, Пенсилвания, и раниха други двама с полуавтоматично огнестрелно оръжие тип АР-15, преди снайперисти от правоохранителните органи да го елиминират.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 12 Отговор
    На кой му пука за този клоун и да го бяха точковали пак добре за демокрацията.
  • 2 Ццц

    15 0 Отговор
    Тази новина е голям напредък за разследването. За 1 месец разбраха кой е първия невиновен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 М3 голд

    1 0 Отговор
    Защо е тази статия? В мрежата бяха публикувани няколко интересни неща:
    - полицай се качва по стълбата към площадката със стрелеца. Показва се. Стрелецът го вижда и се завърта към него и полицаят се снишава. И толкова. Да гръмне поне във въздуха е било достатъчно.
    - и друго по интересно: стрелецът е бил в полезрението на снайперист, който го е оставил да произведе изстрелите и тогава го е прострелял смъртоносно.
    Това да се разследва, а не кой бил правилен и кой не.