Тема: Украйна

9 Август, 2024 04:18 1 187 8

Четирима загинаха при руски обстрел в украинската Донецка област

  • донецка област-
  • украйна-
  • обстрел-
  • убити

Пострадали са двадесет многоетажни жилищни блока и шест административни сгради

Четирима загинаха при руски обстрел в украинската Донецка област  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руски обстрел уби вчера най-малко четирима души в украинската Донецка област, фокус на бавното напредване на Русия по източната част на фронтовата линия на 29-месечната война срещу Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Областният губернатор на Донецк Вадим Филашкин каза, че поне двама души са били убити при обстрел на жилищен район в Константинивка, западно от Бахмут – град, който премина в руски ръце преди година след месеци на тежки битки.

По-късно Филашкин съобщи за още двама убити и 11 ранени в Селидове, по-нататък в югозападна посока.

Пострадали са двадесет многоетажни жилищни блока и шест административни сгради.

Контролираните от Украйна части от Донецка област редовно попадат под руски обстрел и въздушни удари. Руските сили контролират голяма част от областта, която заедно с четири други украински области Москва претендира, че са нейна територия.

Донецк също остава една от най-горещите зони на бойни действия. Русия се прицелва в райони в посока стратегически източен логистичен център Покровск.

Най-малко четирима души бяха убити при руски обстрел в Донецк в сряда. Вчерашният обстрел започна, докато руските сили се биеха с украински войски в района на руската Курска област.

Украинските сили нахлуха през границата преди три дни. Според Москва това е опит на Киев да принуди Русия да отклони ресурси от фронта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Демократ

    4 5 Отговор
    Четете бе хора, за да разберете истината за Русия. Всички русороби много обичате Маркс. Цитат от книгата "Карл Маркс против Русия": прозрението на Карл Маркс през 1853 г. за целите и методите на руския експанзионизъм са поразително постоянни. Завоевателните цели на руската външна политика и желанието за присъединяване на нови територии си остават същите, независимо дали са украсени през царизма за защита на източноправославно християнство или на славянството изобщо." След това съветския режим маскира експанзионизма си със социалния лозунг за освобождаване на света от " капиталистическия гнет" и така 100 години след болшевишката революция продължава да тероризира света. Путин нали се изживява като император на Русия. Маркс е написал и за руската пропаганда." Много репортажи и съобщения не са нищо друго освен многочислени нелепи опити от страна на руските агенти да всяват из Западния свят повсеместно страх и да го използват за продължаването на експанзионистичната си политика, под чието прикритие Русия се надява, както и досега да осъществява своите планове относно Изтока.Тази игра на заблуждение е практикувана систематично."
  • 6 Стига

    3 4 Отговор
    Нали руснаците започнаха войната да защитават населението там?! Защо го бомбят сега?!
    Родните копейки бързо да стятат куфарите, защото кремълското джудже спешно се нуждае от нови попълнения. Не върви работата и в Курск нещо...
  • 7 Нали Донецк е руски

    1 2 Отговор
    Защо стрелят по своите.
  • 8 Ще си стрелят и бомбят

    1 0 Отговор
    по който си искат, а не по който им наредят от някъде! Ако нямат роднински взаимоотношения с Украинския народ, Украйна можеше да е като равно изорано поле от трактор Кировец до сега!
Новини по държави: