20 Август, 2024 17:16 856 5

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс на официално посещение в Босна и Херцеговина

  • директор-
  • цру-
  • уилям бърнс-
  • посещение-
  • босна и херцеговина

Ще има кратка среща с тримата члена на председателството на Босна и Херцеговина и с министъра на външните работи Елмедин Конакович.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс на официално посещение в Босна и Херцеговина - 1
Снимкa: БГНЕС

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс пристигна днес на посещение в Босна и Херцеговина, информират местните медии, цитирано от БТА.

Той ще остане в страната само няколко часа, отбелязва радио "Сараево". След като се срещна в сараевски ресторант с директора на босненската Агенция за разузнаване и сигурност Алмир Джуво, Бърнс се отправи към президентството, информира „Дневни аваз“.

Там ще има кратка среща с тримата члена на председателството на Босна и Херцеговина и с министъра на външните работи Елмедин Конакович.

Уилям Бърнс познава ситуацията в Босна и Херцеговина, отбелязва радио "Сараево". Като заместник-държавен секретар на САЩ през 2012 г. посети страната и разговаря с тогавашните членове на мултиетническото тричленно босненско президентство.

Бърнс е работил при шестима президенти и администрации (и на двете партии) през почти четирите десетилетия държавна служба в дипломацията и разузнаването. Той е едва вторият дипломат в историята, който става заместник-държавен секретар, а освен това е бил и посланик на САЩ в Русия и Йордания, отбелязва радио Свободна Европа.

Президентът Джо Байдън го назначи на длъжността директор на Централното разузнавателно управление на САЩ през януари 2021 г.

Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън последно посети Сараево през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    2 1 Отговор
    Безспорно Бърнс е капацитет международните отношения и разузнаването...
    Признават го и руснаците..... Босна и Херцеговина не е силно развито държава, комуникациите и пътищата са лоши, но за сметка на това има девствена и красива природа.... Обикалял съм една седмица там, мюсюлманското население почита традициите и как да кажа малко особено, за хората Не свикнали с мюсюлмански манталитет..... Албания и Македония определено са по-развити от нея, на държавата има капацитет за развитие.... Музиката в ресторантите ориенталска и се сещам че там се родени много от известните сръбски певци.... Дейтанското споразумение прекрати кървавият конфликт, въпреки че се усеща напрежение между етносите.... Република сръбска на Милорад Додик е втората в състава на федерацията и поддържа отношението Сърбия и Русия, което вероятно е причината бърнс да бъде там или другата причина е да види резултата от конфликта който беше на времето предизвикан от ЦРУ.... Който има възможност нека да посети държавата красива е....
  • 2 А50

    3 1 Отговор
    Значи се пече нещо лошо за християните там

    Коментиран от #3

  • 3 5 блок на АЕЦ Беляне мечка ленд

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "А50":

    Пак ке има инсценировка като миналият път щото те толкоз си могат
  • 4 факт

    1 0 Отговор
    бурето с барут ще гръмне
  • 5 Яяяяя

    1 0 Отговор
    Територията нещо е сгафила, щом височайшата особа пристига