8 Август, 2024 11:59 995 0

Нова гореща вълна: Предупреждение за жега в Букурещ и пет области

  • букурещ-
  • гореща вълна-
  • предупреждение-
  • жега

Най-горещо се очаква да бъде в южната част на Олтения

Нова гореща вълна: Предупреждение за жега в Букурещ и пет области - 1
Снимка: БГНЕС

Нова гореща вълна обхваща Румъния. Жълт код за горещини е в сила за Букурещ и пет окръга на страната (Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Илфов) за днес и утре, съобщават от Националната метеорологична администрация, цитирано от БТА.

Най-горещо се очаква да бъде в южната част на Олтения и в югозападната и централната част на Мунтения, където индексът на температурата и влажността ще достигне критичния праг от 80 единици. Максималните температури ще са 35-37 градуса.

Метеоролозите обаче не изключват през следващите дни до 12 август да бъда отчетени и по-високи, рекордни стойности до 45 градуса и да бъде въведен червен код за опасни горещини. Много топли, според прогнозите, ще бъдат и седмиците 12-19 август и 19-26 август.

Миналият месец е бил вторият най-топъл юли в историята на планетата, съобщиха междувременно от Службата на Европейския съюз за изменението на климата Коперник.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: