23 Август, 2024 06:22, обновена 23 Август, 2024 06:44 748 9

Камала Харис прие номинацията на демократите на конгреса в Чикаго

  • камала харис-
  • демократическа партия-
  • избори-
  • президент

Вицето на Байдън ще е кандидатът за президент на партията

Камала Харис прие номинацията на демократите на конгреса в Чикаго - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Камала Харис прие номинацията на Демократическата партия на партийния конгрес в Чикаго, което я направи официален кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ на 5 ноември, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„В името на американците, като тези, с които съм израснала, хора, които работят усърдно, преследват мечтите си и се грижат един за друг, в името на всички онези, чиито истории могат да бъдат написани само в най-великата нация в света, приемам вашата номинация да стана президент на Съединените щати“, каза Харис в реч пред въодушевените присъстващи.

Вицето на Байдън каза в речта си на националния конгрес на Демократическата партия, че като президент ще се стреми да приеме намаляване на данъците на средната класа.

Харис заяви, че нейният опонент, републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп не е загрижен за средната класа. „Вместо повишаването на данъците на Тръмп ще приемем намаляване на данъците за средната класа, което ще облагодетелства повече от 100 милиона американци," каза Харис, цитирана от Ройтерс.

Кандидатката обеща, че ако стане президент, ще стои редом със съюзниците от НАТО и ще подкрепя Украйна.

Харис изтъкна още в речта си, че сега е време за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“ и за сделка за освобождаване на заложниците в Газа.

„Винаги ще отстоявам правото на Израел да се защитава“, каза Харис, като добави, че „това, което се случи в Газа, е „опустошително" и "сърцераздирателно".

„Президентът Байдън и аз работим, за да прекратим тази война по такъв начин, че Израел да е в безопасност, заложниците да бъдат освободени, страданието в Газа да свърши и палестинският народ да може да реализира правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение“, подчерта Камала Харис.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    5 1 Отговор
    Тази Я познавам Лично. Лекувах ме се По едно и Също Време.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ний ша Ва упрайм

    5 0 Отговор
    циркаджии!
  • 4 българин 777

    3 0 Отговор
    еврейска слуга говори това което са и казали да говори парите не миришат
  • 5 МИУИ ВАНИУИ

    3 0 Отговор
    МОЖЕ ДА ГО БЛИЖЕ НА БАЙ ДОНЧО ЕЙ ТАКА ЗА СОЛ
  • 6 Красимир Петров

    5 0 Отговор
    Сороските медии в България не спират да лансират тази к.рава.
  • 7 голямо

    3 0 Отговор
    Хилене ще има.
  • 8 К-Р за НАТО,ЕС и САЩ

    2 0 Отговор
    тази маймуна се казва Кома-ла. Специално ви се обясни вчера. Стига сте бъркали името на това животно
  • 9 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АФРО АМЕРИКАНЦИТЕ И КУ -КЛУКС-КЛАН ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ СРЕЩУ ЦИОНИСТКОТО СИ РОБСТВО --- ФИНАНСОВО--- ЦРУ ЙСКО -МОСАДСКО !!!!!!!!!!!!!!!!